MSI Optix MAG241C 23.6 nasıl ?

Masaüstü kullanımı için ayrı profil oluşturun parlaklık ve doygunluk oranını düşürün arka kısımdaki kolla tek hareketle değiştirin çok rahatsız ediyorsa durum.

Diğer arkadaşlarda en iyi ayarlarını eklerse deneyerek monitöre en uygun ayarı kısa zamanda bulabiliriz diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sol gözüm özellikle çok batma hissi veriyor. Masaüstünde contrastı düşürüp kullanmaya çalışıyorum, biraz da alışma meselesi olacak gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer arkadaşlarda en iyi ayarlarını eklerse deneyerek monitöre en uygun ayarı kısa zamanda bulabiliriz diye düşünüyorum

Benim ayarlarım şu şekilde:
osd.png

Kırmızı renk çok cansız geldiği için renk sıcaklığını özelleştirme yapıp kırmızı rengin oranını biraz artırdım. Bu ayarlar ile şimdilik sıkıntısız kullanıyorum. Belki zamanla ufak bir iki değişiklik yaparım.

Benim ayarlarım şu şekilde:
Eki Görüntüle 349023

Kırmızı renk çok cansız geldiği için renk sıcaklığını özelleştirme yapıp kırmızı rengin oranını biraz artırdım. Bu ayarlar ile şimdilik sıkıntısız kullanıyorum. Belki zamanla ufak bir iki değişiklik yaparım.
OSD programını nereden indiriyoruz? Ve yapılan ayarlar kayıtlı kalıyor mu? Bir arkadaş her açılışta baştan yapiyorum yazmıştı da.

OSD programını nereden indiriyoruz? Ve yapılan ayarlar kayıtlı kalıyor mu? Bir arkadaş her açılışta baştan yapiyorum yazmıştı da.
MSI resmi sitesinden indirebilirsiniz hocam. Orada monitörü bulun. Monitörün sayfasında Support sekmesine tıklayın. Açılan yeni pencerede utility sekmesi içinde OSD programı mevcut.

Ben de ayarları kaydedemiyorum. Bazı ayarları her seferinde yeniden yapmak zorunda kalıyorum.

Sent from my SM-J105H using Technopat mobile app

Bundan önce IPS panel monitör kullanıyordum. O monitörde renkler haliyle çok canlıydı. VA panele geçince özellikle kırmızı renkler pembeye çalan bir renkte gözükmeye başladılar. Benim alışkanlıklarımdan da kaynaklı olabilir, bilemiyorum. Bu yüzden özel ayar yapmaya ihtiyaç duydum. Şimdilik biraz daha iyi gibi.

Bundan önce IPS panel monitör kullanıyordum. O monitörde renkler haliyle çok canlıydı. VA panele geçince özellikle kırmızı renkler pembeye çalan bir renkte gözükmeye başladılar. Benim alışkanlıklarımdan da kaynaklı olabilir, bilemiyorum. Bu yüzden özel ayar yapmaya ihtiyaç duydum. Şimdilik biraz daha iyi gibi.
Ben TN panelden geçiş yaptığım için bana sorunsuz geldi monitör. Ancak o bahsedilen TN - VA panel renk farkı söylendiği kadar fazla değil. Bir fark göremedim kullanımlarımda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı