MSI RX 570 Armor 4G OC Ekran Kartı Ses Sorunu

ByGkhn710

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2015
Mesajlar
33
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gün geçmiyor ki bir sorunla daha karşılaşmayayım. Dün PSU cızırtısı diyordum geçti gitti artık yok, şimdi ekran kartımda bir sıkıntı var gibi ama yok gibi anlamadım gitti. 2 hafta oldu PC alalı tık demeyen ekran kartı caylamaya başladı. Durumu bir açıklamam gerekirse mesela Witcher'a giriyorum açar açmaz "cayyyy" diye böyle ince çığlık bir ses, ses ne çok ne de çok az yani kasa yanımda sessizlikte rahatsız ediyor ama ufak bir ses olduğu zaman pek de önemsenecek bir şey değil. Mesela dün saatlerce oynadım Witcher ilk 5 dk falan cayıldadı sonra sustu. Bugün fark ettim oyuna girince ses geliyor ya Alt+Tab yapıp masa üstüne dönüyorum sonra tekrar Alt+Tab oyuna dönüyorum hoppp ses mes yok. Ben olayı anlamadım, siz anladıysanız lütfen bir açıklama getirin.

Şu an kapağı açıp bir dikkat ettim fanların ses yapma olasılığı var mıdır? Yani böyle bir ses yapma olasılığı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi şuan yok fps sınırsızdı şuan sabitledim. Tekrar kapatıp açayım bakalım olacak mı.
Doğru olmadı dediğin yöntem işe yaradı.
Ancak :D kusura bakmayın gerçekten yani sizi de boş boş işlerimle uğraştırıyorum. Yine ekran kartında şöyle bir ses geliyor yani nasıl anlatırım.
Hani böyle elektrikli su ısıtma aletleri vardır ya o suyu ısıtırken fokur fokur bir ses gelir o sese çok yakın çok az bir ses geliyor.
 
Ses eğer kulağı kasaya dayayınca duyuluyorsa hiç uğraşma bence paranoyak oluyor insan bir süre sonra. 🙂

Bu sorun garip değil hemen hemen çoğu ekran kartında var ismi Coil Whine. Kartın elektrik devrelerinde genelde bobinlerin içinden gelen bir sestir, bu ses kart ağır yüke girdiği zaman ortaya çıkabiliyor yani FPS çok yüksek değerlerdeyken. Sorunun kaynağı bobinlerin biraz dandik olması.
 
Aynen oldukça garip ayrıca dediğin gibi paranoyak oldum aha bir ses geliyor aha bir şey mi oldu bilgisayar havaya uçacak falan sanıyorum :D.
Neyse ki sorun yok yardımın için çok teşekkür ederim sizler sayesinde hem bilgileniyoruz hemde içimiz rahatlıyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı