MSI Optix MPG27CQ Color Banding Sorunu

Alonly

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
MSı Optix MPG27CQ marka ve modele sahip monitör kullanıyorum. Bu monitörde ölü piksel testi yaptım sorun çıkmadı ama Color Banding var gibi geldi bana. Color Banding her monitörde olur mu? Bu monitörde varsa nasıl test edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba.
MSı Optix MPG27CQ marka ve modele sahip monitör kullanıyorum. Bu monitörde ölü piksel testi yaptım sorun çıkmadı ama Color Banding var gibi geldi bana. Color Banding her monitörde olur mu? Bu monitörde varsa nasıl test edebilirim?

Bildiğim kadarıyla full siyah bir görsel aç ekranda belli bir bölgede veya bölgelerde renk açıklığı varsa color banding oluyor.

Siyah bir resim mi yoksa beyaza doğru geçiş yapan bir resim mi açayım. Color banding her monitörde varsa iade etmekle uğraşmayacağım. Sizce bu büyük bir sorun yaratır mı? Oyunlarda banding farketmedim. Film izlerken gözüme takılıyor ama filmden mi kaynaklı acaba diye de umut ediyorum. Sizce ne yapmam lazım bu sorun beni biraz mutsuz etti.

İade almazlar zaten. Color Bandling bütün IPS ve VA panellerde olabilir, panelin yapısından kaynaklanıyor, arıza değildir.
Renk geçişlerinde ekranda halka oluş, oradan anlayabilirsiniz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Umarım duymak istediğim şeyleri söylemiyorsunuzdur. Gerçi doğruları, gerçekleri söyleseniz bile iade edemem ve elimden birşey gelmez sanırım. Heveslendim, borca girip aldım, o kadar parayı çöpe attım diye kaygılanıyorum şu üç günlük dünyada. Hiç yapmadığım birşey normalde ama para kazanmak kolay olmuyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı