Garantiye gönderdiniz mi hocam?Merhaba, uzun zaman önce de bu problem hakkında bir konu açmıştım fakat çözüme ulaşamamıştım. Ekran kartının BIOS işlerinden ve undervolt işlemlerinden anlayan birisi yardımcı olabilir mi?
Wattman hatası almaktayım.Merhabalar. Öncelikle bilgili arkadaşlarında daha iyi yardımcı olabilmesi için sistem özelliklerinizi marka modeline kadar detaylı şekilde belirtebilirsiniz. Undervolt konusunda elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım fakat ekran kartı için BIOS yani VBIOS hakkında bilgim olmamakla birlikte o işin baya sıkıntılı ve riskli olduğunu okumuştum. Ayrıca şu siyah ekran konusunu da inceleyebilirsiniz.
Çözüm: AMD Ekran Kartlarında Siyah Ekran Hatası
Merhaba. AMD ekran kartlarının yeni korkulu rüyası "Siyah Ekran" hatası. Bununla ilgili bir konu açma gereksinimi duydum. Türkçe kaynak oldukça az ve dar kapsamlı. Daha geniş kapsamlı olarak bu konuyu açıyorum Öncelikle hatamız bu: Kendi yaptığım, benim sorunumu çözen, başka AMD kart...www.technopat.net
WattMan hatasının net bir çözümü yok maalesef. Bu hata donanımsal ya da yazılımsal bir problemden ötürü meydana gelebilir. Yazılımsal açıdan çözüm önerileri ise ekran kartı için çıkan bütün sürücüleri tek tek denemek, Frekans Mhz ve güç limiti ayarlarını düşürmek veya değiştirmek, undervolt yapmak belki çözüm olabilir.Wattman hatası almaktayım.
Undervolt işlemlerinden anlamıyorum açıkçası, yardımcı olur musunuz? Kusura bakmayın bu arada, moderatörler kafalarına göre sustur attıkları için cevap yazamadım.WattMan hatasının net bir çözümü yok maalesef. Bu hata donanımsal ya da yazılımsal bir problemden ötürü meydana gelebilir. Yazılımsal açıdan çözüm önerileri ise ekran kartı için çıkan bütün sürücüleri tek tek denemek, Frekans Mhz ve güç limiti ayarlarını düşürmek veya değiştirmek, undervolt yapmak belki çözüm olabilir.
Elbette elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Radeon programından görsele yüklediğim kısma gelip voltaj ayarlarını açın görseldeki gibi. Oradan voltaj değerini düşürünce undervolt işlemini yapmış olacaksınız. Siz kendi ayarlarınızın görselini yüklerseniz daha rahat yönlendirme yapabilirim. Ayrıca yine görselde gözüken Frekans Mhz değerini de bir miktar düşürmek WattMan hatası için çözüm önerilerinden biridir. Ayrıca ilk olarak Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatın. Yoksa Radeon programında yapılan ayarlar sıfırlanıyor.Undervolt işlemlerinden anlamıyorum açıkçası, yardımcı olur musunuz? Kusura bakmayın bu arada, moderatörler kafalarına göre sustur attıkları için cevap yazamadım.![]()
Undervolt işlemlerinden anlamıyorum açıkçası, yardımcı olur musunuz? Kusura bakmayın bu arada, moderatörler kafalarına göre sustur attıkları için cevap yazamadım.![]()
WattMan hatası almaktayım.
Şu olay keşke RX 500 serisinde de olsaydı. Undervolt yaparken stabil ayar bulasıya kadar ekran kartını parçalama noktasına gelmiştim.Recommend WHQL driver kur ayarları otomatik yap ve düşük voltaj GPU seçebilirsin.
Eki Görüntüle 937586
Şu olay keşke RX 500 serisinde de olsaydı. Undervolt yaparken stabil ayar bulasıya kadar ekran kartını parçalama noktasına gelmiştim.WattMan hatasına çözüm ararken ne varsa uygulanmalı artık hangisi çözüm olursa.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.