MSI RX 480 Fanlarının Çok Ses Çıkartması Sorunu

Mert4eveRLIVE

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar geçen haftalarda RX 480'li yeni bir sistem toplamıştım. GPU-Z programında GTA 5'i oynarken fan çalışma hızının en fazla %40-50 arası olduğunu görüyordum. Ekran kartı sıcaklığı ise 63-65 arası gidiyordu bu dediğim değerler normal oynarken aldığım değerlerdi. Fakat ilerleyen dakikalarda sanki fanlar biraz daha ses çıkartmaya başladı ekran kartı zorlanıyor gibi hissettim. GPU-Z programını açıp tekrar oyuna girdim biraz oynadım bu sefer fanlar hiç duymadığım sesler çıkarmaya başladı hemen oyunu küçültüp GPU-Z'den ekran kartı sıcaklığının 78 derece fan hızının ise %90 çalıştığını gördüm ilk anda. Sonra hemen sıcaklık değeri 50'lere düştü fanlarda neredeyse full devir çalıştığı için ekran kartı ısısı da hemen 33 dereceye kadar düştü. Sistemi topladığım günden beri ekran kartının hiç bu kadar zorlandığını ve ses çıkardığını görmedim sanki %90 hızda çalışırken o ses yüzünden fanların zorlandığını düşündüm sizce normal midir? Daha önce böyle büyük bir ekran kartı kullanmadım haliyle ne tür sesler çıkardığını da bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Donanımınızın tamamını monitör dahil olmak üzere ve ayrıca oyunu hangi çözünürlük ve ayarlarda oynadığınızı kullandığınız işletim sistemini yazarsanız yetkin kişilerden yardım alabilirsiniz bu şekilde fal bakar gibi olur. sağlıklı yardım alamazsınız.

Her konu açtığımda ceza alıyorum sorun düzgün türkçe kullanmadığım içinmiş. Bu konuda türkçesi bozuk ne var yahu? Şu foruma girip adam gibi kendi derdimi anlatamayacak mıyım? Lütfen şu konulara kim bakıyorsa bana mesaj atsın nerde yanlış yaptığımı söylesin bu saçmalığı durduralım.

Her neyse sorunuma gelelim Coil Whine videolarını izledim aynı ses benim ekran kartından geliyor istesem garantiye gönderebilirim. Ancak beni rahatsız etmiyor bu şekilde çalışmasının ekran kartına bir zararı olurmu? Benim sorunum aslında Coil Whine sorunu değil mesela oyuna girdiğim zaman ekran kartı cızırtı yapıyor değişik sesler çıkarıyor. Dün MSI Afterburnerda fanları %70 seviyeye getirdim hiç bir ses sorunu yok oyuna girince cızırtı ve ismini tabir edemediğim bir ses çıkıyor anlamadım video çekip konuya koyacağım.

Sistem Özelliklerim
Intel i5 4590 @3.30 GHz 4 CPU
MSI AMD RX 480 4 GB 256 bit
16 GB (2x8GB) Ram
600W Cooler Master Güç Kaynağı
240 GB SSD
1 TB HDD
MSI B85M-G43 Anakart

Mönitör ASUS son çözünürlüğü 1366x768 herhangi bir HDMI girişine sahip olmayan bir monitör.

Son düzenleme:
Sorunum tam olarak bu. Oyun oynarken ses yapıyor oyundan çıkınca ses kesiliyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı