MSI MPG Z590 Gaming Plus anakartın 2.5G girişinde bir sorun olabilir mi?

Enkd18

Hectopat
Daha fazla  
RAM
3200
İşlemci
11600KF
Merhaba yeni işlemci ve anakart aldım yaklaşık 2 3 gün oldu. İşlemci: 11600KF anakart ise: MSI MPG Z590 Gaming Plus işlemci Vatan Bilgisayar'dan alındı. Anakart ise güzel bir indirim yakaladığım için Hepsiburada sitesinde alındı.

Bilgisayarın tüm gerekli sürücülerini kurdum. Şöyle bir sorunum var Valorant ve League of Legends oynarken pingim çıkıyor. Biraz araştırma yaptım ve 2.5G Ethernet sorunlarına denk geldim acaba bu aldığım anakartın 2.5G girişinde bir sıkıntı olabilir mi veya CAT6 kablo mu kullanmalıyım? Bir bilgisi olan var mı? Çünkü eski işlemcim ve anakartım varken kesinlikle böyle bir ping sorunu yaşamıyordum. LoL de 14 sabit alırken Valorant'ta 10ms alıyordum şu an sanki birisi Wi-Fi'ya girermiş gibi saniyelik pingler çıkıp duruyor. 100 200'lere çıkıyor kesinlikle internet ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü dediğim gibi eski işlemcim anakartım takılıyken pingim hiçbir zaman çıkmadı. Bu 2.5G girişinde bir sorun mu vardır acaba arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bir de şöyle bir ekran görüntüsü bırakmak istiyorum. Intel driver ile çalışıyormuş bu 2.5G olan anakartlar şöyle bir driveri var bu anakartın acaba buradan bir ayar mı yapmalıyım? Gerçekten anlamadığım şekilde çok garip bir biçimde pingim çıkıp iniyor.

Dosya Ekleri

• ıntel.png
    ıntel.png
    93,9 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Zannetmiyorum hocam. Farklı kablo ile de deneyebilirsiniz. Sürücüsü kurulu demişsiniz.

Hangi kablodan almalıyım hocam sizce bir tavsiyeniz var mı? Dışarıdan modeme gelen kablo da CAT6 yazısını görebildim ancak modemden bilgisayara taktığım kablo sanırım CAT5. Şunu da söylemek istiyorum gerçekten önceki anakart ve işlemcimi kullanırken bu şekilde pingim çıkmıyordu çok düşük ping değerlerine sahibim ancak bilgisayar parçalarını değiştirdikten sonra ping değerlerimde saniyelik çok zıplamalar oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ugreen de alabilirsiniz. Kaliteli kablodur.

Modem salon tarafının en uç kısmında olduğu için 20 - 25 metre lazım mecburen bu metre biraz fazla olduğu için kalitesinde bir problem olmaz değil mi hocam?
Bir de şunu tekrar sormak istiyorum bu 2.5G Intel drıver ile çalışıyor yani haliyle bu attığım fotoğraf da özellikle oradaki ayarlardan bir şey değiştirmek gerekiyor mu çünkü bu şekilde pıngımın çıkması gerçekten çok saçma eski parçalarımda inanılmaz düşük pıng alıyordum acaba eksik bir şey mi yaptım.
Bu arada şunu eklemek istiyorum son olarak CAT 7 de alabılırım işe yarayabilir ise yeter ki iyi kaliteli internetime etkisi olsun.

Dosya Ekleri

• kablo.png
    kablo.png
    221,9 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Şahsen o ayarlarla hiç uğraşmadım. CAT7 olması şart değil. 6 da olur.

Anladım hocam cevaplarınız için teşekkür ederim. Ugreen CAT6 Pure metal olan kabloyu sipariş vereceğim test ettikten sonra olumlu ya da olumsuz buraya tekrar yazacağım sağ olun cevaplarınız için.

Kablo siparişi biraz sürdü ancak takıp test edebildim 1 2 gündür yine aynı sıkıntı oluyor yani sanırım internet problemli. Bilet açtırdım eve gelip binanın kablolarına bakacaklar. Umarım bu şekilde düzeltebilirim sorunu eğer geldiklerinde çözüldüğünü görüp bilgisayarda yine pıng çıkarsa anakart problemi olma ihtimali bayağı yükselecek.
İnternet sağlayıcımdan servis geldi eve modemi kontrol ettiler modem de bir problem çıkmadı. Binanın girişindeki kabloyu yenilediler giriş kısımlarını bir iki ayar daha yaptılar üstüne iPhone cihazlara DNS elle gir muhabbeti varmış Wi-Fi için onu da yaptırdılar bana bir iki gündür test ediyorum problem yok gibi şu anlık sanırım düzeldi sorunum cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim.
@yener999 dün ve bugün tekrar aynı şekilde pıng çıkıp düştü tek ihtimal anakart gibi gözüküyor acaba bu Intel Ethernet kontrol ayarlarından bir ayar mı yapmalıyım gerçekten çok can sıkıcı olmaya başladı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı