MSI MPG X670E Carbon vs MSI X670E Tomahawk

mustafah

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ikisi arasında çok bir performans veyahut soğutma farkı var mı? Boşu boşuna 3-4 bin daha fazla vermek istemiyorum, oyun amaçlı alıyorum.

Yakın fiyatlardaysa Carbon al, çok daha dolu bir anakart.
  • Her ne kadar ikisinde de faz yapısı fazlaca overkill olsa da Carbon daha fazla sayıda faz ve A sunuyor.
  • Tomahawk'ta ALC1200 ses yongası var, Carbon'da ise ALC4080.
  • Carbon'da 2 adet PCI-e 5.0 M.2 yuvası varken Tomahawk'ta 1 adet PCI-e 5.0 M.2 yuvası var. Totalde ikisinde de 4 adet M.2 yuvası var.
  • Carbon'da Q-Code var, Tomahawk'ta Troubleshooting LED var. Q-Code daha iyi, bilgisayarda olası bir problem meydana gelmesi halinde sorunun tespitini Q-Code ekranında çıkan hata koduyla kolayca halledebiliyorsun.
  • Carbon'da, arkadaki giriş/çıkış portlarının olduğu yerde Clear CMOS tuşu var. Bu tuşun arkada konumlandırılması oldukça kullanışlı, BIOS sıfırlamak istediğinde kasanın yan kapağını söküp CMOS pinlerine tornavida değdirmekle uğraşmıyorsun, bilgisayarı kapatıp arkadaki CMOS tuşuna basıyorsun ve BIOS sıfırlanmış oluyor.
Bunlar böyle baktığında pek kullanmayacağın şeyler bile olsa boş yere para vermiyorsun, en azından bu bile bir şey.

X670-E Carbon'un sıcaklık testi aşağıdaki gibi;

1700497020170.png

1700497042774.png

• Her ne kadar ikisinde de faz yapısı fazlaca overkill olsa da Carbon daha fazla sayıda faz ve A sunuyor.
  • Carbon'da 2 adet PCI-e 5.0 M.2 yuvası varken Tomahawk'ta 1 adet PCI-e 5.0 M.2 yuvası var. Total'de ikisinde de 4 adet M.2 yuvası var.
  • Carbon'da Q-Code var, Tomahawk'ta Troubleshooting LED var. Q-Code daha iyi, bilgisayarda olası bir problem meydana gelmesi halinde sorunun tespitini Q-Code ekranında çıkan hata koduyla kolayca halledebiliyorsun.
  • Carbon'da, arkadaki giriş/çıkış portlarının olduğu yerde Clear CMOS tuşu var. Bu tuşun arkada konumlandırılması oldukça kullanışlı, BIOS sıfırlamak istediğinde kasanın yan kapağını söküp CMOS pinlerine tornavida değdirmekle uğraşmıyorsun, bilgisayarı kapatıp arkadaki CMOS tuşuna basıyorsun ve BIOS sıfırlanmış oluyor.
Bunlar böyle baktığında pek kullanmayacağın şeyler bile olsa boş yere para vermiyorsun, en azından bu bile bir şey.

Eki Görüntüle 2023719
Eki Görüntüle 2023720

Aralarında 5kya yakın fark vardı ancak son fiyat güncellemesinden sonra aralarında 2K fark var, karşılayabilecek durumdayım sizce değer mi arasındaki farka?

Karşılayabilecek durumdayım sizce değer mi arasındaki farka?
Bana göre değer, ama yazdığım şeyler senin ilgini çekmiyorsa değmez. Ben olsam o kadar pahalı bir anakart alıyorken 2000 daha koyar daha iyisini alırdım.

• Carbon'da 2 adet PCI-e 5.0 M.2 yuvası varken Tomahawk'ta 1 adet PCI-e 5.0 M.2 yuvası var. Totalde ikisinde de 4 adet M.2 yuvası var.

Eki Görüntüle 2023719
Eki Görüntüle 2023720
hocam merhabalar
MSI MPG B650 Carbon WiFi yada MSI MAG X670E Tomahawk WiFi almayı düşünüyorum sizce hangisini almalıyım arada 500-600 tl fark var.

Bana göre değer, ama yazdığım şeyler senin ilgini çekmiyorsa değmez. Ben olsam o kadar pahalı bir anakart alıyorken 2000 daha koyar daha iyisini alırdım.
Hocam fikir verebilir misiniz ?

@BerkayZ87

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı