Msi GTX 970 Çok Mu Kötü?

AMD daha ucuz olabilir. Fakat bu farkı kapatmaya Nvidia'nın yazılım ve sürücü desteği yeter.
Artık Allah aşkına kulaktan dolma bilgilerle konuşmayın rica ediyorum. Öyle bir algı oluşmuş ki sizde sanki AMD yılların firması değil de tecrübesiz çömez bir firmaymış gibi konuşuyorsunuz. Elbette ki iki firmanında birbirlerine karşı avantaj ve dezavantajları var.
Fakat Nvdia ya karşılık AMD de eşdeğer yazılım teknolojilerini sunuyor. Nvdia daki DSR teknolojisine karşılık AMD cephesinde VSR gibi G-Sync FreeSync gibi. Crimson arayüzü ile de sade ve kullanışlı bir hale geldi. AMD nin Vulkan avantajını da es geçmemek gerek. Eski günler geride kaldı anlayın görün bu kadar kör olmayın bir zahmet.AMD nin en büyük dezavantajı güç tüketimidir , tartışılmaz bir gerçek.

Son düzenleme:
@Because Im Batman Eğer yorumun bana ise AMD kartların O.C. potansiyellerini, ısı değerlerini ve bileşen kalitelerini benden daha iyi bilmen gerekiyor. :)
Yorumumu yaparken elbet dikkat ettim bahsettiğimide anlayabilirseniz Nvidia kartların O.C. potansiyelinden bahsettiğimi anlayacaksınız, saygıılar.
Soğutması iyi olan kartlarda ısınma problemi çıkmayacaktır kaldı ki bileşen kalitesini Nvidia belirlemez PCB'yi üreten firma belirler. MSI, Asus ve Sapphire'nin Nitro serisinde kullanılan bileşenler gayet kalitelidir. Kaldı ki OC'ta GPU'nun silikon kalitesi belirleyici etmendir. Silikon kalitesi iyi olan kartlar Nvidia tarafında belirlidir normal marka alıpta Silikon kalitesi iyi çıkabilir bu tamamen şans fakat işinizi garantiye alacaksanız Nvidia tarafında Galax HOF, Evga FTW ve Kingpin gibi modeller alacaksınız, AMD tarafında ise özel üretim yapan yok.

Soğutması iyi olan kartlarda ısınma problemi çıkmayacaktır kaldı ki bileşen kalitesini Nvidia belirlemez PCB'yi üreten firma belirler. MSI, Asus ve Sapphire'nin Nitro serisinde kullanılan bileşenler gayet kalitelidir. Kaldı ki OC'ta GPU'nun silikon kalitesi belirleyici etmendir. Silikon kalitesi iyi olan kartlar Nvidia tarafında belirlidir normal marka alıpta Silikon kalitesi iyi çıkabilir bu tamamen şans fakat işinizi garantiye alacaksanız Nvidia tarafında Galax HOF, Evga FTW ve Kingpin gibi modeller alacaksınız, AMD tarafında ise özel üretim yapan yok.

Evga ile Galax sadece Nvidia kart kullandığı için özel PCB kart üretiyor anlarımda Asus'da Rog Matrix, Msi'da Lightning gibi özel seriler mevcut olsada yine sadece Nvidia için bu PCB'ye sahip kartlar üretmesi hakikaten ilginç. Asus ile Msi AMD'ye üvey evlat muamelesi çekiyor sanki.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı