NS Studio
Hectopat
Hocam bazen renk doğruluğundan ziyade daha doygun renkler gözümüze güzel gelir. Mesela Samsung telefonların çoğunda kullanılan OLED doğru renkleri vermese de göze daha güzel gelir. Örneğin OLED ekranlı Samsung telefonla fotoğraf çektiğimiz de renkler daha pasteldir. Yani gördüğümüzden daha bir yapay canlılık vardır. Ben bunu seviyorum mesela. Ama bazıları dışarıda çıplak gözle gördüğü doğal rengi sever. Bu tercih meselesi. Arkadaşın yukarıda belirttiği gibi kullandığınız tasarımda hitap ettiğiniz kullanıcının gördüğü renklerin doğruluğunu önemsiyorsanız bahsedilen monitörler daha iyidir. Fakat renk doygunluğunun fazla olması gözünüze daha iyi geliyorsa sevdiğiniz monitörü de tercih edebilirsiniz.
Benim kastettiğim bu değildi. Eski telefonum Redmi 5 Plus IPS ekrandı birçok IPS'den daha iyiydi şu an M52 kullanıyorum super AMOLED evet daha sature ama orada bir şeye baktığımda çok zengin ve gerçek dünyada gördüğüme en yakın görseldi HP X27Q aldığımda böyle bir his yaşamadım. Hatta dediğim gibi kırmızılar birbirine karışıyordu. Fotoğrafını çektiğim kırmızı bir otomobilin yanına baktığımda dümdüz kırmızı ve fazla kırmızıydı. Bleed desem karşılar sanırım. Oradaki MSI nasıl bir şeyyse fazla parlak değildi son parlaklığı ile ancak yarışıyordu ama diğerleri gibi iğrenç siyahlar tuhaf renkler falan gerçekten uzak değildi. İşte bu neden oluyor DeltaE falan mı bunu anlamaya çalışıyorum?