Elektronik MSI Stealth 14 AI OLED Studio 4060 54.000TL

Hayırlı olsun. CS2 denediniz mi? G-Sync yok sanırım. FPS oyunlarındaki performasını nasıl buldunuz? En önemli soru geliyor, ekran boyutu çok mu küçük kalıyor? 14 inch tavsiye eder misiniz?

Hayırlı olsun. CS2 denediniz mi? G-Sync yok sanırım. FPS oyunlarındaki performasını nasıl buldunuz? En önemli soru geliyor, ekran boyutu çok mu küçük kalıyor? 14 inch tavsiye eder misiniz?

Teşekkür ederim, hayır daha CS2 denemedim yarın kurup performansına bakarım. Ekran boyutu olarak ne yaparken veya ne oynarkene göre değişir ben FC 25'te çok keyif aldım Valorant'a iyiydi ama 14 inçte olsa 17 inçte olsa bazen yetmiyor o yüzden ileride 32 inç bir monitor alıp o sorunu öyle çözmeyi planlıyorum, sadece typ C ile şarj sorununu halledersem cidden çok iyi cihaz olur.

Son düzenleme:
Ben aldım kütüphanede ve dışarıda kodlama için taşınabilir hafif ama arada oyun oynayacak kadar da donanımı sağlam bir laptop arıyordum bunun indirimde olduğunu görünce direkt aldım. 1 haftadır aşırı memnunum sadece dedikleri gibi bataryası biraz az gidiyor ama OLED ekran ve 2.8 k çözünürlükte olsun o kadar. Full HD IPS ekrandan sonra ilaç gibi geliyor ekranı. Siyahlar hiç bu kadar güzel gelmemişti: ). RTX 4060 ekran kartı watt değeri bana yetiyor, FC 25'te 120 FPS Valorant 250-300 FPS gibi değerler aldım Thunderbolt'tan monitöre bağlayınca büyük ekran oyun keyfini yine çıkarabilirsin, dışarı çıkacakkende taşınabilir hafif bir PC in oluyor. Her türlü fiyatını hak ediyor. Thunderbolt girişinden typ C ile şarj oluyor ama benim kullandığım şarj cihazından mı bilemiyorum typ cden şarj edince PC biraz yavaşlıyor zorlanıyor gibi ( Baseus 140 wat GaN5 Pro ) MSI servisine sordum iyi bir cevap alamadım, BIOS ve drivelarları güncelleyip tekrar deneyeceğim sonra farklı bir Thunderbolt 4 destekli kablo ile de deneyeceğim çünkü typ C desteği olması aşırı avantaj oluyor dışarıda koca koca AC adaptör taşıma derdin olmuyor.

Hayırlı olsun hocam. En doğru seçimi yapmışsınız. Şarj acayip karışık durum. Bende bir türlü çözemedim. Teoride 20v 5'a destekli powerbank, iki farklı 100W kablo var. Thunderbolt 4 girişinden asgari 20v 4'3-3'6'a arası güç çekiyor. Ürünü kesinlikle boşta ya da kullanımda mükemmel şekilde şarj ediyor. Ama sentetik ve oyun kısmı çok kötü. Batarya performansı Powerbank'tan çok daha iyi. Benim için powerbank tek avantajı HDR çalışması. Batarya performansında doğal olarak asla çalışmıyor. Siz hatrı sayılır düzenli performans için en az 20v 5A almanız lazım. BIOS gelişmiş arayüzünde sizin üründe bir seçenek olabilir.

Pili 3-4 saat gitmese çok iyi cihaz. Zephyrus G14 gibi 10 saate yakın gitse mükemmel olurmuş.

Şahsen sadece pil için daha kalitesiz ve Stealth 2X fiyatlı bir zeyprus için 70-100k bayılmazdım. Sırtımda nükleer santral taşırım o ürünü yine de tercih etmem. 10 saat zaten değişken. %30 parlaklık, şu bu şekilde süre verir. Performans altında yine bekleneni vermez. Zeyprus, kötü de olsa armory ya da alternatif G-Helper ile hem performans hem batarya seçeneği çok avantajlı. MSI Center yazılımı o konuda berbat.

Hocam benim 3 senedir deneyimlediğime göre OLED bir ekranda g ysnc olsa da olur olmasa da. 90Hz 120Hz. "benim" için fark etmiyor.
FPS tarafında kendim 4K 60Hz OLED de 4K Valorant(350) 4K CS2 100FPS hiç görüntü yırtılması vs yaşamadım.( sürekli FPS oyunu oynamıyorum. Test amaçlı birkaç saat.)
AAA oyunda içli dışlıyım çok nadir rahatsız etmeyecek şekilde yırtılma gördüm. 14' küçük gelebilir ama 16'10 olunca deneyimi farklı olur.

Son birkaç gündür bu ürünü araştıtıyorum ve fıyat/performans olarak gerçekten ilgimi çekiyor. Hem 1.7 kg olmasıyla rahat taşınabilir, hem Zephyrus'un aksine RAM'leri yükseltilebilir, hem de 2.8k OLED ekranı var. Sadece RTX 4060 beni ufak tereddüte düşürüyor Unreal Engine 5 ile oyun geliştirme yapmak için fakat en ucuz RTX 4080 Laptop'da neredeyse 2 katı daha pahalı bundan (2024'te 95K'ya gerileyen cihazlar şimdi minimum 115k...).

Düşünün hocam az daha düşünün 😂

Hocam inanın Unreal Engine 5 development konusunda VRAM'e aç bir motor olmasa gözüm kapalı almıştım şimdiye (sanırım bu ya optimize edememekten kaynaklı ya da UE'nin "Garbage Collector"'u olmadığından kaynaklı, C++ bazlı sonuçta motor). Şu an Stealth 14 ve Crutial'ın 32 GB (2x16 GB) 56000MHz modülleriyle pusuda beklemedeyim. Stoklar tükenmediği sürece sıkıntı yok :D.

Hocam inanın Unreal Engine 5 development konusunda VRAM'e aç bir motor olmasa gözüm kapalı almıştım şimdiye (sanırım bu ya optimize edememekten kaynaklı ya da UE'nin "garbage collector"'u olmadığından kaynaklı, C++ bazlı sonuçta motor). Şu an Stealth 14 ve Crutial'ın 32 GB (2x16 GB) 56000MHz modülleriyle pusuda beklemedeyim. Stoklar tükenmediği sürece sıkıntı yok :D.

İyi seçimler dilerim size 😁

Ben ios geliştiricisiyim sürekli yanımda bir tane mac pro oluyor 16 inchlik ama maalesef oyun oynayamamak çok üzüyor. Yanına taşıması kolay oyunlar oynayabileceğim bir cihaz arıyordum. Bu hoşuma gitti ama macbooktan da küçük olması beni düşündürüyor. 16 inch ekrana çok alışığım. Ne yapsam bilemedim fiyatı çok uygun.

Cihaza harici monitör bağlarsak sorun olurmu sizce ? aşırı ısınma problemleri falan. Oyun oynamam ama sanal makine çalıştırıp kod yazıyorum.

Hayırlı olsun hocam. En doğru seçimi yapmışsınız. Şarj acayip karışık durum. Bende bir türlü çözemedim. Teoride 20v 5'a destekli powerbank, iki farklı 100W kablo var. Thunderbolt 4 girişinden asgari 20v 4'3-3'6'a arası güç çekiyor. Ürünü kesinlikle boşta ya da kullanımda mükemmel şekilde şarj ediyor. Ama sentetik ve oyun kısmı çok kötü. Batarya performansı Powerbank'tan çok daha iyi. Benim için powerbank tek avantajı HDR çalışması. Batarya performansında doğal olarak asla çalışmıyor. Siz hatrı sayılır düzenli performans için en az 20v 5A almanız lazım. BIOS gelişmiş arayüzünde sizin üründe bir seçenek olabilir.

Şahsen sadece pil için daha kalitesiz ve Stealth 2X fiyatlı bir zeyprus için 70-100k bayılmazdım. Sırtımda nükleer santral taşırım o ürünü yine de tercih etmem. 10 saat zaten değişken. %30 parlaklık, şu bu şekilde süre verir. Performans altında yine bekleneni vermez. Zeyprus, kötü de olsa armory ya da alternatif G-Helper ile hem performans hem batarya seçeneği çok avantajlı. MSI Center yazılımı o konuda berbat.

Hocam benim 3 senedir deneyimlediğime göre OLED bir ekranda g ysnc olsa da olur olmasa da. 90Hz 120Hz. "benim" için fark etmiyor.
FPS tarafında kendim 4K 60Hz OLED de 4K Valorant(350) 4K CS2 100FPS hiç görüntü yırtılması vs yaşamadım.( sürekli FPS oyunu oynamıyorum. Test amaçlı birkaç saat.)
AAA oyunda içli dışlıyım çok nadir rahatsız etmeyecek şekilde yırtılma gördüm. 14' küçük gelebilir ama 16'10 olunca deneyimi farklı olur.

Hocam 140 watt verebilen adaptörüm var 3 tane 240 wata kadar verebilen kablom var ama typ C den şarj edince verdiği performans bataryadan nasıl daha kötü anlamlandıramıyorum AC adaptör taşımak zorunda bırakıyor maalesef.

CS 2 denedim 100-130 FPS arası aldım düşük ayarlarda.

Son düzenleme:
Hocam 140 watt verebilen adaptörüm var 3 tane 240 wata kadar verebilen kablom var ama typ C den şarj edince verdiği performans bataryadan nasıl daha kötü anlamlandıramıyorum AC adaptör taşımak zorunda bırakıyor maalesef.

CS 2 denedim 100-130 FPS arası aldım düşük ayarlarda.
Teşekkürler cevabınız için. Oyunun aslında optimizasyon sorunu var, yüksek ayarlarda da bu civarda verecek muhtemelen. Rtx 4080 de 200 fps civarı veriyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı