Msi Radeon RX 5700 XT Gaming X VRam Overclock Sorunu

Hallothneth

Hectopat
Herkese merhaba yeni bir sistem topladım. Radeon ayarlarından ekran kartına overclock yaptım, VRAM stok frekansından 1 frekans bile arttırsam ekranda siyah lekeler oluşmaya başlıyor lekeler anlık gidip geldiği için ekran görüntüsü alamadım. Bunun sebebi nedir yardımcı olursanız sevinirim.
MSİ Radeon RX 5700 XT Gaming X
AMD Ryzen 5 3600X
Msi X570 Gaming Plus
Corsair 16GB 3600 MHZ DDR4

Dosya Ekleri

• Vram.png
    Vram.png
    479,4 KB · Görüntüleme: 147
Lekenin sebebini bilmiyorum ancak bu çıktı kararlı olmadığını söylüyor, performans arttırmak için yaptıysan daha kolay ve bir güzel versiyonu var.

Aynı kartı kullanıyoruz, oyunlarda takılma anlık sorunları yaşıyorsan undervolting yaparak kartın kendi kendine downclock yapmasının önüne geçebilirsin.

Superposition Benchmark ile aşağıdaki sonuçları aldım:
  • Stok: 5271 puan
Superposition_Benchmark_normal.png
  • Undervolting (-100mV): 5364 puan
Superposition_Benchmark_undervolt.png

Ayarlarım bu şekilde:
Capture.PNG

Düzenleme: Her kart farklı karaktere sahip olduğundan sistemin -100mV'ta kararsız çalışırsa Radeon ayarlarını yukarıdaki ok işaretiyle sıfırlayabilir veya kartına uygun frekans/voltajı ayarını deneyerek bulabilirsin. Ek olarak Fan ayarı kısmıyla ilgilenmene gerek yok, daha sessiz, yumuşak veya daha sesli, agresif bir grafik çizebilirsin ben şimdilik bu şekilde kullanıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı