MSI Prestige X570 Creation tüm depolama portlarını kullanabilir miyiz?

DoğanÇAKMAK

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Başlıkta belirttiğim ürünü alacağım. Faket merak ettiğim bir konu var. Anakart üzerinde 2 adet M.2 ve genişletme aparatında 2 adet M.2 girişi var. 6 adet de SATA 3 girişi mevcut.

Bazı anakartlarda M.2'lerı kullandıgımızda SATA'lar kapanıyor kitapçığında yazmakta fakat ürünü almadığımdan dolayı bakamıyorum. Ucuz bir anakart değil.

@Recep Baltaş umarım doğru kişiyi etiketlemişimdir. Bilenler de kullananlar da yazarlarsa sevinirim. 4 M.2 yuvasını ve 6 adet SATA çıkışını aynı anda kullanabilir miyim? Performansdan ödün vermeden ya da SATA'larım kapanmadan. Dediğim gibi bazı chipsetlerde M.2'lerın tamamınıyada PCI ex girişlerinin tamamını kullanırsanız SATA çıkışları kapanıyor. Sitesinde bulunan PDF'lerden de gerekli bilgiyi bulamadım

Bu üründe bu şekilde bir sorun yaşamaz isek almak istiyorum. Şimdiden yorumlar ve cevaplar için teşekkür ederim.

Sitesinde aşağıdaki metin yazıyor fakat bloklamayla alakalı hiçbir yazı göremedim. Kullanıcılarının cevap yazması iyi olur.
  • 4x SATA 6Gb/s ports (SATA1-SATA4)
  • 2x M.2 slots (Key M)
    • M2_1 slot (from AMD® Processor) supports PCIe 4.0 x4 (3rd Gen AMD Ryzen™ Desktop Processors) or PCIe 3.0 x4 (2nd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics) 2242/2260/2280 storage devices
    • M2_2 slot (from AMD® X570 Chipset) supports PCIe 4.0 x4 (3rd Gen AMD Ryzen™) or 3.0 x4 (2nd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics) and SATA 6Gb/s 2242/ 2260/ 2280/ 22110 storage devices
ASMedia ASM1061
  • 2x SATA 6Gb/s ports (SATA5, SATA6)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı