MSI MPG A650GF vs High Power Performance gd 600W

Akakçeden 1300-1800 yaptım fazladan 3 model çıktı. Aradaki fiyat farkı 200-300 TL. Ha 200-300 veremezdim diyorsanız lafım yok.

Neyse aldıktan sonra çok konuşmanın da anlamı yok güle güle kullanın. Hayırlı olsun.

Bu modelleri inceledim, SFX kasama uymaz, kasam ATX. Sharkoon için de 500 tl fazla ödemek istemedim, hem de onun 0 dB özelliği bazen yanlış çalışıyormuş. O yüzden hem ucuz olduğu için hem de kullananlar çok sessiz olduğu için High Power aldım. Çok teşekkür ederim önerileriniz için, uğraştırdım sizi. High Power sesli çalışırsa ve beğenmezsem iade edip 0 dB olan bir ürün alırım. 🙂

750W al diyenler oluyordu o yüzden içimde biraz şüphe oldu ama benim sistem oyunlarda bile en fazla 300W civarı güç harcıyormuş galiba, o yüzden 600 yeterli gibi bence. PC boştayken de en fazla 100W harcar sanırım doğru mu? O zaman da PSU sessiz çalışır sanırım.

GT 1030 için bile 500W al diyen oluyor. Neye göre diyorlar, belli değil. Belirttiğiniz gibi sisteminiz tam yükte, 300-350W arası görebilir. Boşta da 100W civarı. Fazla zorlanmayınca da sesin düşük olmasi muhtemel.

Bu arada A650GF'de o değerlerde ses seviyesi 25 db civarı ki çok sesli değil, 500W üzerinde tabii ki sesi artacaktır da sınıra yakın kullanılan çoğu PSU, 40 db civarını görüyor.

Diğer taraftan, kalite yönünden kıyaslanirsa; A650GF veya NZXT C650, Performance GD 600'den daha iyi tabii.

Son düzenleme:
GT 1030 için bile 500W al diyen oluyor. Neye göre diyorlar, belli değil. Belirttiğiniz gibi sisteminiz tam yükte, 300-350W arası görebilir. Boşta da 100W civarı. Fazla zorlanmayınca da sesin düşük olmasi muhtemel.

Bu arada A650GF'de o değerlerde ses seviyesi 25 db civarı ki çok sesli değil, 500W üzerinde tabii ki sesi artacaktır da sınıra yakın kullanılan çoğu PSU, 40 db civarını görüyor.

Diğer taraftan, kalite yönünden kıyaslanirsa; A650GF veya NZXT C650, Performance GD 600'den daha iyi tabii.
High Power yarın gelecek ve sesini test edeceğim, umarım sessiz çalışır PC boştayken. Sesli çalışırsa iade edip 0 dB özelliği olan bir ürün alırım...

Edit: High Power güç kaynağım geldi, kasaya taktım. Bilgisayar boştayken neredeyse sıfır sesle çalışıyor, kasanın dibine girmedikçe ses duyulmuyor. Umarım böyle sessiz çalışmaya devam eder

Son düzenleme:
Edit: High Power güç kaynağım geldi, kasaya taktım. Bilgisayar boştayken neredeyse sıfır sesle çalışıyor, kasanın dibine girmedikçe ses duyulmuyor. Umarım böyle sessiz çalışmaya devam eder
Hayırlı olsun. 2 sene ardından benimki hâlâ aynı kondisyonda. Umarım böyle devam eder 🤣

Hayırlı olsun hocam.
Çok teşekkür ederim, kulağımı dayayınca hafif bir tıkırtı geliyor ama kulağımı yaklaştırmadıkça hiç ses gelmiyor. Normal bir durumdur heralde.

Hayırlı olsun. 2 sene ardından benimki hâlâ aynı kondisyonda. Umarım böyle devam eder 🤣
Umarım sessiz sorunsuz kullanırız hepimiz, teşekkür ederim.🙂

Kulağınızı o kadar yaklaştırınca ses gelmesi gerekiyor zaten hocam, fan çalışıyor sonuçta.

Bu arada oyun oynarken ses geliyor mu diye bakabilirsiniz.
Fifa Online 4 oyununda denedim şimdi, ses çok çok az geldi. Sonra RDR2 açtım, bu sefer de sadece ekran kartı fan sesi geldi. Kulağımı dayadığımda PSU'dan yine uzaktan duyulamayacak kadar ses geldi. Genel olarak sessiz yani şu an. Bir de gece yarısı tüm mahalle sessizken test edeceğim.

Fifa Online 4 oyununda denedim şimdi, ses çok çok az geldi. Sonra RDR2 açtım, bu sefer de sadece ekran kartı fan sesi geldi. Kulağımı dayadığımda PSU'dan yine uzaktan duyulamayacak kadar ses geldi. Genel olarak sessiz yani şu an. Bir de gece yarısı tüm mahalle sessizken test edeceğim.
Stock AMD R5 fanı kullandığımdan dolayı onun sesinden başka bir şey duymuyorum ben boşta 🤣
Ahhh ahhh 250 TL'ye Wraith Prism satarlarken almalıydım...
Yükte de zaten Kasa fanı + CPU + ekran kartı derken PSU duyulmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı