MSI Radeon RX 5700 XT ısınıyor

Cemo58

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, yeni bir ekran kartı aldım. Ekran kartım boşta MSI Afterburner üzerinde sıcaklık 60-63 gösteriyor.
Oyun olarak CS:GO'da denediğimde 82 derece gördüm.
GTA 5'te 89 derece oluyor. Ben mi takıntı yapıyorum, yoksa gerçekten değerler sıkıntılı mı? Nerede hata yapıyorum?
Aynı ekran kartı inceleme videolarında 65'i vs. geçmiyor.
Kasamda toplamda 6 adet fan mevcut. Yönlerini mi yanlış taktım bilmiyorum. Yönlerini değiştiriyorum ama bir çözüm yok.
Kasa kapağını açıp denediğimde 73-77 derece oluyor.
Bulunduğum odada kalın kıyafetle oturuyorum. Oda sıcaklığım da soğuk.
2K oynuyorum.

Sistemim bu şekilde.

• Anakart: MSI Mag B550 Tomahawk
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz
  • Bellek: 2X Kingston DDR4 8 GB 3200MHz HyperX Fury.
  • Grafik kartı: MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB
  • M.2 SSD: Samsung 970 Evo Plus 250GB 3500MB-2300MB/s NVMe m.2.
  • Güç kaynağı: SilverStone essential 650W 80+ Bronze aktif PFC güç kaynağı.
  • ATX kasa: Sharkoon RGB-LIT-100 USB 3.0 RGB ATX Mid-Tower
  • İşletim sistemi: Windows 10 Pro.
  • Monitör: Gamepower ıntense X60 27" 1ms 165Hz Curved 2K wqhd 2560*1440 RGB Gaming monitör.

Dosya Ekleri

• Ekran kartı sıcaklık 1..png
    Ekran kartı sıcaklık 1..png
    130,8 KB · Görüntüleme: 82
  • Kapak açık.png
    Kapak açık.png
    1.011,7 KB · Görüntüleme: 81
  • Kapak Kapalı.png
    Kapak Kapalı.png
    1 MB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa leş. Önü mesh olmayan kasa almayın artık! Ranker Virgo o kasadan çok daha iyi.

Gerekirse kasayı betonla kaplasınlar, dünyanın en kaliteli boyası ile boyasınlar sen o kasayı görünüş ve tozlanmayı önlemek ve hava akışı için alıyorsun, Ranker Virgo kalitesi gerçekten çok iyi. Önemli olan "MESH" olması.

Kızgın atan arkadaşlar, lütfen fanboyluk yapmayı bırakın rica edeceğim.

Termal macun yenilediniz mi?

Edit: Sıcaklığı görünce kafam bi an termal macuna gitti. Çok çektim zamanında. Üzgünüm yanlış algılamışım.

Son düzenleme:
Kapak açık kapalı olayından önce ekran kartına kullanım oranına bakmak lazım. Kapak açıkken %65 kullanım oranı var kapalı iken tam yükte.Bende araştırarak sapphire modelini aldım yazın full yükte 2k çözünürlükte max 82-83 dereceleri gördü. İnternetteki tanıtımlarında 70-73 arası seyrediyordu meğer herifler klimalı 20 derece oda sıcaklığında yapıyormuş bu testleri. İşte bu videolara ve istatistiklere bakarak msı ve asus modelini tercih etmedim ben.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı