MSI GTX 970 vs GİGABYTE G1 GTX 970

Bu iki kart arasında çok ufak farklar var. Şekli hoşunuza giden hangisi ise onu alın. Ben sırf şekli için MSİ tercih ediyorum genelde. Tabi sizin zevkinizi bilemem. Afterburner MSİ ile tam uyumlu olsa da G1 modelinde de oldukça iyi çalışıyor. Kısaca hangisini isterseniz onu alın. Şekilden başka etki yaratacak bir fark yok.

İki kartı da kullandım. Okuyacağın bu yorum %100 deneyim içeriyor.

Overclock potansiyelleri(Karttan karta, silikon kalitelerine göre değişebilir tabi ki):
  • Gigabyte G1 1582 MHz Core Clock/ 8500 MHz Memory Clock
  • MSI 4G 1502 MHz Core Clock/ 8200 MHz Memory Clock
Sıcaklık değerleri:
  • Gigabyte yükte 60-61 derece.
  • MSI yükte 69-70 derece.
Fan sesleri:
  • Sistem yük altında değilken MSI'ın fanları dönmediği için tabi ki daha sessiz. Fakat sistem yük altına girdiğinde Gigabyte 3 adet fana sahip olduğu için fanlar daha düşük RPM'de dönüyor. Bu sayede yük altında Gigabyte daha sessiz çalışıyor.
Boyut:
  • Zalman Z11 Neo ile birlikte Gigabyte G1 kullandım. Herhangi bir sığmama problemi yok.
Yazılım desteği:
  • MSI Afterburner programını her iki kart içinde herhangi bir uyumsuzluk olmadan kullanabilirsin. İlla özel yazılım istiyorsan Gigabyte'ın OC GURU adlı bir yazılımı var. MSI Afterburner ile aşağı yukarı aynı.

Buda benim eski sistemim. Zalman Z11 NEO ve Gigabyte GTX 970 G1 Gaming.

3.jpg

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı