MSI KATANA 17 B13VFK-1037XTR nasıldır?

Hocam internet üzerinden almadım acil bir ürün olduğu için o konuda biraz pişmanım.

Pişman olmaya gerek yok hocam. Keyfini çıkarın. İleride bir 5000 serisi alırsınız. Her şekilde Katana ederinden fazla satılır (2.el ya da sıfır ülkemizde garip şekilde 17'3 modeller kafadan 7-10k fark ediyor)
Paneli kötü sayılır ama kesinlikle berbat değil. Ne paneller gördüm ben diğer markaların sözde %100sRGB ve 300nit 😅🤣
Ayrıca zaten bildiğiniz gibi 17'3 gerçekten çok farklı deneyimi var.
 
Katana kullanmamış bir kişi kötü diyebilir ama çöp demek abes. MSI bazen saçma bir firma. Thin-Cyborg gibi facialar yüzünden, özellikle ülkemizdeki bilgisizliğin ve ön yargı etkisiyle Katana çöp diyorlar :)
2021'den beri kısa süre satışını yaptığım destek sağladığım Katana, Legion, Aorus ve TUF'a serisi hala çalışırken. Nitro TUF F ve diğer Çinli markalar miadını doldurup çöp oldu. Rusya da Acer HP Lenovo bazı serisi yüzüne bile bakmıyorlar. Teknolojiye erişim bizim ülkemize göre çok daha kolay olduğu halde. Kötü demek istemiyorum ama kalitesiz ürünler. Arkadaşım Katana ısrarıma rağmen kazık fiyata17'3 Predator almıştı. 12700H 3060 2. ayın sonunda Allah'ın panel kapağı ve panel çerçevesi yamuldu. Ömrümde o kadar laptop gördüm. Deli gibi ısınan HP bile yıllarca kullandım. Paneli bu şekilde yamulan dandik bir ürün görmedim. :) 4. ay hoparlör pert. Her gün ekstrem sıcaklık şikayeti cabası. Marka bağımsız bu ve benzer deneyim olamdan, yurt dışı inceleme ve uzkt incelemeye göz atmadan, ürüne dokunmadan bile ürünü vezir rezil yapan kitle var.
Kullandığım Katana 21 olduğu halde sıcaklık sorunu yaşamadım. 2022 sonrası Katana soğutma kısmını daha geliştirdi. İlave bakır boru, RGB klavye, daha kaliteli kasa vs ilerledi. Tek eksiği panelin renk doğruluğu ve nit değeri. Bence 17'3 boyutu ve 3H mat panel olduğu için çok kötü değil. Panel boyutuna göre alınabilir en kaliteli ürün Katana. İsterseniz 2K uygun panel bilgisi bulabilirim. Ülkemizde de vardır o panel. (Rusya da boe gibi üst seviye kaliteli panel takıyorlardı.)
Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim 46-47k gibi bi bütçem var sizce alınabilecek en güzel laptop hangisi var mı bildiğiniz önerebileceğiniz laptop
 
Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim 46-47k gibi bir bütçem var sizce alınabilecek en güzel laptop hangisi var mı bildiğiniz önerebileceğiniz laptop.

Aklımda tam size yönelik bir ürün var. Çoğu insan bu ürünü satın almaz. Çünkü 3070 ekran kartı var. Buna rağmen bende 3070(105W) 4K Ghost of Tsushima oynuyorum. 11800H ile hem de. Kim ne derse desin 3070 hele 140W aşırı güçlü ekran kartı. Kas gücü 4070 denk. Aldığı FPS benzer. DLSS ile 4000 serisi almak elbette daha iyi olur. Buna karşı adamakıllı 4070 satın almak 55k civarı.
Ciddi anlamda söylüyorum ürünü satın alabilirsiniz. Rusya da hala Lenovo ve Aorus 3070-70 Ti satın alan çok fazla insan var. Minimum 1080/2k oyunlarda 60 FPS en az 2-3 yıl daha hizmet eder.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
kendi bilgisayarımın oyun performansı. 11800H 16 GB DDR4 3070(105W) 4K OLED panel.
Size önerdiğim üründe benden daha iyi işlemci daha yeni DDR5 140W canavar 3070 var. Bence bu ürünü düşünün. 4060-70 alabilirsiniz elbette. Bu Lenovo kadar 45-50 k bütçede kaliteli ürün bulamazsınız.(tamamen şahsi görüşüm)
Sadece benim önerimi dikkate almayın. Ürünü araştırın. Test ve incelemelere bakın. Diğer yorumları bekleyin ya da yeni konu açın.



İlave!
Oyunlarda ki 3070 performansına göz atabilirsiniz. Her zaman doğru değil ama en yakın sonuç bu verilerde.
 
Pişman olmaya gerek yok hocam. Keyfini çıkarın. İleride bir 5000 serisi alırsınız. Her şekilde Katana ederinden fazla satılır (2.el ya da sıfır ülkemizde garip şekilde 17'3 modeller kafadan 7-10k fark ediyor)
Paneli kötü sayılır ama kesinlikle berbat değil. Ne paneller gördüm ben diğer markaların sözde %100sRGB ve 300nit 😅🤣
Ayrıca zaten bildiğiniz gibi 17'3 gerçekten çok farklı deneyimi var.
Aynen öyle hocam tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Sizin bilgisayardan bi şikayetiniz var mı ram farkı varmış arasında çok değişir mi ya pek anlamıyorum ben
Assssllllaaa bir şikayetim yok ama kafam rahat olsun dersen ram 32 yapabilirsin.
 
Hocam her duyduğunuza inanmayın. Hayatta Katana görmemiş ergen kesim Katana çöp yazıyor. En iyi kalite değil, en kötü de değil. Şu çöp dedikleri haliyle HP, Nitro, TUF cebinden çıkarır bu ürün. Bence ülkemizde ederinden pahalı bir ürün. 4070 olsaydı şüpsehiz almanızı gönül rahatlığıyla önerirdim. Paneli giriş seviyesi için idare eder. Ne yazık ki çok iyi değil. VA ya da IPS. Büyük ihtimalle IPS çok yakın bir panel. %62 sRGB 250-290 nit parlaklık verir. 17'3 olunca 15' - 16 inç 300-350 nite göre çok daha iyi ve keskin görünür. Kendimde GF 76 Katana 11800H 3060 varken her oyunu Ultra 1080 oynadım. Turbo fan bile açmadım. Kim sıcak diyorsa yalan söylüyor Katana hakkında. Sıcaklık var elbette. Öyle 90C stabil çalıştığını hiç görmedim ben. 1 saate yakın kendi RDR2 testim vardı bulursam paylaşırım. Rusya da herkes Katana alıyor. Herkes mi fakir? Ya da herkes MSI fanatiği mi? Burada satınılan bazı modeller 2K panelli. 2K paneli olmayan kendisi değişim yapıp sorunsuz kullanıyor. Burada HP Acer ürünü bile yok.
Kendi katanam Antalya sıcağında hala kuzenimde. Nadir oyun ve günlük 4K render işini görüyor.
Biraz sonra birkaç Katana göstereceğim. 2-4K kullanıcı yorumu var. Size bilgi verebilir.

Hocam selamlar bende MSI Katana 17 1287 modeli var. RTX 4070 i713620H 16g RAM var. Fakat sıcaklık değerleri biraz fazla gibi geldi. İşlemci isteyen oyunlarda işlemcim 85 90 arası gidip geliyor. Ekran kartım ısınmıyor fakat işlemci bana fazla ısınıyor gibi geliyor. Acaba fabrikasyon çıkışlı termal macun mu iyi değil bilemedim. Yanıtlarsanız sevinirim
 
Acaba fabrikasyon çıkışlı termal macun mu iyi değil bilemedim. Yanıtlarsanız sevinirim
Fabrika çıkışı macunları berbat. Vector bile alsan mx-4 ile gönderiyorlar :D. PTM veya thermalright heilos hakkından gelir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı