MSI RTX 2080 duke OC 2060'lardan düşük FPS

Durum FPS düşmesi değil. Kartını son model saatte 300Km hızla gidebilen bir araba olarak düşün. Otobanda hız sınırı 100 olursa ve sen kurallara uymak zorundaysan bu durumda ne olur :). Araba aynı araba fakat aldığın performans 1/3 malesef :) .
Anladım. Benim genel sorunum fpsimin çok düşük olması. Yani League of Legends da böyle bir makine nasıl 160 fps verir anlamıyorum. 2k Ekran alınca bu fpsin düzeleceğinden emin olursam satıp 2k ekran almayı denerim açıkcası ama o ekranlar da çok pahalı :/

İşlemcin 1080p de o kartı rahatlıkla besler. Darboğaz olduğunu düşünmüyorum ben. İşlemci kullanım oranı ve sıcaklıklarına da bir bakmak lazım. Bir ihtimal de psu yetersiz kalıyor olabilir ama düşük ihtimal.

@Dumponer Olay zaten işlemcinin kart beslememesi değil. Bak bu sistem canavar gibi. 2K ve 4K oyun keyfini en üst safhada yaşarsın. Şuan bu sistemi monitör engelliyor. Halat ile tutuyorlar resmen sistemi. Eğer masrafa girmek istemiyorsan, bir bilgisayarcı bul. Elinde 2K monitör olan. Rica et dene sistemi. Yada arkadaşlarında varsa dene. Emin ol. Ama %90 çözüleceğini düşünüyorum sorununun :) .
Eğer çok rekabetçi oyun oynuyorsan 2K 144HZ, oynamıyorsan 4K 60Hz almanı öneririm.

İşlemcin 1080p de o kartı rahatlıkla besler. Darboğaz olduğunu düşünmüyorum ben. İşlemci kullanım oranı ve sıcaklıklarına da bir bakmak lazım. Bir ihtimal de psu yetersiz kalıyor olabilir ama düşük ihtimal.
Senin için girdim az önce çektim dostum.
@Dumponer Olay zaten işlemcinin kart beslememesi değil. Bak bu sistem canavar gibi. 2K ve 4K oyun keyfini en üst safhada yaşarsın. Şuan bu sistemi monitör engelliyor. Halat ile tutuyorlar resmen sistemi. Eğer masrafa girmek istemiyorsan, bir bilgisayarcı bul. Elinde 2K monitör olan. Rica et dene sistemi. Yada arkadaşlarında varsa dene. Emin ol. Ama %90 çözüleceğini düşünüyorum sorununun :) .
Eğer çok rekabetçi oyun oynuyorsan 2K 144HZ, oynamıyorsan 4K 60Hz almanı öneririm.
Kıymetli cevabın için çok teşekkür ederim. Gerçekten bu sorun çözülsün cidden yemek göndericem sana :D Az önce ekranı letgo ya koydum satılsın bakacam ekonomik duruma

Dosya Ekleri

• pic 1.png
    pic 1.png
    757,2 KB · Görüntüleme: 38
İşlemcin yeterince güçlüyse monitörün 1080 olması ekran kartının gücünü kullanmasını engellemez. Bunu kanıtlayan diğer durum ise konuyu açan arkadaşın mesajında söylediği ekran kartının kullanım oranının %95 seviyesinde olması.

@Bekir Mert Ne demek dostum. Umarım en kısa zamanda satarsın :) . Bir daha böyle canavar sisteme FHD monitör alma :) . Yazık...
pekala bir ekran önerin var mı 2.500 e kadar çıkabilirim en fazla
İşlemcin yeterince güçlüyse monitörün 1080 olması ekran kartının gücünü kullanmasını engellemez. Bunu kanıtlayan diğer durum ise konuyu açan arkadaşın mesajında söylediği ekran kartının kullanım oranının %95 seviyesinde olması.
evet o değerler hep öyle hatta bazen daha da üste çıkıyor

Driverları güncelse ve sistem parçalarında bir sorun yoksa (ki olsa hata alırdı muhtemelen) bu durumu başka bir şey desteklemez.

İşini görür bıraktıklarım ;

se
Sence bu durumda sorun nedir? Power testlerine göre benim makine 480 civarı güç kullanıyor bende 650w var, onu ben de düşünmüştüm yani aslında.

se

Sence bu durumda sorun nedir? Power testlerine göre benim makine 480 civarı güç kullanıyor bende 650w var, onu ben de düşünmüştüm yani aslında.
Monitör farkı o kadar olmamalı. Youtube'dan kendi sisteminizin oyun içi FPS testlerine baktınız mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı