Çözüldü MSI MAG Z490 Tomahawk ile i5 6500 uyumulu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LosW1ath

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Şu an B150 M3 ve Intel i5 6500 Sistemim var. Yavas yavas yükseltmeye calısıyorum.
Seasonic Focus Plus 850W 80+ Gold alarak başladım vs. Neyse, bunun konuyla alakası yok :)
MSI MAG Z490 Tomahawk almayı düşünüyorum ama işlemciyi 2 ay sonra alacağım.
Şimdi, halihazırda kullandığım i5 6500'ü bu anakarta takabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
5000 serisi taş gibi AMD işlemciler varken @Hamza Ensar Sağlam belirttiği gibi Intel'in benzer performansa daha pahalıya gelen ürünlerine bakmaya değmez diye düşünüyorum, render noktasında ise uygulama ve yazılımların optimizasyon yatkınlığına göre modeller arasında değişkenlikler olabiliyor ama yine AMD'nin muadil seviyedeki işlemcileri birçok noktada öne geçiyor.

Yorumunuz için teşekkür ederim. O halde bir süre AMD işlemci ve chipset uyumlu bütçeme göre bir sistem araştırması yapayım. Bir sonuca vardığım zaman yine bu konu altına yazsam sorun olur mu?

Aklımdaki işlemci Intel Core i7-10700K idi. Hem Gaming hem render için oldukça iyi diye duydum.
10700K oldukça güçlü ve güzel bir model. Render ve oyun performansı olarak neredeyse eş değer performansı sunabilen R5-5600X modeli de düşünebilir.

Çok teşekkür ederim. İyiki buraya yazıp sizlere sormuşum. Yoksa bugün Z490 siparişi verecektim. Fikrim tamemen değişti. :)

Hocam yanlis anlasilma olmasin, 10700K`de kotu bir islemci degil. Saglam bir anakart ve saglam bir sogutucu ile O.C yapilip gayet guzel sonuclar alabilirsiniz ben sadece size farkli alternatiflerinizde oldugunu soylemek istedim.

Hocam yanlis anlasilma olmasin, 10700K`de kotu bir islemci degil. Saglam bir anakart ve saglam bir sogutucu ile O.C yapilip gayet guzel sonuclar alabilirsiniz ben sadece size farkli alternatiflerinizde oldugunu soylemek istedim.

Ama 5600X veya 5800X OC yapılırsa çok daha iyi olur. Her türlü Intel almak akıl karı değil.

Rakibi 5600X değil 5800X ama rakibi olmayan işlemci bile geçiyor.

5600X 10700K'dan iyi değil mi yani? Fiyatları aynı hemen hemen. 5800X ise 2 katı neredeyse.
Dediğim gibi anakart fiyatı zaten düşecek. 5800X almanız daha iyi olur. Bütçe olarak çok zorlamaz.

Neden düşeceğini düşünüyorsunuz? Eğer gerçekten öyle bir süreç varsa önceliğimi anakarta değil işlemciye vereyim.

5600X 10700K'dan iyi değil mi yani? Fiyatları aynı hemen hemen. 5800X ise 2 katı neredeyse.

Neden düşeceğini düşünüyorsunuz? Eğer gerçekten öyle bir süreç varsa önceliğimi anakarta değil işlemciye vereyim.

Evet daha iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı