Merhaba,
· MSI Armor RX 580 8 GB OC.
· Ryzen 5 5600 3.50 GHz (4.4 GHz)
· Gigabyte B450M S2H anakart.
· 2X 8 GB 3200 mz RAM.
· Rampage 650W +80 bronz PSU.
Öncelikle ekran kartımdan şikayetçi değilim onu belirtmek istiyorum, 2017'den bu yana RX 580 kullanıyorum hiçbir şekilde içi açılıp macun vs. sürülmedi belki de sorunun kaynağı termal macundur ki zannetmiyorum adrenalinden undervolt yapmayı da deneyeceğim yalnız en çok merak ettiğim ve konuyu açma sebebim bu kartı ben yıllardır böyle kullanıyorum bana mısın demedi bu güne kadar. PUBG, Red Dead Redemption 2, CS:GO, Tarkov tarzı birçok oyun oynuyorum sadece CS:GO ve PUBG de 89 dereceye sabitlenmiyor sıcaklığı yani sensörler de de bir sorun yok zaten el değmiyor 89 dereceyken
onun haricinde oyun grafiklerini Ultra'ya çeksem bile çok stabil drop crash vs yemeden oynamaya devam ediyorum tabii o sırada sıcaklık 89 90 derece oluyor bazen aralıksız 8 10 saat hiç relog atmadan bu sıcaklıklarda oynamaya devam ediyorum, boşta sıcaklığı 35 37 derece arasında.
Harici 6 fan bulunmakta önden ya da üstten hava giriş yeri yok kasanın, alttan 3 fan dışarıdan içeri üflemekte RGB yanan fanlar sabit 1300 1400 RPM de çalışıyor işlemci egzozu SYS fan girişine bağlı sabit 2000 RPM de çalışıyor bu 3 fanın CFM değeri 74 120mm fanlar. Alt en sağdaki RGB sönük kullandığım fan 1000 RPM de CFM değerini bilmiyorum. Yandaki iki fanı da egzoz olarak kullanıyorum 2 side yaklaşık 1000 RPM de dönüyor. Ekran kartının fanları hep otomatikte 3500 RPM de dönüyor %100'e çekersem bu değer 4500 4600 RPM oluyor ama yine de sıcaklığı düşürmüyor. Kasa sürekli kapalı damperli cam var yanında açık kullanmıyorum ki zaten ekran kartının sıcaklığı değişmiyor açsam da. Burada sormak istediğim alttaki fanları da dışarı tahliye için kullanmak mantıklı mı sizce? Bu arada işlemci stock fanlı en fazla 80 derece görüyor stock fan olduğu için bu değer biraz fazla mı yoksa normal mi belirtebilir misiniz? Onun dışında yıllardır bu kartın 85 90 derecede sorunsuz çalışması normal mi? Bence değil ama hiçbir sorun yaşamadım.
Kart %100 kullanımda olsa da 60 FPS'in altını görmüyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim bu kartı kullanan bu sorunla karşılaşıp çözen varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkürler.