MSI R9 390 vs MSI GTX 970

R9 390 daha güçlü bir kart 8GB belleği var ne yönden bakarsan bak cazip olan bu, diğer taraftan 970'in bellek sorunlu olması zaten en büyük eksi.

Arkadaşlar burada aktardıklarınıza ve kendi araştırmalarıma bakarak 3-5 fps için deneyim değiştirmeyip, R9 390 ile AMD kullanmaya devam etmeye karar verdim. 4k kullanacağımı hiç zannetmiyorum fakat burada dönen tartışmadan 4k kullanmak isteyenler faydalanabilir. Anladığım kadarıyla bu kartlar 4k için henüz emekleme aşamasını yeni geçmiş durumda.

80+ 750W PSU bu kartı rahat yürütebilir diye düşünüyorum, yanılmıyorsam?

Bir de ileriye dönük fikir oluşması için önerebileceğiniz iyi bir oyuncu anakartı var mıdır? Mevcut kullandığım kart bu:
GIGABYTE 990XA-UD3 AMD 990X/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) Anakart

Arkadaşlar burada aktardıklarınıza ve kendi araştırmalarıma bakarak 3-5 fps için deneyim değiştirmeyip, R9 390 ile AMD kullanmaya devam etmeye karar verdim. 4k kullanacağımı hiç zannetmiyorum fakat burada dönen tartışmadan 4k kullanmak isteyenler faydalanabilir. Anladığım kadarıyla bu kartlar 4k için henüz emekleme aşamasını yeni geçmiş durumda.

Bir de ileriye dönük fikir oluşması için önerebileceğiniz iyi bir oyuncu anakartı var mıdır? Mevcut kullandığım kart bu:
Anakart değiştirmek yerine Intel'e geçmenizi tavsiye ederim ekran kartında başarılı fakat işlemcide çok gerideler. Yapacağınız ilk iş Intel'e geçmek olmalı.

Şuan için upgrade yapmana gerek yok. İşlemcinin ne olduğunu bilmiyorum ama FX 8350 olduğunu farz ediyorum. Zaten DX12 ile birlikte bu işlemci güçlenecek. 8 çekirdeğin kullanıldığı benchmark teslerinde FX 8350 ile i5 4690K yakın i5 4690 ile aynı performans veriyor. Eğer DX12 8 çekirdek kullanımının önünü açarsa upgrade yapmana gerek kalmayacak. Ancak ben 1 sene sonra şöyle bir upgrade yapmayı düşünüyorum:
1 sene sonra AMD Zen işlemciler çıkıyor ve bu işlemcilerin İ7'ye kafa tutacağı söyleniyor. Eğer böyle olursa AMD Zen'e durum yine aynıysa İntel 7. nesile geçmeyi düşünüyorum sen de böyle yapabilirsin veya 7. nesili beklemeden Skylake'e geçebilirsin. Şuan için boşuna para harcama derim. Ama şuan yani DX11'de İ5 4690K FX8350'ye 5-15 FPS fark atıyor. Hiç beklemeden şuan upgrade yapmaya kararlıysan İntel'e geçmek en mantıklı hareket olur.

Son düzenleme:
Şuan için upgrade yapmana gerek yok. İşlemcinin ne olduğunu bilmiyorum ama FX 8350 olduğunu farz ediyorum. Zaten DX12 ile birlikte bu işlemci güçlenecek. 8 çekirdeğin kullanıldığı benchmark teslerinde FX 8350 ile i5 4690K yakın i5 4690 ile aynı performans veriyor. Eğer DX12 8 çekirdek kullanımının önünü açarsa upgrade yapmana gerek kalmayacak. Ancak ben 1 sene sonra şöyle bir upgrade yapmayı düşünüyorum:
1 sene sonra AMD Zen işlemciler çıkıyor ve bu işlemcilerin İ7'ye kafa tutacağı söyleniyor. Eğer böyle olursa AMD Zen'e durum yine aynıysa İntel 7. nesile geçmeyi düşünüyorum sen de böyle yapabilirsin veya 7. nesili beklemeden Skylake'e geçebilirsin. Şuan için boşuna para harcama derim. Ama şuan yani DX11'de İ5 4690K FX8350'ye 5-15 FPS fark atıyor. Hiç beklemeden şuan upgrade yapmaya kararlıysan İntel'e geçmek en mantıklı hareket olur.

FX 8350'yi 4.7 ghz'de kullanıyorum. Şu an gayet memnun durumdayım işlemciden. Anakart değişimini ilerde düşünüyorum, fikir edinmek istedim. Büyük bir ihtimalle AMD CPU - GPU kullanmaya devam edeceğim, Intel malzemelerine epey bir uzağım. Dediğin yenilikleri takip edeceğim sağ ol cevabın için.

r9 390 daha fazla performans vercektir.

Evet 5-7 fps daha fazla veriyor.

Gigabyte anakartlar çok sorunlu Msı'da ısınma sorunu var alırsan Asus al

Gigabyte anakartlar çok sorunlu Msı'da ısınma sorunu var alırsan Asus al

Önerini dikkate alacağım.

Sonuç olarak AMD R9 390 almaya karar verdim fakat bu sefer de 390x ile ikisi arasında kaldım. 390'a karşı Shader, texture ve 20-30 MHz farkla daha fazla oc kapasitesi var. Aradaki 200 TL farka değecek midir acaba, önerisi olan var mı?

Yani yerinde olsam R9 390X'in yanından geçmezdim buyur:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gördüğün gibi FPS farkı 5'i geçmiyor ayrıca R9 390X 8 derece sıcak çalışıyor ve 30 watt daha fazla elektrik tüketiyor. Bir de sakın ama sakın anakartını değiştirmek gibi bir hata yapma. Şuan anakartın yeterli bir kart işlemciyi zaten 4.7 GHZ'ye çıkarmışsın. boşuna 400-500 TL verme diğer anakartlara.

Beyler MSI R9 390 bugün elime ulaştı ve hiç bekletmeden taktım sistemime, fakat en fazla 1600x900 çözünürlük sağlayan monitörümde açıkcası beni pek tatmin eden fps sağlayamadım diyebilirim. Shogun 2 Total War'da bütün ayarlar en yüksek seviyede ortalama 40 fps alıyorum. Beni şüphelendiren başka bir konuda MSI Afterburner eklentisini kullanarak denediğim oyunlarda GPU kullanımı %18 ile %82 arasında sürekli değişip duruyor bu kullanımın %99 yada %100 olarak sürekli kalması lazım değil mi? Bir de 3-4 dk da bir GPU kullanımı 2 saniyelik %20 lere düşüyor ve 30-35 fps kaybı yaşıyorum sonra gene %50 ve üzerilere çıkıyor. Beni sıkan asıl durum bu, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ..

Power Supply High Power 80+ 750w
Anakart Gigabyte 990XA UD3

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı