MSI non-K OC BIOS Listesi

Öyle bir şey yok derken neye dayanarak söylüyorsunuz. Technopat'ta da daha düşük bir Skylake Pentium işlemciyle testler var orada da bahsediliyor. Buda benim Bios'umdan görüntü.
MSI_SnapShot.jpg

Dosya Ekleri

• MSI_SnapShot.jpg
    MSI_SnapShot.jpg
    96,3 KB · Görüntüleme: 108
Benim gördüğüm işlemci ilk çıktığında OC edilebilir deniliyordu. Daha sonradan İntel açıklama yaparak bu OC işini durdurduğunu söyledi. Fakat konudanda anlaşılacağı üzere eski Bioslar ile yapma imkanı var(hatta bunu Technopat'ın bir vidoesunda da söylemişlerdi). Sıkıntı şu ki yapamıyorum.
Bu arada Bios'u güncelledim ve ne hikmetse yeniden unlocked yazısını gördüm. Yoksa işlemci gerçekten unlocked mı?
MSI_SnapShot_00.jpg

G4500'ın çarpan kilidi kapalı durumda. non- K OC BIOS'lar çarpanla değil Base Clock ile OC yapmaya imkan veriyor.

Unlocked yazan yer zaten Base Clock olan yer. Farkındaysanız CPU Ratio 35x'de sabit.

Merhaba arkadaşlar bu non-k overclock olayında igpu kapatın tarzı bir ibare gördüm. Benim ekran kartım yok. İ5 6500 işlemcimin gpu sunu kullanıyorum. Bu işlemimi yapamıyacağım anlamınamı geliyor. Harici ekran kartı kullanmak zorundamıyım. Teşekkürler..

Evet, iGPU yani dahili ekran kartını kapatmak zorundasin aksi takdirde islemci BIOS ayarlari yuzunden fabrika cikisi degerleri altinda bile stabil calismayacaktir. Harici ekran karti alana kadar non-K OC sansiniz yok maalesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı