MSI Pro B650-P Wi-Fi değerlendirmesi

Merhaba,
Bu anakarttan çalıştığım ofisteki bilgisayarlara aldım birinde hiç sorun yok ama diğerinde Resetleme. sorunu yaşıyorum.
Alttaki konuda paylaştım.

 
Merhaba,
Bu anakarttan çalıştığım ofisteki bilgisayarlara aldım birinde hiç sorun yok ama diğerinde resetleme. Sorunu yaşıyorum.
Alttaki konuda paylaştım.


Konunuzu inceledim. Birkaç araştırma yaptım aldığınız hata koduyla alakalı ama herhangi bir çözüm bulamadım. Burada galiba tek çözüm yöntemi her parçayı tek tek başka parçayla değiştirip hata alıp almayacağınızı kontrol etmek.
 
Hocam anakarttan memnun musunuz? Herhangi bir sorun yaşadınız mı? Anakartta pin yamukluğu var mı?
 
Arkadaşlar yaklaşık bir haftadır hazır sistemimde bu anakartı kullanıyorum. Sizlerle benim gördüğüm avantajlarını ve dezavantajlarını paylaşmak istiyorum.

Avantajları konusunda kablosuz bağlantı gerçekten çok iyi. League of Legends West server'da 60 ping sabitle oynuyorum. 7-8 saatlik oyunumda sadece bir kere ping sıkıntısı çektim. O da sunucu kaynaklıydı sanırım çünkü aynı anda herkesin pingi yükseldi. 100 Mbps internet paketim var. Kablolu ve kablosuz olarak test ettim. İkisinde de bilgisayara gelen hız 94-95 Mbps civarıydı. Kablosuz konusunda çekinceliydim ama bilgisayarıma gelen kabloyu artık kullanmıyorum. Eşim de koridordan geçen bir kablo olmadığı için çok mutlu :).

AM5, DDR5 ve 4 RAM, ATX soketi olması da güzel bir nokta bence. Geleceğe yönelik güzel bir anakart. Soğutma konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Dezavantaj konusuna gelirsek bence şu an en büyük dezavantaj açılış süresi. BIOS tanıması yaklaşık 35-40 saniye sürüyor. Tabii güncellemelerle bu noktalara geldi. Gelecek BIOS güncellemeleri ile daha da iyileştireceğini umuyorum.

Diğer dezavantaj ise fiyatı. Şu an 6000 lira civarı gözüküyor. İndirimlerle 4800 lira civarını gördüğü de oluyor ama bu bile fazla bence. Maalesef AM5 ve DDR5 olunca fiyatlar bu noktaya geliyor. Dolar kuru da etkili burada.

Son olarak alacak arkadaşlara gönül rahatlığı ile tavsiye ediyorum.
Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama 35-40 saniyede açılma sorununuz devam ediyorsa söyleyeyim, BIOS tan "Memory Context Restore" ayarını kapatmayı deneyin. Benim sistemim bu ayarla 4sn de açılmaya başladı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı