MSI RX 5700 XT Gaming X fan hızı sorunu

Merhaba arkadaşlar. MSI RX 5700 XT Gaming X kullanıyorum. Biliyorsunuz ki bu kartta zero Frozr fan özelliği var. Yani 60 dereceden önce çalışmıyor. Benim sorunum ise. 60 dereceden sonra değil de 67-68 dereceden sonra çalışmaya başlaması. Bu sorun daha önceden var mıydı dikkat etmedim. Fakat MSI dragon Center denen aptal programı yükledim. Orada Tools Graphics tool kısmında cooler Boost var onu start yaptım sadece. Sonradan bu programı sildim her şeyini. Afterburner yüklüydü onda ayar yapmamıştım ama onu da sildim. Fakat yukarıda anlattığım sorun devam ediyor. Aynı ekran kartını kullananlar varsa cevap yazarlarsa sevinirim. Diğer önerilere de açığım. Şimdiden herkese teşekkürler.

Benim söyleyeceklerim sadece bu kadar, sizde MSI Global'e mail atarak bir bu konu hakkında cevap isteyebilirsiniz.
MSI Global'i bırakın 1 haftadır insanlara bu özelliğin çalışmadığını anlatmaya çalışıyorum. Kartı kullanan çoğu kişinin fanların 70 dereceye kadar çalışmadığından haberi yok. Her yerde kart ısınıyor diye mesaj atıyorlar. :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u kurcalamadığınız sürece Zero Frozr'ın sıcaklık hedef değerinin değişmemesi gerekir. Dragon Center'ı tekrar kurup ayarlara bakabilirsiniz. Ya da garantili çözüm MSI Afterburner ile fan devrini ayarlayabilirsiniz

Üreticinin hedef sıcaklık değerine gelmeden çalışmıyor evet, insanlar soğutmalarının çalışmadığını ya da bozuk olduğunu sanıyor Türkiye'de ama bozuk değil. Sessiz ve sağlıklı çalışacağı sıcaklıklar ayarlanıyor Zero Frozr gibi özellikler için. Zaten videoda da anlattık.

Eğer siz devir belirlemek istiyorsanız MSI Afterburner içerisinde fan ayarını sabit yüzde 50 yapabilirsiniz. Yetersiz gelirse biraz daha yükseltin ancak testlerde ben yüzde 35 ya da yüzde 44 seviyelerinde fan devrinden gayet iyi sonuçlar aldım. İlla en düşük sıcaklık olsun, fan sesi önemli değil diyenler yüzde yüze de ayarlayabilir ama çok gereksiz.

Şahsen otomatik ayarlarda kullanıyorum, fanın daha yüksek sıcaklıkta çalışmaya başlaması daha sessiz bir sistem demek. Kart zaten iyi değerlerde çalışıyor.

BIOS'u kurcalamadığınız sürece Zero Frozr'ın sıcaklık hedef değerinin değişmemesi gerekir. Dragon Center'ı tekrar kurup ayarlara bakabilirsiniz. Ya da garantili çözüm MSI Afterburner ile fan devrini ayarlayabilirsiniz
Ail bey öncelikle merhaba. Kart alındığı standart haliyle durmakta. Karta hiçbir şekilde müdahale yapılmadı. Ekran kartının BIOS sürümü alttaki SS'de mevcut.
Bu kartı benim gibi kullanan birkaç kişi ile görüştüm onlarda da aynı sorun ve aynı BIOS var. Bir arkadaş MSI Global'e ulaşıp BIOS talep etmiş ondada 63 derecede FurMark'ta fanların döndüğünü söylemekte.
Bu zaten kartın çıkış BIOS'u. Bizim herhangi bir müdahalemiz söz konusu değil.
Techpowerup'da standart BIOS görünüyor. Fan start 70 derecede orada da.
Alttaki SS'de benim kartıma ait BIOS. Yani aynı BIOS. Sizin kullandığınız kartın BIOS'u farklı mı acaba.
Screenshot_2.png

Üreticinin hedef sıcaklık değerine gelmeden çalışmıyor evet, insanlar soğutmalarının çalışmadığını ya da bozuk olduğunu sanıyor Türkiye'de ama bozuk değil. Sessiz ve sağlıklı çalışacağı sıcaklıklar ayarlanıyor Zero Frozr gibi özellikler için. Zaten videoda da anlattık.

Eğer siz devir belirlemek istiyorsanız MSI Afterburner içerisinde fan ayarını sabit yüzde 50 yapabilirsiniz. Yetersiz gelirse biraz daha yükseltin ancak testlerde ben yüzde 35 ya da yüzde 44 seviyelerinde fan devrinden gayet iyi sonuçlar aldım. İlla en düşük sıcaklık olsun, fan sesi önemli değil diyenler yüzde yüze de ayarlayabilir ama çok gereksiz.

Şahsen otomatik ayarlarda kullanıyorum, fanın daha yüksek sıcaklıkta çalışmaya başlaması daha sessiz bir sistem demek. Kart zaten iyi değerlerde çalışıyor.
Ali bey öncelikle merhaba. Diğer konuya yazdım görmediniz sanırım. Kart alındığı standart haliyle durmakta. Karta hiçbir şekilde müdahale yapılmadı. Ekran kartının BİOS sürümü alttaki SS'de mevcut.
Bu kartı benim gibi kullanan birkaç kişi ile görüştüm onlardada aynı sorun ve aynı BİOS var. Bir arkadaş MSİ GLOBAL'e ulaşıp BİOS talep etmiş ondada 63 derecede FURMARK'ta fanların döndüğünü söylemekte.
Bu zaten kartın çıkış BİOS'u. Bizim herhangibir müdahalemiz söz konusu değil. Techpowerup'da standart BİOS görünüyor. Fan start 70 derecede oradada.
Alttaki SS'de benim kartıma ait BİOS. Yani aynı BİOS. Sizin kullandığınız kartın BİOS'u farklı mı acaba.
Screenshot_2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı