MSI RTX 3080 Ti terlemiş ekran kartı nasıl temizlenir?

Termal pedler ne kadar tuttu? Kaç çeşit aldınız?

Tek çeşit aldım 10'a 10 aldım gayet yeterli kart iki senelik kart işte.

Rica ederim, umarım sorunsuz bir işlem olur.

Hocam hallettim padler değişildi dediğiniz alkol ve fırça ile dikkatlice temizledim. Sıcaklıklarda pek fark etmedi ama önceden 5dk da 78 derece oluyordu şu an 10 Dk'da 78 dereceye çıkıyor kart daha yavaş ısınıyor, 30 dk furrmark da sorun çıkmadı. Bir de alkolle temizlememe rağmen terleme izleri çıkmadı çıkması mı gerekiyor du. Ben çıkar diye düşünmüştüm. En azından artık daha kuru nemli gibi değil.

Dosya Ekleri

• IMG_20240113_190047_674.jpg
    IMG_20240113_190047_674.jpg
    185,5 KB · Görüntüleme: 29
  • IMG_20240113_190104_082.jpg
    IMG_20240113_190104_082.jpg
    202,2 KB · Görüntüleme: 30
Büyük ihtimalle padlerden. Bir boyutla her tarafı yapamazsınız ki. Kalınlıklar farklı yerlerde farklı. Eskisine uygun koymazsanız düzgün temas etmiyor. VRAM'ler fazla isinaniliyor, hotspot farkı çok olabiliyor, chip sıcaklığı daha da artabiliyor vs.
yok eski padleri ölçtüm hepsi aynı kalınlıktaydı 3 derece fark ettim totalde

Sıcaklıklarda pek fark etmedi ama önceden 5dk da 78 derece oluyordu şu an 10 Dk'da 78 dereceye çıkıyor kart daha yavaş ısınıyor
Üst seviye kartların pedleri zaten piyasada kolay kolay bulamayacağın kalitede, o yüzden sıcaklıkların değişmemesi normal.

Eğer çip sıcaklığından bahsediyorsan önceki termal macunu kaliteli macunmuş.
Bir de alkolle temizlememe rağmen terleme izleri çıkmadı çıkması mı gerekiyor du.
Biraz zor çıkar ancak çıkar.

Üst seviye kartların pedleri zaten piyasada kolay kolay bulamayacağın kalitede, o yüzden sıcaklıkların değişmemesi normal.

Biraz zor çıkar ancak çıkar.

Ben çok zorlamak istemedim en azından daha kuru temizlemeden önce daha nemli ve ıslak gibiydi tabii padlerde tamamen ıslaktı şimdi daha iyi oldu en azından ve vidalamayı bitirdikten sonra baktım tüm padler değmesi gereken yerlere değiyor. Furrmarkdan sonra sıfırlamadım Max değerler böyle 2-3 derece kadar düşüş var.

Büyük ihtimalle padlerden. Bir boyutla her tarafı yapamazsınız ki. Kalınlıklar farklı yerlerde farklı. Eskisine uygun koymazsanız düzgün temas etmiyor. VRAM'ler fazla isinaniliyor, hotspot farkı çok olabiliyor, chip sıcaklığı daha da artabiliyor vs.

Resim atim usta bak padler eskisi nasılsa öyle ve hepsi temas ediyor tam olması gerektiği gibi.

Dosya Ekleri

• terleme.PNG
    terleme.PNG
    61,3 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20240113_215228_876.jpg
    IMG_20240113_215228_876.jpg
    239,2 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20240113_215513_232.jpg
    IMG_20240113_215513_232.jpg
    86,6 KB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20240113_215542_974.jpg
    IMG_20240113_215542_974.jpg
    239,7 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
yok eski padleri ölçtüm hepsi aynı kalınlıktaydı 3 derece fark ettim totalde
Hocam şanssızsanız pedlerin yumuşaklığı bile fark ediyormuş. Bazıları yumuşak olduğundan çok basıyormuş falan.

Bir de ezilmiş pedleri nasıl ölçtünüz?
Üst seviye kartların pedleri zaten piyasada kolay kolay bulamayacağın kalitede, o yüzden sıcaklıkların değişmemesi normal
Pedler için katılıyorum. Ölmemişse değişmemek gerekiyor. Çünku piyasadakilerin aksine sadece max sıcaklığa değil düşuk sıcaklık performansına, ani yükseliş performansına, uzun ömürlülüğe falan da odaklanıyor diye biliyorum.
Eğer çip sıcaklığından bahsediyorsan önceki termal macunu kaliteli macunmuş.
Ama buna katılmıyorum. Orijinal çok dayanıklı oluyor ama yine max. sıcaklık performansı piyasaya göre pek iyi olmuyor.
Max değerler böyle 2-3 derece kadar düşüş var.
Eh işte. Hotspot 94 ortalamanın üstünde. Bellekler fena değil. Chip biraz yüksek. Termal limit yok. Zarar vermez, performans düşürmez. Kötüleşirse açıp tekrar bakım yapmak yeterli gibi.

Son düzenleme:
Hocam şanssızsanız pedlerin yumuşaklığı bile fark ediyormuş. Bazıları yumuşak olduğundan çok basıyormuş falan.

Bir de ezilmiş pedleri nasıl ölçtünüz?

Pedler için katılıyorum. Ölmemişse değişmemek gerekiyor. Çünku piyasadakilerin aksine sadece Max sıcaklığa değil düşuk sıcaklık performansına, ani yükseliş performansına falan da odaklanıyor ya da öyle diye biliyorum.

Ama buna katılmıyorum. Orijinal çok dayanıklı oluyor ama yine Max. Sıcaklık performansı piyasaya göre pek iyi olmuyor.

Eh işte. Hotspot 94 ortalamanın üstünde. Bellekler fena değil. Chip biraz yüksek. Termal limit yok. Zarar vermez, performans düşürmez. Kötüleşirse açıp tekrar bakım yapmak yeterli gibi.

Evet orada zaten farn ayarları otomatik te kendim oyunda falan oluşturduğum fan profilini kullanıyorum. 68 dereceler de geziyor bunu default halini görmek için yaptım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı