Boyutlar | 150mm x 86mm x 150mm |
Bu desteklenen PSU boyutu:
(MSI sitesinden alıntı)
Bu da Corsair RM750X boyutu:
- Power Supply
Standard ATX 160 mm, Max to 200 mm (without 3.5” HDD case installed)
Boyutlar 150mm x 86mm x 150mm
Kısacası kasaya sığar ve bir problem olmaz.
SSD takılacak alanlar var ancak HDD varsa harici çok fazla alan yok. Bu durumda PSU kabloları HDD yuvalarının bulunduğu alana denk gelir ve sorun yaşayabilirsiniz. Fikir olması açısından araştırdım ve bazı videolar ekleyeceğim.Peki HDD Case i çıkarırsam kendi harddiskimi ve SSD mi nereye takacağım? Kasada SSD için yer var ama harddisk için var mı bilmiyorum. HDD Case i çıkarmadan PSU'yu sigdirmam olanaksız mı?
Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.Sıkış tepiş olması bir problem yaratır mı?SSD takılacak alanlar var ancak HDD varsa harici çok fazla alan yok. Bu durumda PSU kabloları HDD yuvalarının bulunduğu alana denk gelir ve sorun yaşayabilirsiniz. Fikir olması açısından araştırdım ve bazı videolar ekleyeceğim.
SSD takılacak alanlar için bu videoyu izleyebilirsiniz.
Corsair CX750 kullanan ve kasaya montaj yapan bir kullanıcının da bu videosunu 6:40'tan itibaren izleyebilirsiniz. Açıkçası kablolama bana biraz sıkıntılı ve bırakılan alan dar geldi. Bu arada CX750 de RM750X ile aynı boyutlara sahip.
Sonuç olarak; alacak olan sizsiniz. Kesin bir dille sorun yaşarsınız demiyorum, araştırdığım kadarıyla kasaya sığıyor almayı düşündüğünüz PSU ancak içeride sıkış tepiş küçücük bir alanınız olacak veya kablolardan dolayı hiç olmayacak. Bunu göz ardı etmeyin lütfen.
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.Sıkış tepiş olması bir problem yaratır mı?
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.Şöyle söyleyeyim içerideki alan çok dar kalacak. İzlediğim videolardan tahmini bir şey söyleyecek olursam PSU ile HDD yuvası arası mesafe 2-3 parmak mesafesi gibi. Sorun olur diyemiyorum ama olmaz da diyemiyorum. Bu konuda çözüm için bazı durumları düşünmelisiniz. Mesela kasa muhakkak bu olacak derseniz HDD yuvalarından feragat etmeyi veya PSU değiştirmeyi göze almalısınız. PSU muhakkak bu olacak derseniz farklı kasalara bakabilirsiniz. İmkanınız varsa HDD yerine 2.5" SSD kullanmanızı veya M.2 SSD kullanmanızı tavsiye ederim.
Son olarak bu videonun 3:38'inde HDD yuvaları ile PSU aralığı net olarak görünüyor. Muhtemelen söylediğiniz kombinasyonla kullanabileceğiniz alan bu kadar olacak.
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu.Şöyle söyleyeyim içerideki alan çok dar kalacak. İzlediğim videolardan tahmini bir şey söyleyecek olursam PSU ile HDD yuvası arası mesafe 2-3 parmak mesafesi gibi. Sorun olur diyemiyorum ama olmaz da diyemiyorum. Bu konuda çözüm için bazı durumları düşünmelisiniz. Mesela kasa muhakkak bu olacak derseniz HDD yuvalarından feragat etmeyi veya PSU değiştirmeyi göze almalısınız. PSU muhakkak bu olacak derseniz farklı kasalara bakabilirsiniz. İmkanınız varsa HDD yerine 2.5" SSD kullanmanızı veya M.2 SSD kullanmanızı tavsiye ederim.
Son olarak bu videonun 3:38'inde HDD yuvaları ile PSU aralığı net olarak görünüyor. Muhtemelen söylediğiniz kombinasyonla kullanabileceğiniz alan bu kadar olacak.
Dediğim gibi, izlediğim videolardan anlayabildiğim kadarıyla sorun olacağını zannetmiyorum. Sığar ama kablolarınız çok iç içe olur. Linklerdeki videoları izlediyseniz hepsinde de sığıyor ama alan çok dar kalıyor. Muhtemelen sizde de öyle olacaktır. Kablolama alanının bu kadar dar olması sizin için sorun değilse parçaları değiştirmenize gerek yok. Güle güle kullanın.Şu anda kasa da PSU'da elimde. Ama montaj işlerinden çok anlamadığım bir bilgisayarciya yaptiricam. Baska bir çözüm yolu yok mu yoksa kesinlikle parçaları değiştirmem mi gerek?
Tamamdır çok sağolun.Dediğim gibi, izlediğim videolardan anlayabildiğim kadarıyla sorun olacağını zannetmiyorum. Sığar ama kablolarınız çok iç içe olur. Linklerdeki videoları izlediyseniz hepsinde de sığıyor ama alan çok dar kalıyor. Muhtemelen sizde de öyle olacaktır. Kablolama alanının bu kadar dar olması sizin için sorun değilse parçaları değiştirmenize gerek yok. Güle güle kullanın.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.