Çözüldü MSI RX590 Armor OC WattMan hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XintrA

Kilopat
Yer
Nederland/Amsterdam
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar sorunum şu, oyun oynarken aniden ekran donuyor. Biraz beklediğimde masaüstüne atıyor ve bildirimler kısmında "varsayılan WattMan ayarlarına sıfırlandı." Gibi bir şey diyor. Bazı yerlerde voltajı yükseltip Max. MHz değerini düşürmem gerektiği söylendi. Bunu yapmam durumunda ekran kartını bozar mıyım? Veya hangi ayar yapmalıyım? Örnek fotoğraf attım.
Not: Bu sorun CS:GO'da yok, bunun dışındaki tüm oyunlarda var. Atıyorum Valorant'ta 1 saat sonra, PUBG'de ilk 10Dk'da, Rocket League'de 40.dakika da oyun donuyor. Ayrıca "istenilen çözünürlük ve yenileme hızı verilemeyebilir...Kabloda sorun olabilir..." Gibi bir hata da alıyorum. Eski monitörümde de aynı problem vardı(eski monitörüm AOC 1ms 75Hz G2260VWQ6 modeliydi, şimdiki kullandığım Monster aryond v1.1).2 farklı DP (monitörlerin yanında gelen) kablosuyla denedim sorun devam ediyor. Bazıları 19pin kullandığın zaman düzelir demiş, ama ben piyasada 19pin kablo bulamadım veya gözümden kaçtı. Yardımlarınızı bekliyorum.

hqdefault.jpg

Çözüm
Sorun çözüldü arkadaşlar. 10. dakikada kapanma olmadı. Çözüm şu: WattMan ayarlarından Max MHz kısmını -%15 yapın, benim sorunum çözüldü çok şükür. 15-20FPS fark etti ama onu söyleyeyim, benim için sorun olmadığından böyle kullanacağım.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: MSI RX 590 Armor OC.
Anakart: ASUS TUF B450 PRO GAMING.
RAM: G.Skill Ripjaws V 3600MHz CL18 8X2.
PSU: High Power elementsmart 750W 80+(1 ay önce içine vida kaçırıp patlatmıştım, değişime gitti şu an elimde sıfırı var.)

RX 590 nı ikincielden satıp 1650 Super al derim.

Satıp RTX'e geçmek istiyorum bu AMD'den bıktım artık, her gün farklı bir mavi ekran farklı bir sorun. Donanımsal olarak performansından memnunum ama performansını henüz tam olarak göremediğim için yorum yapmıyorum. Yazılım konusunda çok kötü.

Son düzenleyen: Moderatör:
WattMan hatası genelde yazılımsal bir problem gibi gözükse de donanımsal olma ihtimali de vardır. Tam olarak tespit etmek zor maalesef. Eğer ortada yazılımsal bir sıkıntı varsa bütün sürücüleri tek tek denemek, undervolt, Frekans Mhz ve güç limiti düşürmek gibi işlemler belki çözebilir.

İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: MSI RX 590 Armor OC.
Anakart: ASUS TUF B450 PRO GAMING.
RAM: G.Skill Ripjaws V 3600MHz CL18 8X2.
PSU: High Power elementsmart 750W 80+(1 ay önce içine vida kaçırıp patlatmıştım, değişime gitti şu an elimde sıfırı var.)

Satıp RTX'e geçmek istiyorum bu AMD'den bıktım artık, her gün farklı bir mavi ekran farklı bir sorun. Donanımsal olarak performansından memnunum ama performansını henüz tam olarak göremediğim için yorum yapmıyorum. Yazılım konusunda çok kötü.

Eğer beklerim dersen ve bütçen varsa 3060 bekle derim.

WattMan hatası genelde yazılımsal bir problem gibi gözükse de donanımsal olma ihtimali de vardır. Tam olarak tespit etmek zor maalesef. Eğer ortada yazılımsal bir sıkıntı varsa bütün sürücüleri tek tek denemek, undervolt, frekans MHz ve güç limiti düşürmek gibi işlemler belki çözebilir.

Şu an MHz'i %15 seviyesinde düşürdüm. PUBG'ye girip test edeceğim. Bu arada stress testinde hiçbir sıkıntı yok.

Eğer beklerim dersen ve bütçen varsa 3060 bekle derim.

3070 düşünüyorum ama hepsi hayal gibi. Önümde üniversite sınavı var, maalesef tümden satmaya uğraşacağım sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim de sorunum vardi hala var gercide seninki gibi degil. Sana soyle bir şey soyleyim mantikli ya da degil sana kalmis benim şu an sorunum kalmadi. Benim RAM 8 GB Ti oyle sorun cikiyordu ama oyundan vs atma ekran kararma vs degil sadece bildirim olarak geliyordu. Sonra RAM'i 16 GB yaptim RAM'i sikinti kalmadi gibi. Ama sadece RAM'de degil. Ben bir de BIOS'u F52 mi F51 mi ne son surum iste onu guncelledim belki ondan dolayi sorun gitmis olabilir. Ha bir de bir tane arkadas PSU sormus. Hakli olabilir. Elektrik birden git gel yapinca ekran karti kendini guvene alip ayar yapiyor. Yani yazilimsal birseydr olabilir bu watmann. Yanlislikla kasadan reset atinca direk karsima cikmisti cunku.

Sorun çözüldü arkadaşlar. 10. dakikada kapanma olmadı. Çözüm şu: WattMan ayarlarından Max MHz kısmını -%15 yapın, benim sorunum çözüldü çok şükür. 15-20FPS fark etti ama onu söyleyeyim, benim için sorun olmadığından böyle kullanacağım.

Çözüm

Ben oyle bir şey yapmadim da olursa tekrar denerim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı