Elektronik MSI Stealth 14 AI OLED Studio 4060 54.000TL

Evet ben de 2 gündür kullanıyorum yoğun bir şekilde. Fan sesi oyunlarda biraz mevcut. Kulaklık kullanmak gerekiyor. İşlemci rahat bir şekilde 90'a ulaşıyor maalesef. Odanın kapısı açık değilse dışarı çıkacak bir ses değil. Hafif bir süpürge sesi geliyor gibi düşünün. Daha önce 17 ve 18 boyutunda diz üstüler kullandım. Onlara göre bir tık sesli ve sıcak bir dizüstü olduğunu söylemem yanlış olmaz bence. Ama genel olarak boyutları, ekran kalitesi, performansı ve fiyatı göz önüne aldığımda iyi bir seçenek olduğunu söyleyebilirim.

Hocam CS ve Valorant'ta FPS daha önemli benim için o yüzden düşük ortada işimi görüyor bu tarz oyunlarda ayarları orta yapmayı tercih ediyorum yoksa 60 FPS üstü oynatır tabii.
Aynen csde 2.8k çözünürlükte dahi 150-200 fps rahat alıyor. Valorantta uçar zaten.

Ben yarın evde olacağım, sizin için detaylı sıcaklık değerleri ölçen programlada test ederim oyunları düşük, orta ve Ultra ayarlarda. Ama dediğim gibi öyle sıcaklık ve fan konusunda ben sorun yaşamadım izlediğim YouTube test videolarınıda paylaşırım aşağıda onlarda sıcaklık ve fan konusunda sorun yaşamamışlardı.

Çok teşekkür ederim, takip ediyor olacağım. Duruma göre stoklar erimez ve fiyatta uçmazsa bir anda Pazartesi siparişi veririm.

Teşekkür ederim, acaba oyuna göre cpu watt değerlerini biraz düşürerek sıcaklığı kontrol altına almak mümkün olabilir mi? Ancak söylediğiniz gibi zaten diğer özellikleri beni cezbediyor ayrıca gerçekten çok şık duruyor.

Ses dışarı çıkacak düzeyde değilse çok iyi olacaktır. Çünkü zaman zaman paylaşımlı ev kullanmak durumunda kalabiliyorum ve duvarlar ince olabileceği için durduk yere ses yüzünden evden kovulmak istemem.

Yok abartılı bir fan sesi değil. Evden attırmaz

Undervolt işlemi yapılırsa tabi ki sıcaklığı kontrol altına almak mümkün. Ama bu işlemcinin throttle seviyesi 110 dereceler civarı diye biliyorum. Dolayısıyla undervolt ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Az ısınma var. Ama rakiplerine bakılınca (zephyrus g14) çok iyi seviyelerde.

Bu arada bilgi olarak paylaşayım:

Araştırdığım kadarıyla intel bu işlemci serisinde undervolt'a izin vermiyormuş. sadece hx kodu ile biten işlemciler undervolt olabiliyor diye okudum.

Son düzenleme:
Evet, siz söyleyince baktım ben de aynı şekilde gördüm. Yani en kötü ihtimalle sanırım gerektiği yerde çözünürlük, hz ve kalite düşürerek idare edilebilir. Şu an bile masaüstünde abartmaya gerek yok kafasında olduğumdan çok sorun olacağını sanmam bakalım ama diğer arkadaşın ve hatta sizin yeni bir test imkanınız olursa onları da sabırsızlıkla duymak için bekliyor olacağım.

Anladım, 2560x1440 ultra ve gereksiz özellikleri kapatınca herhalde bi 75-80fps alır diye tahmin ediyorum.

Anladığım kadarıyla elinizdeki kasayı satıp gaming notebook'a geçmek istiyorsunuz. Bece kasayı asla satmayın, gayet güncel kasanız. Cpu performansı arıyorsanız, sizin için taşınabilirlik önemliyse Macbook Air alın. 1250gram, 18 saat pil ömrü var, export almadığınız taktirde asla ısınmaz. Ama aslan oyun oynatmaz. Zaten evinizde çok iyi bir kasanız var. M işlemcili air ikinci elde 25-30 bin bandına bulabilirsiniz. Çünkü kasadaki aldığınız stabilizasyonu hiç bir şeyde alamazsınız. Gaming notebook ne kadar iyi de olsa ısınıp elinizin altında hissettirecek. Zaten fan seviyesi fırlıyor yüksek grafikli oyunlarda, kulakiçi kulaklık olmadan oyunun sesini duymamanız imkansız. Ben RDR2 oynarken harici monitöre bağlayıp notebook'u masanın en sağına koyuyordum, ki masam da geniştir, kulaküstü kulaklığı fullememe rağmen fan sesi rahatsız ediyordu. Bunları bilerek alacaksanız alın, çünkü malum ülkemizde bu cihazlar servet. Ayrıca gaming notebookları kullanımınıza bağlı olarak düzenli bakımını yaptırmanız lazım. Servislerde çok yüksek tutarlara yapıyorlar, bu yüzden bir çok kişi monster alıyor. Kasa her zaman en iyi seçenektir, windows zaten kasa için yapılmış bir sistemdir unutmayın.

Zephyrus zaten soba, notebook denemez ona 1 yıl boyunca kullandım, kışın küçük bir odayı oyun oynarken ısıtıyordu, abartmıyorum.

Araştırmam sonucu şunu fark ettim. 155H işlemcisi gündelik kullanımda düşük performans çekirdeklerini çalıştırdığı için serin çalışıyor. Performanslı durumlarda ise tüm çekirdeklerini çalıştırıyor, haliyle her gaming notebook gibi ısınıyor. Önemli gündelik kullanım ben Youtube'da bir şey izlerken, yan da whatsapp ve 2 sekme daha açıkken ısınıyorsa sorundur.

Son düzenleme:
Evet söylediğiniz gibi kasayı satarak böyle bir şey yapmayı planlıyorum ancak endişelenmeyin. Her ne kadar dizüstü denemeyimim olmasa bile kasanın daha stabil ve yüksek performans verdiğini, zaten elimin altında olduğunu ve macbook ile işimi çözebilme durumumun olduğunu biliyorum. Ancak;

Minimum birkaç yıllık bir seyahat olacağı ve bu da uzayabileceği için kasayı zaten kullanamayacağım ki o dönemde eğer ihtiyacım olursa güncel bir sistem toplarım diye düşünüyorum. Macbook tabii ki işlerimi görür ama kullandığım birkaç şirket uygulamasını maalesef ki açamıyorum ve Windows'a ihtiyacım var. Zaten bu dizüstünü ufak diye tercih ediyorum. Hem macbook hem de bunu taşırsam bir anlamı olmayacağı için macbook seçeneğini otomatik olarak eliyorum. Bu sebeple eğer bu dizüstü benim beklentimi verecekse hiç sorun değil. Sıcaklık ve performans beklentim zaten yukarıda da söylediğim gibi yani asıl değinmek istediğim bunların seviyeleri idi. Eğer muadillerine göre kabul edilebilir seviyelerde ise benim için yine sorun olmayacaktır. Çünkü ne kasa performansı bekliyorum, ne de soğuk bir şey. Fan sesi yine evet bir tık kötü ama kaçınılmaz, tek endişem en azından yan odadakilere kadar gitmesin idi o da olmuyor diyor arkadaşlar, o yüzden sorun yok. Eğer ki performans ve sıcaklık başında keyif için geçireceğim 1-2 saati baltalamayacaksa sanırım bu dizüstü iyi seçenek olacaktır.

Sizin durumunuzda evet en mantıklısı bu cihaz. Vapor chamber teknolojisi sıvı soğutmaya benziyor biraz, soğutma performansı rakiplerine göre çok iyi bu cihazın. Detaylı karşılaştırmalarını izledim. Tek kafamdaki soru işaret ise şu: Gündelik kullanımda ısınıp fan açar mı? Zephyrus'da dilim yandığı için msi yersem üfleyerek yiyeceğim haliyle. Cihaz sahiplerinin test sonuçlarını bekliyorum. Bu cihazın tek eksisi pil süresi 4 saat. Zenbook'larda vs 14 saat pil süresi veriyormuş 155h, buna anlam veremedim. İki cihaz arasında nasıl bu kadar fark olabilir? Bu cihazı alırken yanında 65W type-c adaptör almak şart oldu kısacası. Delay oranı düşük bt kulakiçi kulaklık da alındığı taktirde fan sesi de sorun etmez, anc özelliği tüm fan sesini alıyor. Kulakiçi kulaklıklar yapıları gereği tıkaç gibi oldukları için dış ortamdan daha iyi yalıtıyor kulaküstüne göre.
Sorması ayıptır sadece kasayı ne kadara satmayı düşünüyorsunuz?

Pil süresi evet biraz az ama şahsen ben de en fazla 2-3 saat dışarıda kullanmak durumunda kalacağım için sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. O da zaten oyun vs olmayacağından çözünürlük, parlaklık ve hz gibi değerler düşürülerek biraz daha uzatılabilir.

Açıkçası kasa olarak değil, parça parça satmayı düşünüyorum. Yine MSI Suprim X modeli ekran kartı olduğundan önden onu satıp zaten üzerine para koyup bu dizüstüne geçeceğim. Bu dizüstünün yarısından daha fazla bakiyesini zaten o çıkarıyor tek başına. Bir arkadaşla anlaştık, eğer gelip alırsa direkt sipariş vereceğim. Diğer parçaların fiyat piyasasına henüz bakmadım, o yüzden bir şey diyemiyorum şu aşamada ama çok ölücü bir yapım yok yani alanında benimde işimi görsün, ufak hesapların peşine çok düşmem.

@kara1duman benim bilgisayarımda pilde ve süper pil modunda kullanmama rağmen fan sürekli çalışıyor düşük devir olsa da. sizde durum nasıl? daha önce macbook kullandığım için fan sesine hiç aşina değilim ve biraz rahatsız etti açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…