MSI RX 5500XT Gaming X fan sorunu

Texrtwind

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, daha 1-2 hafta önce aldığım MSI RX 5500XT Gaming X kartımda birkaç şüphem var. Şunu belirteyim daha önce laptop kullandığım için masüstü bana biraz sesli geldi. Belki görmüşsünüzdür bu ekran kartı gündelik Chrome, Adobe vb. ekran kartını zorlamayak zamanlarda uzun ömür için fanları çalıştırmıyor. Bu durumda gayet sessiz bilgisayarımı kullanıyorum. Lakin :D gel gör ki CS:GO'ya girdiğim an başlıyor kart 1800RPM. (Bu arada Full ayarlar her şey) maç bulundu yazısından sonra oldu mu 3000RPM. Bir de maça gir 3200-3300 RPM görüyorum ve vantilatör kadar sesli. Halbuki ben bu kartın fanlarını falan övdükleri için almıştım. Daha da garibi sıcaklık o kadar yüksek de değil. 3000 RPM'de dönerken fanlar sıcaklık (pek takip etmedim onu ama) 55-60 civarı diye hatırlıyorum. Radeon Adrenalin'e'den falan da ayarlarını oynadım manuale aldım Dragon'e Center'dan oynadım naptıysam fanlar bir hızlanıyor bir düşüyor başım döndü :D fanları takip etmek için kulaklık takmaz oldum. Ne olur bir çözüm sunun yok mudur bilen Recep Baltaş biliyorsa yazabilir mi kafayı yiyeceğim artık yoksa normal mi onu da bilmiyorum çünkü dediğim gibi laptop kullandım :(

Bence 55-60 derece de o fanlarin o hizda dönmesi normal değil ki Msi yeni güncel kartlar 60 dereceyi görmediği zaman fanları çalışmıyor. Bende MSi 1660 Super var ki bu kart 75 dereceyi görünce fanlar 1200 RPM yi görüyor. 3000 RPM aşırı fazla benim görüşüm. O kartta bi sıkıntı var bence ya da AMD ler öyle diyecem de sonuçta Msi ın ürünü ama aldığın yerle bi görüş bence

Ayarlarda veya aldığın üründe sorun olduğunu düşünüyorum. Kullandığım Sapphire Pulse 5500XT dediğin 55-60 civarı sıcaklıkta 800-900 RPM ile çalışıyor kolay kolay 1200 RPM üzerine çıktığını sıcaklıkta da 68'i geçtiğini görmedim.

Bu RPM değerleri inanılmaz yüksek, bu kart hem az ısınıyor hem de az güç tüketiyor. Garip geldi açıkçası hatalı üretim olma ihtimali var mı acaba.

Ayarlarda veya aldığın üründe sorun olduğunu düşünüyorum. Kullandığım Sapphire Pulse 5500XT dediğin 55-60 civarı sıcaklıkta 800-900 RPM ile çalışıyor kolay kolay 1200 RPM üzerine çıktığını sıcaklıkta da 68'i geçtiğini görmedim.

Bu RPM değerleri inanılmaz yüksek, bu kart hem az ısınıyor hem de az güç tüketiyor. Garip geldi açıkçası hatalı üretim olma ihtimali var mı acaba.
Belki üstte hocam yazmıs 1660 super nvidia olduğu için amd farklılık gösterebilir ama ben biraz korktum açıkçası bildiğin güncelleme falan var mıdır? Herşeyi güncelleyip öyle bir bakayım:
işlemcim: r5 3600
anakart: asus tuf b450m
ram: XPG Gammix D30 8gb

Ben pek anlamam driverden falan bi öyle deniyim. Gerçi Radeon Adrenaline Software Oto. indiriyor diye biliyorum ama 3100 rpm galiba çok.

Fanları 3000 RPM'de dönen AMD 5500XT kullanıcısı yoktur eğer kasayı pervane gücüyle yerden havaya kaldırmayı düşünmüyorlarsa.

Kartın arızalı olma ihtimali olabilir sen yine sürücünü bir güncelle, duruma göre servise yolla.

Yaklaşık 40 dakikadır arka planda değişken yükte benim 5500XT 8GB 66 dereceye çıktığında 1200 RPM'i bile görmüyor.

Screenshot_5.png

Son düzenleme:
Fanları 3000 RPM'de dönen AMD 5500XT kullanıcısı yoktur eğer kasayı pervane gücüyle yerden havaya kaldırmayı düşünmüyorlarsa.

Kartın arızalı olma ihtimali olabilir sen yine sürücünü bir güncelle, duruma göre servise yolla.

Yaklaşık 40 dakikadır arka planda değişken yükte benim 5500XT 8GB 66 dereceye çıktığında 1200 RPM'i bile görmüyor.

Eki Görüntüle 616467
Hadi ya galiba üretim hatası olabilir gerçekten drone olacak az daha zorlasa. Öyleyse ben garantiyle uğraşmaya başlayım 😔

Hadi ya galiba üretim hatası olabilir gerçekten drone olacak az daha zorlasa. Öyleyse ben garantiyle uğraşmaya başlayım 😔

Kartı sen taktıysan eğer, pin girişini ve anakarttan söküp tekrar takmanı önerebilirim kesin emin olmak için. Ne yaparsan yap fanlar bu hızda çalışıyorsa teknik servise göndermek şart.

O model ne yazık ki pek sessiz çalışmıyor. Yük altında ben buradayım diyebilir. Fanı optimize etsen de her halükarda ısınır ve ısındığı için dolaylı olarak yine RPM'i yükseltir. Farklı modele geçmeni tavsiye ederim.

Sayın @Texrtwind sorunu çözebildiniz mi ? Bende aynı sorunu yaşıyorum. Aynı kartı 1 ay önce aldım. CS GO'da fanlar 3000 devir yapıyor. Dragonfire yazılımından 'silent' seçeneğini işaretlediğimde normal olarak yavaşlama başlıyor.

Sayın @Texrtwind sorunu çözebildiniz mi ? Bende aynı sorunu yaşıyorum. Aynı kartı 1 ay önce aldım. CS GO'da fanlar 3000 devir yapıyor. Dragonfire yazılımından 'silent' seçeneğini işaretlediğimde normal olarak yavaşlama başlıyor.
Sorun fabrika çıkışlı sanırsam. Tam olarak nedenini bilmesem de karta ani yük bindiğinde fanlar kendini aynı sıcaklıkta tutmak için çalışmaya başlıyor. Tam olarak bir çözümünü bulamadım ama Dragon Center ve Afterburner gibi programların Radeon software dışında karta müdahalesine izin vermeyin. Ayrıca 20.4.2 sürümünü kullanırsanız sorun azalacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı