MSI MPG B550 Gaming Carbon Wi-Fi anakartta internet kopuyor

safa_balci

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar internetim sürekli kopuyor ve inanın denemediğimiz yöntem kalmadı.
İnternet hattında bir problem yok, modemi resetledik, format attık, tüm driverlerlar güncel.
Eski driverlar ile de denedik. Ama ne yaptıysak internetin 2 günde bir aniden kopmasına engel olamadık.
Artık Ethernet kartının arızalı olduğundan şüpheleniyoruz. Kasanın antenlerini takıp kasayı Wi-Fi ile bağladık yine aynı problem devam etti.
Sizlerden bu anakart için bir Ethernet kartı önerisi istiyorum. Değiştirirsek problem gider gibi geliyor artık. Ya da farklı bilgilendirmeniz varsa bizi aydınlatırsanız inanın çok memnun oluruz.

Arkadaşlar internetim sürekli kopuyor ve inanın denemediğimiz yöntem kalmadı.
İnternet hattında bir problem yok, modemi resetledik, format attık, tüm driverlerlar güncel.
Eski driverlar ile de denedik. Ama ne yaptıysak internetin 2 günde bir aniden kopmasına engel olamadık.
Artık Ethernet kartının arızalı olduğundan şüpheleniyoruz. Kasanın antenlerini takıp kasayı Wi-Fi ile bağladık yine aynı problem devam etti.
Sizlerden bu anakart için bir Ethernet kartı önerisi istiyorum. Değiştirirsek problem gider gibi geliyor artık. Ya da farklı bilgilendirmeniz varsa bizi aydınlatırsanız inanın çok memnun oluruz.
Hocam garanti mevcut ise direk gönderin garantiye A4 kağıdına problemi yazın kutuya koyun ve kargolayın.

BIOS kısmında durum bu şekilde sizce sıkıntı var mı?
Kablolu bağlantıyı denemeden kart alma.

Zaten normalde kablolu bağlanıyorum ekstra Wi-Fi denedim. Problem değişmedi.
Hocam garanti mevcut ise direk gönderin garantiye A4 kağıdına problemi yazın kutuya koyun ve kargolayın.

Bu gidişle sanırım öyle olacak.

Dosya Ekleri

• IMG_1262[11].JPG
    IMG_1262[11].JPG
    151,8 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Modemin markası ne? Bazı model modemler ısınınca interneti kesiyor kapatıp açmadan düzelmiyor. Modemin yazılım güncellemesi var mı bakın.
BIOS güncel değil galiba aşağıdan güncellemeyi yükleyin. Sisteminizi belirtin. Windows 10 mu var Windows 11 mi var?

MSI Destek

Modem Kablonet'in modemi. Laptop ve kasa aynı modeme bağlı. Kasada net gittiğinde laptop ta gitmiyor o yüzden modemi eledik. Windows 11 Pro yüklü ama Windows 11 ile alakalı değil çünkü 2 gün önce Windows 10 Pro'dan geçtik. Sorun 1 aydır var. BIOS'um v16.Update yapacağım ama V17 de sapıttı makine o yüzden V18i bekliyorum.
Problem çözülmüştür.

Son düzenleme:
Sorunu nasıl çözdünüz onu da belirtin diğer arkadaşlara yardımcı olması sebebiyle. Ayrıca bazı Lan ve Wi-Fi sürücüleri de böyle sorunlara sebep olabilir. TP-Link Wi-Fi adaptör kullanıyorken sürekli sürücü sebebiyle bir sorun alıyordum. Büyük ihtimalle kasadaki anakartın Lan sürücüsü sebebiyle sorun yaşıyordunuz.

Anakartım arızalı çıktı maalesef. Yenisi ile değiştirdiler.
Değişimin vermiş olduğu mutlulukla problemin nerede çıktığını sormadım açıkçası tahminimce Ethernet yongasıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı