MSI R9 390 ve AMD FX 8350 düşük GPU kullanımı

Bence de. Şehir içinde 35'e düşmesi pek inandırıcı gelmedi bana. Düşse düşse 50 civarlarına düşer hadi.
İlk sayfada Bir video paylaştım orada Erdi abi bahsediyor zaten bu tür goygoyculardan yanlış algıdan.
Çamur at izi kalsın diye yaklaşıyor zaten bu tip insanlar.

Abi sonuçta GTA 5 yani. Ne beklersiniz ki? :D Her sorun bu oyunda oluyor zaten. Ben zaten pek güvenmiyorum bu oyuna. :D Diğer oyunlarda test edin. :D Ayrıca dediğim gibi FX 8350-8370 gibi işlemciler bu kartları rahat besler.

@William Blazko Hocam orada darboğaz yapıyor dedim yanlış anlaşılma olmasın tek çekirdekten dolayı demek istedim aslında. :) Yoksa işlemciler iyi.

Abi sonuçta GTA 5 yani. Ne beklersiniz ki? :D Her sorun bu oyunda oluyor zaten. Ben zaten pek güvenmiyorum bu oyuna. :D Diğer oyunlarda test edin. :D Ayrıca dediğim gibi FX 8350-8370 gibi işlemciler bu kartları rahat besler.
Sadece resimlerle anlaşılacak bir durum değil tabi ki de ama bir fikir verir en azından bu SS.

Battlefiled 1 64 kişilik Çoklu oyuncu modunda 2560x1440p her detay ultra da aldığım değerler. 1080p de 60 FPS nin üzerindeyim stabil olarak zaten.
Darboğaza neden olacak bir işlemcinin bu değerleri vermesi beklenebilir mi hiç hem de çoklu oyuncu modunda. Hem de Dx11 de.

Ama bu oyunu 1080p de veya 1440p yerine 900p de oynasaydım darboğaz yaşanması kaçınılmaz olurdu tabi ki de @TechnoBey Siz darboğaz ile çekirdek performansı kavramlarını karıştırıyorsunuz her ikisi de farklı teknik terimler.

battlefile 1 SS.jpg

Son düzenleme:
Yeni oyunlarda başına geliyorsa RAM yetersizliği de olabilir. İşlemci kullanımın ve sistem sıcaklığı ne alemde?

Herkezin dediğini unut, darboğaz yaşıyorsun genel olarak CPU kullanımın %60-70'i geçmese dahi yaşıyorsun çünki örneğin 6-7-8. çekirdekler mimariden dolayı %10 kullanılırken 1-2-3-4 çekirdek %100 kullanılıyor ve işlemcinin önemli olduğu yerlerde örneğin GTA 5'de Zentorno ile hızlı giderken FPS droplarına neden oluyor. O CPU'nun sınırı R9 280-280X falan. O.C ile işlemcini 4.5GHz'ye getirirsen bir nebze düzelecektir.

Öncelikle cevaplar için teşekkürler. CS GO gibi küçük bir oyunda bile bu durum başıma geliyor ayrıca GTA 5 oynamıyorum arkadaşlar. sıcaklıklar 70 dereceyi geçmiyor işlemci kullanımı da hiç 80, 90 lara çıkmadı. Sanırım işlemciyi o.c yapmalıyım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum :)

Birde konuşmalar teknik bilgimi aştığı için tartışılan konuyu anlamadım umarım cevaplamam gereken bir yer atlamamışımdır.

Benim bahsettiğim zaten 1080p değerleri sizde darboğazı bildiğiniz için VSR ile 2K'ya alıyorsunuz zaten monitörünüz 1080p olsa dahi bu yüzden, FX işlemciler onu bunu rahatlıkla besleyebilir demeyin.

@TechnoBey Ne alakası var. Ben Rx 480 'in 2K performansından memnun olduğum için kullanıyorum bir çok oyunda. Darboğaz ile ilgili olduğunu da nereden çıkardınız.
Saçma sapan çıkarımlarda bulunuyorsunuz kendinizi güya haklı çıkarmak için. Yanlış anlamayın ama konuştukça hakikaten iyice saçmalıyor, gülünç duruma düşüyorsunuz. Uzatmanın manası yok. Kendi bildiğinizi okumaya devam edin.

Oyunlarda 2K da ultra da 50-60 FPS verebilen bir kart ile neden 1080p de oynayayım ki zaten yüksek performans alıyorum.

Saçmalıyorsunuz ya hakikaten. :)

Son düzenleme:
Rx 480 ile 900P de oynar ise tabi ki darboğaz yaşanır. Yanlış mıyım adam bunu bana kanıt olarak gösterip aha da bu işlemci zayıf darboğaza da neden oluyor demeye getiriyor lafı.
Anlamazlar. Bunlar kağıt üstündeki değerlere bakarlar. Misal doğan serisi normalde 200km basmaması gerekirken çok ala 200 km üstü gören arabaları oluyor.

Anlamazlar. Bunlar kağıt üstündeki değerlere bakarlar. Misal doğan serisi normalde 200km basmaması gerekirken çok ala 200 km üstü gören arabaları oluyor.
O arkadaş AMD işlemcilerin( bilhassa 83xx) INTEL işlemcilere kıyasla oyunlardaki tek çekirdek performansından ötürü kaynaklanan düşüklüğü darboğaz ile karıştırıyor ama farkında bile değil. :D Halbu ki ikisi çok farklı şeyler.

Yanlış anlaşılmasın bende Fx 8350 kullandığım için savunuculuğunu yapmıyorum. Sadece bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlara karşı bu tavrım. Özellikle bu konu da ciddi manada yanlış algı söz konusu.

Son düzenleme:
O arkadaş AMD işlemcilerin( bilhassa 83xx) INTEL işlemcilere kıyasla oyunlardaki tek çekirdek performansından ötürü kaynaklanan düşüklüğü darboğaz ile karıştırıyor ama farkında bile değil. :D Halbu ki ikisi çok farklı şeyler.

Yanlış anlaşılmasın bende Fx 8350 kullandığım için savunuculuğunu yapmıyorum. Sadece bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlara karşı bu tavrım. Özellikle bu konu da ciddi manada yanlış algı söz konusu.
Peki Ömer Bey benim sorunum için öneriniz nedir?

Oyunlardaki anlık FPS düşüşleri donanım tarafında güç kaynağındaki dalgalanmalardan tutunda harddiskiniz diğer sistem bileşenlerinize, yazılım tarafında ise Malware gibi kötü amaçlı yazılımlardan , kullanmakta olduğunuz işletim sisteminizin , oyunların orjinal olup olmamasına kadar bir çok faktör olabilir. Net bir cevap vermek zor.

Size önerebileceğim sisteminizi her daim güncel tutun anakart biosunu , ekran kartı sürücüsünü diğer önemli Windows güncelleştirmeleri gibi...

Ayrıca Ekran kartı GPU kullanım yüzdesinin dalgalanması ile ilgili problemin çözümü için ise Osman arkadaşımızın ( Evie Frye ) açmış olduğu konuya göz atabilirsiniz. [Rehber] AMD kartlarda MSI Afterburner GPU Kullanımı Düzeltme

@TechnoBey GTA 5 ultra detaylarda hızla şehir içinde giderken ki değerler artık inanır mısın orası sana kalmış ama ben paylaşıyorum. Haksız olduğunu kabullenmeni de beklemiyorum ama haksızsın işte. :) Ben herhangi bir darboğaz göremiyorum göreniniz var mı. :) @Evie Frye
Sonuç olarak demek ki neymiş sorun sende imiş.

Bu 1080p çözünürlükte (İnanmazsan çözünürlüğe , resmi bilgisayarına kaydedip ayrıntılar kısmından bakabilirsin.)

1080P de.jpg

Bu 2K 1440p çözünürlükte

1440p de.jpg

Bu da oyun içi grafik detayları

SS 3.jpg

SS4.jpg

SS5.jpg

SS6.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı