MSI h81m-p33 Bios Donma ve Format Atılamama Sorunu

Berke1100

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bir gün önce MSI h81m-p33, i5 4150, corsair vengeance 4gb ddr3 1600mhz parçalarına sahip bir bilgisayar topladım. Her türlü montajı yapıp parçaları ve kabloları yerine taktım ve birçok kez kontrol ettim. Fakat bilgisayara Windows kurulamamakta. (Windows sürümü 8.1 olmakla beraber Rufus yardımıyla Toshiba flash belleğe yazıldı. Boot ekranından flash belleği seçtikten sonra Windows mavi pencere geliyor fakat orada takılıyor.) Ayrıyetten del tuşu yardımıyla bios'a girdiğimde aradan 30 saniye ile bir dakika arası vakit geçtikten sonra bios takılıyor. (Fare çalışmıyor fakat klavye çalışıyor ve bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor.) Bu sorunu çözmek amacıyla bir kez bios pilini çıkarıp resetlemeyi denedim. MSI'ın sitesinden indirdiğim bios güncellemesini yaptım, farklı ramler ile tekrar çalıştırmayı denedim ve bir sonuca varmadım. Bu konu hakkında bir bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum, iyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım siz i3 4150 çalıştırmanız içi BİOS güncellemesi yapmalısınız ama Yaptım dediniz ama sanırsam yapamamışsınız işlemcide de anakartta da sıkıntı yok bence.

Birçok kez yaptım hatta bugün tekrar yaptım. Eski sürümler ile de denedim, yine olmadı. Aynı şekilde bios ve me uptade olan kısımdan da birçok kez güncelleme yaptım fakat başarılı olamadım. (Denediğim sürümler. 1.4, 1.6 ve 1.7) İşlemcide bir hata olduğu hala içime sinmedi.

Bayram nedeniyle de arayıp sormadık kimseyi. 4-5 günden beri bilgisayar bekliyor.

Bios sürümü güncelleme yapınca değişiyor. Asıl garip durum farklı model Gigabyte'ın H81 çipsetli bir anakartı ile denediğimde aynı sorunlar ile karşılaşmam. Fakat onda biosun güncel olup olmadığını bilmiyorum. Hatta forumda bir arkadaş vardı o da i3 4150 almış ve bahsettiğim anakart mevcuttu, sistemi ilk başta açılmamış daha sonra bios uptade yaparak sorunu çözmüş.

Linki bu. [ALINDI] Mini ITX i3-4150 ve H81N Tabanlı Sistem

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı