MSI Optix MAG321CURV Almak Mantıklı mı?

sahancava

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Linkteki monitörü almak istiyorum. Ekran kartım Aorus RX 5700 XT. FreeSync Premium var ekran kartında ama bu monitörde her ne kadar Hepsiburada'da FreeSync olduğu yazsa da hiçbir yerde var olduğuna dair bir ibare göremedim, MSI'ın kendi sitesi de dahil olmak üzere.

Mantıklı mı sizce almak? Yoksa 34" Xiaomi'ye mi yönelmeliyim?

Not: PC'de oyun ve yazılım ve ayrıca da PS5 için kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan olsun İtopya olsun bu MSI serilerini önermiyorlar bende alırken boş ver paranı ziyan etme demişlerdi.
Bütçe nedir?
Kriterleriniz nedir? Bir monitörden beklentiniz? Boyut mu netlik mi kalite mi?

Merhaba,

Linkteki monitörü almak istiyorum. Ekran kartım Aorus RX 5700 XT. FreeSync Premium var ekran kartında ama bu monitörde her ne kadar Hepsiburada'da FreeSync olduğu yazsa da hiçbir yerde var olduğuna dair bir ibare göremedim, MSI'ın kendi sitesi de dahil olmak üzere.

Mantıklı mı sizce almak? Yoksa 34" Xiaomi'ye mi yönelmeliyim?

Not: PC'de oyun ve yazılım ve ayrıca da PS5 için kullanmayı düşünüyorum.

VA panel için bu kadar fiyat biraz fazla değil mi?

Aynı özellikte dilerseniz bunu alabilirsiniz.
AOC 31.5" C32G1 144Hz 1ms VGA 2xHDMI DP FHD Freesync Curved Gaming Monitör | ITOPYA
AOC CQ32G1 Monitör Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Vatan olsun İtopya olsun bu MSI serilerini önermiyorlar bende alırken boş ver paranı ziyan etme demişlerdi.
Bütçe nedir?
Kriterleriniz nedir? Bir monitörden beklentiniz? Boyut mu netlik mi kalite mi?
Bütçe 5500TL en fazla

hem PC hem de PS5 için istiyorum. PS5 henüz almadım. Ekran kartım rx5700xt

bu gönderdiğim monitörde freesync yok, bu problem yaratır mı benim için?

pcde sadece oyun değil yazılım ile de uğraşacağım. 31-34 arası boyut bakıyorum. PS5 sonra alacağım için 4K olsa çok çok daha iyi olur. Eğer bulamazsam 34” 2K Xiaomi alacağım zaten. PS5 için ise daha sonra düşünürüm ya da belki almam. Ama önceliğim 31” civarı 4k

aklıma takılan bu monitörde freesync yok, mesela bendeki ekran kartı ile 2k çözünürlükte bir oyun oynasam bu yırtılmaya sebep olur mu? Asıl aklımda olan soru bu
VA panel için bu kadar fiyat biraz fazla değil mi?

Aynı özellikte dilerseniz bunu alabilirsiniz.
AOC 31.5" C32G1 144Hz 1ms VGA 2xHDMI DP FHD Freesync Curved Gaming Monitör | ITOPYA
AOC CQ32G1 Monitör Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu monitör 1080p. Ben ekran kartıma daha uygun bir tane almak istiyorum.

Neden?
144Hz ve 1ms olması CS:GO vb oyunlarda sizi her zaman ön plana çıkartır.
2K sizin ekran kartınıza daha uygun olduğunu gözlemledim örnek verirsek.
Red Dead Redemption oyununda 4K medium ayarda 40 ile 45 FPS veriyor bu 60FPS sınırının altında ama 2K ya baktığımızda 75 ile 86 FPS civarlarında geziyor bu sebeple sizin için güncel oyunlarda iyi bir deneyim yaşatabilir.
IPS paneli olmasıyla diğer VA ve TN panele göre çok daha muazzam görüntü sunacaktır.

Neden?
144Hz ve 1ms olması CS:GO vb oyunlarda sizi her zaman ön plana çıkartır.
2K sizin ekran kartınıza daha uygun olduğunu gözlemledim örnek verirsek.
Red Dead Redemption oyununda 4K medium ayarda 40 ile 45 FPS veriyor bu 60FPS sınırının altında ama 2K ya baktığımızda 75 ile 86 FPS civarlarında geziyor bu sebeple sizin için güncel oyunlarda iyi bir deneyim yaşatabilir.
IPS paneli olmasıyla diğer VA ve TN panele göre çok daha muazzam görüntü sunacaktır.
Bu monitör gerçekten güzel ama benim PS5 planını çöpe atıyor malesef. Eğer 2k alacaksam zaten 34” alırım diye düşünüyorum. Bu konuda bir fikriniz var mı acaba sizin?

ayrıca ben curved istiyorum 32 ya da 34 olursa, ama 27 olursa curved olmasına çok da gerek yok sanırım.

Vatan Bilgisayar güvencesi iyidir. Buna da bir göz atın.
Ayrıca PS5 2K desteklemiyormuş her halde.
Evet malesef desteklemiyor. Bu yüzden hem PC hem de PS5 için işimi görecek bir monitör malesef bulamayacağım. İlk koyduğum linkteki monitörde freesync olsa kesin alırdım. Freesync ile ilgili sorduğum soru hakkında bir bilginiz var mı

bu ilettiğiniz Samsung’da da freesync yok maalesef

FreeSync, kare hızı arasındaki yanlış hizalanmanın neden olduğu yırtılmayı önlemeyi ve takılmayı azaltmayı amaçlayan teknolojidir.
Eğer ekran kartı monitöre belirli bir zamanda monitörün gösterebileceğinden daha fazla kare gönderirse ekranda kırılmalar olur. Görüntüdeki bu kırılmalara "tearing" denir. Monitörde var ise oyunda ayarlardan FreeSync'i açarak monitörün sunduğu kareye sabitleyerek kırılmanın onüne geçmiş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı