Msı R9 380 performans sorunu

efe özen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta yeni PC topladım arkadaşım da geçen sene toplamıştı masaüstü bilgisayarını ikimizin sistem özelliklerini de paylaşacağım ama benim sistemim daha iyi olmasına rağmen aynı oyunda aynı ayarlarda o benden 20-25 kadar fazla FPS alıyor. Her şeyim güncel bir türlü çıkamadım işin içinden sistemlerim şu şekilde;

Benim sistem özelliklerim;
  • Anakart: MSI 970 Gamıng
  • Ekran kartı: MSI R9 380
  • RAM: 8 GB Gskıll 1600 MHz
  • İşlemci: AMD FX8350
  • İşlemci Sogutucu: Xıgmatek Red scorpıon

Arkadaşımın sistemi;
  • Anakart: Gigabyte
  • Ekran kartı : ASUS R9 285
  • RAM:8 GB Gskıll 1600 mhz
  • İşlemci: AMD FX8350

İkimizde de aynı Wındows 10 var aynı harddıskler var ama benden yukses FPS alıyor. Ekran kartı benımkınden dusuk olmasına ragmen sebebi nedır acaba arkadaslar?

Çözünürlük oyun ayarları her şey aynı ayarda deniyoruz ve yükses FPS alıyor arkadaşım.

Her şey güncel.

BIOS'u güncelleyin ve def. ayarlara döndürün. Sorunun sizin sisteminizde olduğu aşıkar ve bana yazılımsal kaynaklı geliyor. AMD'nin en son çıkarttığı sürücüyü kurun ve DX, Visual kütüphanenizi güncelleyin. Arka planda çalışan yazılımlar sisteminizin daha az performans vermesine sebep oluyor olabilir. Arkadaşınızın oynadığı oyun ile sizin oynadığınız oyun arasında sürüm farkı varsa buna sebep oluyor olabilir. Hangi oyunlarda FPS farkı yaşadığınızı bizimle paylaşın.

AIDA 64 indirin ve stres test ekranı açıkken oyun oynayın. 15 DK sonra çıkan sonucu bizimle resim olarak paylaşın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…