Elektronik MSI Stealth 14 AI OLED Studio 4060 54.000TL

Hocam sonunda harika bir inceleme olmuş. Öncelikle ellerinize sağlık. Üründen memnun kaldığınız için, ürünü sanki kendime almış gibi çok mutlu oldum.
Teşekkür ederim sizin de elinize ağzınıza sağlık, sayenizde güzel bir seçim oldu.

Windows 10 o kadar stabil çalışması çok ilginç. Hiç sürücü hatası falan karşılaşmadınız mı? Control Center uyumsuzluk göstermesi çok olası.
Windows 10'da ne bir sürücü hatası ne de uyumsuzluk gibi bir sorunla karşılaştım. Her şey harika çalışıyor 🧿, Mükemmel. Güvenilir yabancı bir kaynaktan alıp kullandığım hafif modlu iso'nun da katkısı vardır belki ama bu stabilliğin nedeninin 22H2 sürümü olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Windows 11 165Hz'de olmasına rağmen animasyonların 60Hz gibi olması, hiç akıcı olmayan o animasyonlar, abuk subuk ui bugları ve yeni arayüzün kullanışsız/hantal olması gibi nedenlerden ötürü kendisinden hızla soğutmayı başardı. Aynı zamanda Windows 11'de Thunderbolt sürücüsü ve Wifi ilgili birkaç problem de yaşadım. Bu sorunlar Windows 10'da olmadı.

Thunderbolt en basitinden ileride eGPU isterseniz bir nimet. O porttan bilgisayarı şarj edebilirsiniz. (powerbank en az 100W bende işe yarıyor. Sanırım 85-87 W üstü şarj eder ya da şarj seviyesini korur.) Yine telefonu iyi bir kablo ile daha hızlı şarj edebilirsiniz. Yanılmıyorsam teoride en azından pd 3.0 ile 100W şarj alabilirsiniz. Thunderbolt uyumlu sağlam kablo şart.
Telefonun hızlı şarj olmamasının nedeni kabloymuş, 25W samsung kablosu Thunderbolt desteklemediğinden yavaş şarj olmuş. Farklı bir kabloyla sorun düzeldi :D

Evet bu AI reklamı sinir bozucu. Bendeki AI profillerde iyi çalışıyor (oyun modu, Turbo, yaratıcı mod vs)
Arayüz karışık ve alışması zaman alabilir. Alışınca mutlaka seversiniz (en azından nefret etmezsiniz 😁)
GCC arayüzünden nefret etmedim sadece daha iyi olabilirdi ya. Gerçekten eski duruyor.

Soğutma konusunda ileri dönük sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Çok stabil ve sağlam sistemi var. Turbo modunda ses F-22 Raptor olabilir.
Soğutma sistemi gerçekten güzel, arkadan ve yanlardan hava üfleyişi mükemmel. Benim bile içimi ferahlattı cidden :D Turbo moduna çıktığını da hiç duymadım görmedim.

Aero! Ve özellikle bugün ki Stealth. Benim de aklımda kaldı. Çokça pişman olduğunuzu düşünmüştüm😐 umarım böyle değildir.
Pişman değilim hocam memnunum, touchpadin sertliği sinirimi bozdu sadece :D

Hiç sentetik test yaptınız mı hocam? Cinebench, time spy, AIDA64 vs?
Hiç sentetik test yapmadım, kendimce ufak tefek testlerim oldu;
Bataryada iken 165Hz modunda, 170Fps'e sabitleyip Minecraft oynadım. yaklaşık 30 dakikalık süren testin bitiminde şarj %66'dan %49'a düştü. Performansta herhangi bir donma kasma yaşamadım, gayet rahat bir şekilde 165 Fps verebiliyor UHD ile.

Sentetik testleri yapıp bugün içerisinde sizi etiketlerim.

Oyunlardaki sıcaklık, fan şiddeti nasıl?
Sıcaklık değerlerini anlık olarak izlememizi sağlayan uygulamayı üşenip kurmadığımdan nvidia overlayden gpu sıcaklığına, core temp'ten de cpu sıcaklığına baktım. Gpu'yu maksimum 64 derece falan gördüm. CPU ve GPU sıcaklıklarını tekrar kontrol edip eklerim.

Fanlar da hiç rahatsız etmedi. Aksine, çalışıyor mu lan bu?! diye kontrol ettiğim oldu birkaç kere :D

İyi günlerde kullanın 🙏
Teşekkür ederim 😄 Hocam aramızda kalsın, bunu kardeşime verip Stealth'i satın alabilirim :D 🤫

Güzel inceleme, elinize sağlık hocam. Konuyu dağıtıyorum biraz ama profil resminizin büyük hali var mıdır acaba?
Teşekkür ederim, buyrun.

9d8e16fc8ba9dd614a4506eac31e990c.JPEG

Hocam aramızda kalsın, bunu kardeşime verip Stealth'i satın alabilirim :D 🤫

Ah hocam tek odak noktam 🤣😂 size sır vereyim.
Az önce eşime söyledim gel benim Aero sana uygun fiyata taksitle satayım diye(kendisinde bir ASUS Vivobook bilmem ne var) 😂🤣🤣🤣 kabul ederse %30 şansa bende Türkiye gelip Stealth düşünüyorum (ciddi ciddi)
Bu Stealth çok can yakacak gibi duruyor 💔
Bütçeniz varsa neden olmasın?🙀
Bu kadar detaylı, özenli geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Fazlasıyla ihtiyaç duyalan bir modeli eksiksiz incelediniz. Ürünün gerçek kalitesini, potansiyelini birkaç sene sonra burada konuşuruz.

Ah hocam tek odak noktam 🤣😂 size sır vereyim.
Az önce eşime söyledim gel benim Aero sana uygun fiyata taksitle satayım diye(kendisinde bir ASUS Vivobook bilmem ne var) 😂🤣🤣🤣 kabul ederse %30 şansa bende Türkiye gelip Stealth düşünüyorum (ciddi ciddi)
Bugün stealth almak için harika bir gün. 😂 Bahaneye bayıldım.

Bu kadar detaylı, özenli geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Fazlasıyla ihtiyaç duyalan bir modeli eksiksiz incelediniz. Ürünün gerçek kalitesini, potansiyelini birkaç sene sonra burada konuşuruz.
Rica ederim hocam, yazdığım bilgileri de yeni bilgilerle birleştirip konu olarak paylaşırım, o şekilde daha faydalı olur sanırım.

Bu Stealth çok can yakacak gibi duruyor 💔
Bütçeniz varsa neden olmasın?🙀
Hayırlısı 🙃

Saatlerce oyun oynamayı düşündüğümden değil de, merakımdan soruyorum. Saatlerce oynanırsa ne olur? Ben ortalama 2 saat oynuyorum diyelim.

Hiçbir şey olmaz. En fazla termal kısma yaşanır. Dolaylı olarak belki performans biraz düşer (test videosunda ki oyunlarda benzer senaryo yoktu)
İnanışın aksine kompakt modeller oyun zamanında yıpranır, ömrü kısalır vs derler. Bence alakası yok. Zaten şahsi olarak MSI en kaliteli ve özel serisi Stealth.
MSI Stealth 14 AI Studio A1V review - small, powerful, solid, and noisy | LaptopMedia.com burada Ultra 9 modelin maksimum yük altında 10-15 dk sentetik performansı var.

Hiçbir şey olmaz. En fazla termal kısma yaşanır. Dolaylı olarak belki performans biraz düşer (test videosunda ki oyunlarda benzer senaryo yoktu)
İnanışın aksine kompakt modeller oyun zamanında yıpranır, ömrü kısalır vs derler. Bence alakası yok. Zaten şahsi olarak MSI en kaliteli ve özel serisi Stealth.

Bence de hiçbir şey olmaz hocam o yüzden özellikle sormak istedim. Termal kısma olacağını da sanmıyorum sonuçta on numara bir soğutma sistemine sahip. Yıpranma konusunda da, kasası plastik falan olsa ileride çatur çutur ses çıkartabilir diye düşünürdüm ama taş gibi magnezyum + alüminyum alaşım kasası var.

Çok doğru ya da size uçuk bir yaklaşım olabilir. Ama en azından fikir verir.
Benim Aero 15'6 kapak harici 2'13 kapak dahili 22'6 gayet Slim sayabilirim.
Stealth 14 19'9 kapak ile birlikte 21'8.
Boyut farkının yanında Stealth sağlam Vapor chamber var.
Ben yine benim cihazda 105 GPU, 35-40W CPU. (en fazla aldığım 92GPU, 56CPU) ya da 45+90+ TDP ile Vapor olmadan saatlerce serin şekilde 4K oyun oynuyorum. Vapor farkıyla 14' soğutma dezavantajı kaybolur. Bu benim kabaca tahminim. Uzun süreli hiç 14'ya da Vapor tecrübem olmadı.
Stealth Turbo modda biraz sesli çalışabilir. Ölçümlerde Turbo 55-63+ dB gördüm. Bu değişken bir sonuç. Tiz ses ya da garip şekilde çığlık atan çeşitli fan sesi var. Birebir yaşamak lazım. İkna etmek istemem ama fan sesi, batarya (bence yeterli kişiye göre değişken) süresi bu fiyata en son düşüneceğim şey.
Bu modelin diğer 14' modellerden (OLED kalitesi, MSI true color ) harici en iyi farkı değişebilir RAM ve SSD olması. Çok çok büyük avantaj.

Bence de hiçbir şey olmaz hocam o yüzden özellikle sormak istedim. Termal kısma olacağını da sanmıyorum sonuçta on numara bir soğutma sistemine sahip. Yıpranma konusunda da, kasası plastik falan olsa ileride çatur çutur ses çıkartabilir diye düşünürdüm ama taş gibi magnezyum + alüminyum alaşım kasası var.
Genel olarak uzun loadları kaldırabilmesi için tasarlanıyor bu tarz cihazlar hocam, rahatça oyun oynayabilirsiniz. Kasanın küçük ve metal olmasından ötürü ısınacağını beklemeniz gerek, G16 kullanma fırsatım oldu benim 2 hafta kadar ve cihaz adeta cayır cayır yanıyordu oyunlarda ince ve metal kasa olması sebebiyle. Şu an kullandığım LP7 ile aralarında dünya kadar fark var, ince olmasından ötürü ısıyı rahat atamıyorlar daha kalın cihazlar kadar ancak sürekli performansınızda neredeyse hiç kayıp olmaz. Kol ile oynarsanız mesela çok rahat kullanırsınız cihazı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı