MSI H410M PRO-VH vs MSI MAG B460 Mortar

Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
Sizce arasındaki fiyat farkına değer mi B460 Mortar almak?
B460 ve H410 arasındaki farklar tam olarak nelerdir?
10400F işlemci ile kullanmayı düşünüyorum. Uzun soluklu bir sistem olsun istiyorum aynı zamanda ileriye dönük de olması için B460M anakart mı almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, ileriye dönük olsun derseniz, Z490 alın. Sizin için en uygunu bence B460M Pro olur.

Sizce arasındaki fiyat farkına değer mi B460 Mortar almak?
B460 ve H410 arasındaki farklar tam olarak nelerdir?
10400F işlemci ile kullanmayı düşünüyorum. Uzun soluklu bir sistem olsun istiyorum aynı zamanda ileriye dönük de olması için B460M anakart mı almalıyım?

O kadar parayı B460 anakarta vermek yerine Z490 anakart alabilirsiniz.

Hocam, ileriye dönük olsun derseniz, Z490 alın. Sizin için en uygunu bence B460M Pro olur.

O kadar parayı B460 anakarta vermek yerine Z490 anakart alabilirsiniz.

En ucuz Z490 modeli Asrock markasının mı?
Ayrıca Amazon linkini attığınız ürün direkt Türkiye deposundan gönderiliyor değil mi?
Hazır sistem alacağım için ve B460 anakartlardan sadece Mortar modeli stokta olduğundan dolayı Mortar seçmiştim.

Uygun olur hocam. Mortar serisi de iyidir. Alabilirsiniz.

Uygun olur hocam. Mortar serisi de iyidir. Alabilirsiniz.
Peki B460M ve H410M anakartlar arasındaki fark tam olarak nedir? 😄
H410M anakarta M2 SSD takılmıyor sanırım, ama M2 SSD kullanmayı da düşünmüyorum şimdilik. Eğer H410M alırsam RAM'leri 3200 MHz yapabilirim ve bir adet kule tipi işlemci soğutucusu alabilirim. MAG Mortar yapınca bütçeye tam sığıyor. RAM'leri öyle almamın sebebi zaten ileride upgrade edecek olmam. Bu sayede bir upgrade yaparsam anakart değişirim sadece. Anakartla beraber RAM değişmeme gerek kalmaz.

Peki B460M ve H410M anakartlar arasındaki fark tam olarak nedir? 😄
H410M anakarta M.2 SSD takılmıyor sanırım, ama M.2 SSD kullanmayı da düşünmüyorum şimdilik. Eğer H410M alırsam RAM'leri 3200 MHz yapabilirim ve bir adet kule tipi işlemci soğutucusu alabilirim. MAG Mortar yapınca bütçeye tam sığıyor. RAM'leri öyle almamın sebebi zaten ileride upgrade edecek olmam. Bu sayede bir upgrade yaparsam anakart değişirim sadece. Anakartla beraber RAM değişmeme gerek kalmaz.

Gerekirse HDD kullanın ama anakartınızda M.2 slotu olsun.
En ucuz Z490 modeli ASRock markasının mı?
Ayrıca Amazon linkini attığınız ürün direkt Türkiye deposundan gönderiliyor değil mi?
Hazır sistem alacağım için ve B460 anakartlardan sadece Mortar modeli stokta olduğundan dolayı Mortar seçmiştim.

ASRock gayet iyi bir markadır. Eğer montaj bilginiz varsa sistem parçalarını ayrı ayrı başka yerlerden alıp kendiniz daha ucuza toplayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Gerekirse HDD kullanın ama anakartınızda M.2 slotu olsun.

ASRock gayet iyi bir markadır. Eğer montaj bilginiz varsa sistem parçalarını ayrı ayrı başka yerlerden alıp kendiniz daha ucuza toplayabilirsiniz.
Teşekkürler hocam, az önce baktım B460M-A Pro modeli stoklara gelmiş. Onu alacağım sanırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı