Artık Allah aşkına kulaktan dolma bilgilerle konuşmayın rica ediyorum. Öyle bir algı oluşmuş ki sizde sanki AMD yılların firması değil de tecrübesiz çömez bir firmaymış gibi konuşuyorsunuz. Elbette ki iki firmanında birbirlerine karşı avantaj ve dezavantajları var.AMD daha ucuz olabilir. Fakat bu farkı kapatmaya Nvidia'nın yazılım ve sürücü desteği yeter.
Soğutması iyi olan kartlarda ısınma problemi çıkmayacaktır kaldı ki bileşen kalitesini Nvidia belirlemez PCB'yi üreten firma belirler. MSI, Asus ve Sapphire'nin Nitro serisinde kullanılan bileşenler gayet kalitelidir. Kaldı ki OC'ta GPU'nun silikon kalitesi belirleyici etmendir. Silikon kalitesi iyi olan kartlar Nvidia tarafında belirlidir normal marka alıpta Silikon kalitesi iyi çıkabilir bu tamamen şans fakat işinizi garantiye alacaksanız Nvidia tarafında Galax HOF, Evga FTW ve Kingpin gibi modeller alacaksınız, AMD tarafında ise özel üretim yapan yok.@Because Im Batman Eğer yorumun bana ise AMD kartların O.C. potansiyellerini, ısı değerlerini ve bileşen kalitelerini benden daha iyi bilmen gerekiyor.
Yorumumu yaparken elbet dikkat ettim bahsettiğimide anlayabilirseniz Nvidia kartların O.C. potansiyelinden bahsettiğimi anlayacaksınız, saygıılar.
Soğutması iyi olan kartlarda ısınma problemi çıkmayacaktır kaldı ki bileşen kalitesini Nvidia belirlemez PCB'yi üreten firma belirler. MSI, Asus ve Sapphire'nin Nitro serisinde kullanılan bileşenler gayet kalitelidir. Kaldı ki OC'ta GPU'nun silikon kalitesi belirleyici etmendir. Silikon kalitesi iyi olan kartlar Nvidia tarafında belirlidir normal marka alıpta Silikon kalitesi iyi çıkabilir bu tamamen şans fakat işinizi garantiye alacaksanız Nvidia tarafında Galax HOF, Evga FTW ve Kingpin gibi modeller alacaksınız, AMD tarafında ise özel üretim yapan yok.
Sapphire Nitro serisiyle gayet iyi iş çıkardı ve bozmazlarsa göreceğim Asus'u MSI'yı![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.