MSI RX 5600 XT Mech OC AMD no Driver installed hatası

ekzmn

Femtopat
Herkese öncelikle merhaba, ekran kartım 1 aylık sıkıntılıydı garantiden yeni geldi ve yaklaşık iki haftadır sorunsuz bir şekilde çalışmaktaydı, her oyuna girip rahatça iyi performanslar alıyordum, fakat dün itibari ile bilgisayarımı kapadım tekrar açtığımda ise ekran kartı sürücüsünden şu hatayı almaya başladım. Bir iki yerde araştırmam dolayısıyla format işlemi denedim lakin sorun düzelmedi. Ekran kartı fanlarım durmaksızın çalışır durumda, normalde ekran kartı fanlarım erkan kartım ısındığı zaman devreye girmekte, ben ekran kartımın bir şekilde mining BIOS'u modlandığını düşünüyorum. Çok araştırdım neredeyse sabahlamış durumdayım, her türlü seçeneği denediğimi düşünüyorum güvenli modda bile ekran kartımı sürücülerini silip tekrar yükledim en güncel sürümü ve normalde denediğim sürümü yükledim ekran kartımı algılıyor fakat ekran kartı sürücüsü şu hatayı veriyor:

Ekran Alıntısı.PNG

Lakin ekran kartımı GPU-Z gibi uygulamalar ve MSI'nin Live 6 Update uygulması algılıyor. Ben zararlı bir yazılım tarafından ekran kartı BIOS'uma mininig modlaması yapıldığını düşünüyorum, bu olay 1 akşamdır kafamı kurcalamakta lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.
GPU-Z ekranım:

Ekran Alıntısı1.PNG

Liveupdate ekranı.

Ekran Alıntısı2.PNG

Ekran Alıntısı3.PNG

@Recep Baltaş @Ali Güngör rica ediyorum lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    2,3 KB · Görüntüleme: 74
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum o seri bana sorarsan kronik sorunlu. Güncel sürücüyü kurarken hata alıyorsan bu iyiye işaret değil. Sürücü kurarken hata aldığım ve oyunlarda sistemi kapatan bir MSI RX5500'üm vardı; ne yaptıysam olmadı en son servis hatayı kabul etti. (Umarım DDU ile temizliyorsundur eski sürücüleri)

Temiz bir sistemde veya eski sürücüler güzelce temizlenmiş bir sistemde sürücüyü kurarken hata alıyorsan o ekran kartında bir sıkıntı vardır çok yüksek ihtimalle.
Zibilyon tane sürücü ile denedim ben de hata aldım. Akabinde servis yeni bir kart gönderince tüm sürücüleri tüm Windows versiyonlarında sorunsuz yükleyebildim.

Garanti süresi dahilinde ise hiç bekleme geri gönder. Eğer ilk problemi 6 aylık süre dahilinde yaşadıysan geriye dönük cayma hakkın bile var; direkt olarak iade et ve NVDIA'nın güncel serilerinden bir kart satın al.

AMD sürücü konusunda eskiden beri NVDIA kadar başarılı değil ancak son zamanlarda iyice suyu çıktı. Kaldı ki bu problem sürücüden de öte kart ile alakalı bana sorarsan. Sen DDU ile temizle ve tekrar güncel sürücü ile dene (Stabil son sürücü olsun, Beta yükleme) eğer yine sorun yaşarsan servis yolu görünsün.

Dostum o seri bana sorarsan kronik sorunlu. Güncel sürücüyü kurarken hata alıyorsan bu iyiye işaret değil. Sürücü kurarken hata aldığım ve oyunlarda sistemi kapatan bir MSI RX5500'üm vardı; ne yaptıysam olmadı en son servis hatayı kabul etti. (umarım DDU ile temizliyorsundur eski sürücüleri)

Temiz bir sistemde veya eski sürücüler güzelce temizlenmiş bir sistemde sürücüyü kurarken hata alıyorsan o ekran kartında bir sıkıntı vardır çok yüksek ihtimalle.
Zibilyon tane sürücü ile denedim ben de hata aldım. Akabinde servis yeni bir kart gönderince tüm sürücüleri tüm Windows versiyonlarında sorunsuz yükleyebildim.

Garanti süresi dahilinde ise hiç bekleme geri gönder. Eğer ilk problemi 6 aylık süre dahilinde yaşadıysan geriye dönük cayma hakkın bile var; direkt olarak iade et ve NVIDIA'nın güncel serilerinden bir kart satın al.

AMD sürücü konusunda eskiden beri NVIDIA kadar başarılı değil ancak son zamanlarda iyice suyu çıktı. Kaldı ki bu problem sürücüden de öte kart ile alakalı bana sorarsan. Sen DDU ile temizle ve tekrar güncel sürücü ile dene (stabil son sürücü olsun, beta yükleme) eğer yine sorun yaşarsan servis yolu görünsün.

Intel Haswell ile AMD öyle bir tokat yedi ki dönüşünü Ryzen ile çok sağlam gerçekleştirdi. Böyle bir tokatı GPU özelinde de yemesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun tek yolu AMD GPU'ların satın alınmaması. Bu kadar sorun yaşayan insana rağmen hiç dikkat etmiyorsa bu firma suçludur.

AMD birden çok kulvarda rekabet gösteren bir firma, işlemci noktasında zaman zaman Intel'e güzel cevaplar verebiliyor olsa da GPU konusunda hiçbir zaman NVDIA'ya gerekli cevabı veremedi. NVDIA gerçekten bu alanda sektörü domine eden bir firma. Gerçek anlamda teknoloji üreten ve yazılım - sürücü tarafında ipin ucunu bırakmayan bir dev.

Şimdi bakıyorsun ne zaman RX 5*** içeren bir konu görsem sürücü problemi. Ancak arka planda olay sürücü probleminden ibaret değil. Özellikle MSI'da bu seri kartları önermiyorum, çok sık aynı problem ile alakalı şikayetlere tanık oluyorum.

Temiz bir sistem ve güncel bir OS'da sürücü kurulumunu başarılı şekilde yapamıyorsanız gönderin servise paranızı geri alın, hiç uğraşmaya değmez.

Dostum o seri bana sorarsan kronik sorunlu. Güncel sürücüyü kurarken hata alıyorsan bu iyiye işaret değil. Sürücü kurarken hata aldığım ve oyunlarda sistemi kapatan bir MSI RX5500'üm vardı; ne yaptıysam olmadı en son servis hatayı kabul etti. (Umarım DDU ile temizliyorsundur eski sürücüleri)

Garanti süresi dahilinde ise hiç bekleme geri gönder. Eğer ilk problemi 6 aylık süre dahilinde yaşadıysan geriye dönük cayma hakkın bile var; direkt olarak iade et ve NVIDIA'nın güncel serilerinden bir kart satın al.

AMD sürücü konusunda eskiden beri NVIDIA kadar başarılı değil ancak son zamanlarda iyice suyu çıktı. Kaldı ki bu problem sürücüden de öte kart ile alakalı bana sorarsan. Sen DDU ile temizle ve tekrar güncel sürücü ile dene (Stabil son sürücü olsun, Beta yükleme) eğer yine sorun yaşarsan servis yolu görünsün.

Ben sorunun VBIOS'dan olabileceğini düşünüyorum eğer biliyorsanız VBIOS'unu nasıl sıfırlayabilceğimi anlatırsanız çok sevinirim. Not: Bilgisayar hazır OEM sistem olarak alındı.

Yeni fark ettiğim birkaç hata var:

1.PNG
Ekran Alıntısı.PNG

Hata kopyası:
PCI\VEN_1002&DEV_731F&SUBSYS_381E1462&REV_CA\6&5738d8c&0&00000019 had a problem starting.
Galiba bilgisayar başlarken ekran kartını durduruyo ama nedense ekran kartı fanları dönmeye devam ediyor. Normal şartlarda ekran kartımın fanlarının ısınıdığı zaman dönmeye başlması lazım fakat ısınmadan bilgisayara start verdiğim gibi dönmeye başlıyor.
2.PNG

DDU ile çok kez sürücümü silip geri yükledim olmadı bilgisayarımı kapattıktan 1 saat sonra yeniden açtım ekran kartı çalışır duruma ilk defa geldi Driver'e giriş yapabiliyordum video açınca mavi ekran hatası aldım.
Bilgisayar kendini yeniden başlattı. Ve aynı hatayı halan almaktayım. Ekran kartı 1 gün öncesinde tıkır tıkır çalışırken şu anda böyle bir hata almam beni şaşırtmakta.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı