Çözüldü MSI MPG Z390 Faming Pro Carbon AC CPU bağlantısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Merhaba,

MSI MPG Z390 Faming Pro Carbon AC anakarta sahibim. CPU güç bağlantısı 8+4 pin şeklinde. Kullandığım kasa ise Aerecool Quartz Pro 1000w modeli. İşlemci güç bağlantısına QP firmasından beyaz renkli aldığım ek montaj kabloları ile montaj gerçekleştirdim. Ancak 8+4 pin cpu bağlantısı yoktu, ve deneme amaçlı bağlayarak montajı yaptım. Yani 4 pin boşta duruyor. Yaptığım CPU-Z gibi testlerde herhangi bir problem olmamakla beraber Recep Baltaş ve Ali Güngör'ün bu bağlantıları mutlaka yapılması gerektiğini duydum ve şüpheye düştüm. En yakın ihtimal 8+4 CPU güç beslemesi yapan PSU almak ancak şu anda sorun görünmüyor. Zararı olur mu? Bilgilendirirseniz sevinirim. CPU: i9 9900KS.

Çözüm
Tek 8-Pin güç bağlantısı 336W güç aktarabiliyor. 9900KS için ekstrem overclock yapmayacaksanız yeterli olacaktır.

NOT: Bir konuda net olarak 480W okumuştum ancak daha çok gördüğüm 336W. Anakarttan anakarta değişebiliyor.
Bence değişiklik sağlanmalı. Ekstrem bir durumu da düşünmek zorundasınız.
1577220934164.png

5.2GHz overclock ile R20'de 215W.

Bendede aynı anakart mevcut. Aerocool tor Pro kasa ve 750W 80+ Gold güç kaynağım var. Toplarken 8+4 pin bağladığımda sistem çalışmadı. 8 pin girişini çıkardım sadece 4 pin ile çalıştı nedenini bilmiyorum ama yaklaşık 3 aydır böyle kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım çalışmasında ve performansında. Bunda yanlış olan bir şey varsa nasıl düzeltmem gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı