MSI Optix MAG322CQR Ghosting Problemi

Cellat87

Kilopat
Merhaba yeni bir monitör aldım MSI Optix MAG322CQR yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. 60 Hz monitörden geçtim bu ürüne ama hiçbir şekilde fark göremedim. Ve bir video gördüm, kendi ürünümde denedim. Bende de aynısı var. Ve bayağı bir fazla. Sizce bu ürün hatalı mı? Bir şey yapmam gerekiyor mu?
İlgili video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba yeni bir monitör aldım MSI Optix MAG322CQR yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. 60 Hz monitörden geçtim bu ürüne ama hiçbir şekilde fark göremedim. Ve bir video gördüm, kendi ürünümde denedim. Bende de aynısı var. Ve bayağı bir fazla. Sizce bu ürün hatalı mı? Bir şey yapmam gerekiyor mu?
İlgili video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VA panelse çok normal, mrpt ayarını arttırın.

aynı ekrandan bende de var ilk satın aldığımı iade ettim çok fazla ışık sızması ve ghosting yüzünden değişim tercih etim ama yeni gelen ekranda da aynı sorunlar var ışık sızması bir tık daha az ama ghosting aynı filmlerde beni çok rahatsız ediyor göz yoruyor baş ağrıtıyor bunuda iade edip etmemekte kararsızım MSı optix mag322cqr serisi ürünlerini alırken iyice araştırın benim için tam bir hayal kırıklığı oldu indirimde aldım iade edersem aynı paraya benzer üründe bulmam zor arafta kaldık :/

Aynı ekrandan bende de var ilk satın aldığımı iade ettim çok fazla ışık sızması ve ghosting yüzünden değişim tercih etim ama yeni gelen ekranda da aynı sorunlar var ışık sızması bir tık daha az ama ghosting aynı filmlerde beni çok rahatsız ediyor göz yoruyor baş ağrıtıyor bunuda iade edip etmemekte kararsızım MSI Optix MAG322CQR serisi ürünlerini alırken iyice araştırın benim için tam bir hayal kırıklığı oldu indirimde aldım iade edersem aynı paraya benzer üründe bulmam zor arafta kaldık :/

Aynı durumu beende yaşıyorum hocam ama ben film izlerken falan sorun görmedim sorun gördüğüm tek yerler hızlı geçiş yaptığım yerler internette sayfayı alta hızlıca alınca belli oluyor eski monitörüm bunu yapmıyordu ya da ben hiç fark etmedim ama bunda çok belli oluyor maalesef.

Aynı durumu beende yaşıyorum hocam ama ben film izlerken falan sorun görmedim sorun gördüğüm tek yerler hızlı geçiş yaptığım yerler internette sayfayı alta hızlıca alınca belli oluyor eski monitörüm bunu yapmıyordu ya da ben hiç fark etmedim ama bunda çok belli oluyor maalesef.
Filmi Netfilix den izlerken pek sorun yaşamıyorum gözüm başım çok ağrımıyor ama kendi indirdiğim yüksek kaliteli filmlerde çok yoruyor mesela sabit bir kamera hareketinde arkaplandaki binalar eşyalar parıldıya parıldıya yanıp sönerek kare kare ilerliyor media player içindeki ayarları cok kurcaladım ama bir çözüme ulaşamadım sadece görüntüleme hızını arttırınca o rahatsız edici parıldamalar teklemeler kayboluyor gibi ama bu seferde filmi hızlandırmış oluyosun konusmalar vs tuaf oluyor çıkamadım işin içinden :)

Filmi netfilixden izlerken pek sorun yaşamıyorum gözüm başım çok ağrımıyor ama kendi indirdiğim yüksek kaliteli filmlerde çok yoruyor mesela sabit bir kamera hareketinde arkaplandaki binalar eşyalar parıldıya parıldıya yanıp sönerek kare kare ilerliyor Media Player içindeki ayarları cok kurcaladım ama bir çözüme ulaşamadım sadece görüntüleme hızını arttırınca o rahatsız edici parıldamalar teklemeler kayboluyor gibi ama bu seferde filmi hızlandırmış oluyorsun konusmalar vs tuaf oluyor çıkamadım işin içinden :)

O kadar sorun yok sanırım bende birçok film izledim hiçbir sorun yaşamadım. Hatta şu anda bile izliyorum çok net ve güzel görünüyor.

O kadar sorun yok sanırım bende birçok film izledim hiçbir sorun yaşamadım. Hatta şu anda bile izliyorum çok net ve güzel görünüyor.
Bendeki sorun belki codec sorunudur diye K-Lite Codec Pack yükledim çözüm olmadı aynı sorun devam ediyor çözemedim anlayamadım bir türlü sorunun kaynağını çıldıracağım :/ ghosting den oluyor desem netfilix de neden olmuyor oda video .. Çözüm bulabilirsem yazarım buradan yine .. tam bir hayal kırıklığı oldu bu MSI Optix mag322 benim için 3000 bin küsür TL lik ekran 300TL lik ekrandan daha sıkıntılı :/

Bendeki sorun belki codec sorunudur diye k-lite codec pack yükledim çözüm olmadı aynı sorun devam ediyor çözemedim anlayamadım bir türlü sorunun kaynağını çıldıracağım :/ ghosting den oluyor desem netfilix de neden olmuyor oda video. Çözüm bulabilirsem yazarım buradan yine. Tam bir hayal kırıklığı oldu bu MSI Optix MAG322 benim için 3000 bin küsur TL'lik ekran 300TL'lik ekrandan daha sıkıntılı :/

Katılıyorum hocam dedigim gibi 7 sene önce IPS monitörüm aldım 60Hz hiçbir sorun yasamadım bu sürede halen ilk günkü gibi sorunsuz. Bunu aldıgım günden beri gözüme batıyor her şey :)

Değişimden gelen 2. MSI MAG serisi monitörü 2 yıla yakın kullanmış biri olarak bir daha asla monitörde MSI tercih etmeyeceğimi gönül rahatlığıyla dile getirebilirim.

Ürettikleri çoğu modelde sayısız kronik arıza var. Işık sızması, ölü piksel veya gölgelenme. Hatta son monitörümde AMOLED yanığı denilen olaya benzer bir sorun bile yaşadım. Zaten servise bunun için gönderdim. Baş ağrısı, göz tembelliği hemen her olumsuz sağlık sorunu yaşattı bana.

Konu sahibine ve tüm MSI monitör kullanıp şikayetçi olan kullanıcılara tavsiyem; eğer ürünü indirimden satın almadıysanız direkt para iadesi, indirimle alındıysa değişim talep edip gelen ürünü satmanız ve başka marka Curved olmayan bir monitör almanız yönünde olacak.

Curved monitörü de kimseye tavsiye etmiyorum. Bir çok sağlık sorununa yol açıyor, görüntü kalitesinden ödün veriyor. Hemen her markanın her modelinde kusurlar görmek yüksek bir ihtimal. Zaten yeni nesil monitörler de çoğunlukla düz ekran. Firmalar da Curved olayının gereksiz ve problemli olduğu konusunda kullanıcılarla hemfikir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı