MSI MPG A650GF kabloları nereye takılır?

Oluruz da anakart üzerinde nereye takacağınızı göstermemiz lazım. Hangi anakartı kullandığınızı söylerseniz, kabloların nereye takılacağını fotoğrafı üzerinden çizerek detaylıca anlatırım.

Anakartım B550-A Pro bir şeyler yaptım kendimce sanırım sizde teyit edin CPU yazan kabloyu PSU'ya taktım diğeri sanırım anakarttaki CPU PWR yazan kısma takılacak işlemci için PCI-e kablosunu VGA girisine taktım 6+2'lik kısımları ekran kartına takılacak sanırım anakart için olanları da anakart girişine taktım uzun bir kafa kaldı onu da anakarttaki olabilecek tek yere taktım SATA'lık bir işim yok takmadım bu yüzden CPU'dan bir tane daha kablo var aynı şekilde PCI-e'den onlar yedek mi?

Anakartım B550-A Pro bir şeyler yaptım kendimce sanırım sizde teyit edin CPU yazan kabloyu PSU'ya taktım diğeri sanırım anakarttaki CPU PWR yazan kısma takılacak işlemci için PCI-e kablosunu VGA girisine taktım 6+2'lik kısımları ekran kartına takılacak sanırım anakart için olanları da anakart girişine taktım uzun bir kafa kaldı onu da anakarttaki olabilecek tek yere taktım SATA'lık bir işim yok takmadım bu yüzden CPU'dan bir tane daha kablo var aynı şekilde PCI-e'den onlar yedek mi?

Ekstra olarak kasadan fpanel kablosu hdaudio kablosu Type-C, USB3.0 ve fanlarn kablosu geliyordu. Fanları SYS_FAN'lara taktım 3.0'ı kendi kısmına HD Audio'yu jaudi girisine fpaneli de JFP1e taktım.

Son düzenleme:
1703753813638.png

1703753866790.png

İlk önce PSU üzerinde gösterdiğim renkli yerleri anakartın üzerinde gösterdiğim aynı renkli yerlere takın. Ekran kartı için artık kaç tane VGA lazımsa o kadar takın mavi ile gösterdim. Bir tane yetiyorsa bir tane.

CPU'dan bir tane daha kablo var aynı şekilde PCI-e'den onlar yedek mi?

Yedek değil de bazı anakartlarda iki tane CPU güç bağlantısı oluyor. İhtiyaç durumunda ikinci bağlantıyı da yapıyorsunuz. PCI-e için olanlar da aynı şekilde fazla güç bağlantısına ihtiyaç duyan ekran kartları için ek kablolar. İlerde kart değişirseniz lazım olabilirler, saklayın.

Ekstra olarak kasadan fpanel kablosu hdaudio kablosu Type-C, USB3.0 ve fanlarn kablosu geliyordu. Fanları SYS_FAN'lara taktım 3.0'ı kendi kısmına HD Audio'yu jaudi girisine fpaneli de JFP1e taktım.

Bu kısım da doğru. Hemen hemen halletmişsiniz zaten. JFP1'in + ve - yönlerine dikkat edin.

1703754326728.png

Gerçi hatalı takma şansınız yok, bir pin direkt yok çünkü.

1703754407473.png

JAUD1 girişi de aynı şekilde, yanlış takamıyorsunuz. Sistem hazır gibi görünüyor.

Eki Görüntüle 2066818

Eki Görüntüle 2066819

İlk önce PSU üzerinde gösterdiğim renkli yerleri anakartın üzerinde gösterdiğim aynı renkli yerlere takın. Ekran kartı için artık kaç tane VGA lazımsa o kadar takın mavi ile gösterdim. Bir tane yetiyorsa bir tane.

Yedek değil de bazı anakartlarda iki tane CPU güç bağlantısı oluyor. İhtiyaç durumunda ikinci bağlantıyı da yapıyorsunuz. PCI-e için olanlar da aynı şekilde fazla güç bağlantısına ihtiyaç duyan ekran kartları için ek kablolar. İleride kart değişirseniz lazım olabilirler, saklayın.

Bu kısım da doğru. Hemen hemen halletmişsiniz zaten. JFP1'in + ve - yönlerine dikkat edin.

Eki Görüntüle 2066822

Eki Görüntüle 2066826

Jaud1 girişi de aynı şekilde, yanlış takamıyorsunuz. Sistem hazır gibi görünüyor.

Anakartın kablosunu PSU'daki resimde gösterdiğiniz yerde aşağıdaki motherboardada takılıyordu orayada taktım 2 kafalıydı. Tam oturdular zaten uzun kısmıda anakarttaki gösterdiğiniz yere taktım.

Eki Görüntüle 2066818

Eki Görüntüle 2066819

Yedek değil de bazı anakartlarda iki tane CPU güç bağlantısı oluyor. İhtiyaç durumunda ikinci bağlantıyı da yapıyorsunuz. PCI-e için olanlar da aynı şekilde fazla güç bağlantısına ihtiyaç duyan ekran kartları için ek kablolar. İleride kart değişirseniz lazım olabilirler, saklayın.

Eki Görüntüle 2066822

Eki Görüntüle 2066826

Jaud1 girişi de aynı şekilde, yanlış takamıyorsunuz. Sistem hazır gibi görünüyor.

Kasadan sadece fpanel diye tek kablo cıktı + -yoktu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı