MSI RX 580 undervolt sonrası FPS düşüklüğü

Dostum RTSS ile GPU'nu takip et. HWiNFO64 de ayarlarda RTSS var, ordan No'yu Yes yaparak CPU,GPU temperature, usage ve GPU'nun core ve memory clocklarına bak. Fps drop anında bunlar stabil? Oyunun en son oynarken 70-71 civarı fps drop demiştin sanırım, ondan sonra oyunlar ilgili bir ayar değişikiliği veye GPU driver update yaptın mı? Yani illa UV'den dolayı olmak zorunda değil. Undervolt sonrası eğer kartın çektiği güç yeterli ve core clock ve memory clock hiç düşmeden spike ( zıplama ) yemeden stabil hız performansı veriyorsa, büyük ihtimal sorunun nedeni başka birşeydir.
 
@BazzerBiller Sorunu çözdüm fakat biraz zahmetli. Bilgisayarı açınca Undervoltu aktif ediyorum, kapatırken Undervolt kapatıp gücü kesiyorum. Tekrar açtığımda yine Undervolt aktif ediyorum. Böyle bir döngü yapınca FPS sıkıntısı olmuyor.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı