Elektronik MSI Stealth 14 AI OLED Studio 4060 54.000TL

3 yıldır bakımını yapmadan kullandığım 11800H bile o kadar sekmede fan açmıyor. Bu Ultra 7 düşük çekirdekte fan açmaması lazım. En fazla doğal olarak ara ara fan açar ve kapanır. Zeyprus özleyeceğiniz tek yer yazılımı olur. MSI Center bu konuda iyi değil. Gelişmiş BIOS çeşitli ayarlarla daha stabil olur yine. Pil performansı olarak Ultra H, Ultra V serisinin altında. Görünürde yük altında( tolere edilebilir) fan sesi harici sorun yaşamazsınız bence.
Msi center da Asus'un armory create gibi kötüyse bu windowsun vay haline. Risk edip 53 bin lira vermektense 40'a macbook air alıp, 15 bine 2.el arkadaşımdan PS5 alacağım sanırım.

Bekliyorum, çok sağ olun.

Isınmaya karşı fobim oluştu da hocam. Zephyrus'u uyku moduna alıyordum. Gece kendiliğinden deli gibi fan açıyordu cihaz, evdekileri korkutuyordu. O kadar lanet ettim yani. Isınmıyor, fan açmıyor diyorsanız ben de alacağım hocam.

Ürün gerçekten mükemmel soğutma sistemi var. Her videoda aşağı yukarı aynı sonuç. Bu video 13620H 4060 IPS modeline ait.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ürün performansı üst seviyede. Aynı kasa farklı modelde 13700H gibi bir CPU da 14' üründe 17k almak muhteşem başarı.

Ultra 9 için

MSI Center da ASUS'un Armoury Crate gibi kötüyse bu Windows'un vay haline. Risk edip 53 bin lira vermektense 40'a MacBook Air alıp, 15 bine 2.el arkadaşımdan PS5 alacağım sanırım.

Kötü değil. Sadece armory ya da G-Helper kadar gelişmiş arayüzü yok.
Olması gerektiği gibi çalışıyor her şey.

Sadece 3 sekme açıkken ısınma ya da fan açma yapıyor mu? Bir de pil süresi ne kadar gidiyor?

Hayır hiçbir şekilde fan açılmıyor günlük kullanımda.

Hayırlı olsun.
hocam bu type c den şarj edince pil performansı bile alamama sorununu nasıl çözebiliriz acaba, çok sinir bozucu bir şey 140 wat adaptör var 2-3 çeşit farklı markanı thunderbolt destekli pd destekli 240 wata kadar gç çekebilen kablolarını kullanıyorum yine aynı ya touchpadden mouse bile zor kontrol ediliyor, acaba kaç watt çektiğini nasıl görebilirim pc nin

Son düzenleme:
Hayır hiçbir şekilde fan açılmıyor günlük kullanımda.

Hocam bu Type-C'den şarj edince pil performansı bile alamama sorununu nasıl çözebiliriz acaba, çok sinir bozucu bir şey 140 wat adaptör var 2-3 çeşit farklı markanı Thunderbolt destekli pd destekli 240 wata kadar gç çekebilen kablolarını kullanıyorum yine aynı ya touchpadden mouse bile zor kontrol ediliyor, acaba kaç watt çektiğini nasıl görebilirim PC'nin.

Sizdeki gibi durumla hiç karşılaşmadım ben. Son BIOS yüklediniz mi? 23 Ocak yayınlamışlar. Mutlaka bir BIOS ayarı falan vardır. MSI yazın. Özellikle MSI Malezya yazın. En hızlı onlar geri dönüş sağlıyordu.

Sizdeki gibi durumla hiç karşılaşmadım ben. Son BIOS yüklediniz mi? 23 Ocak yayınlamışlar. Mutlaka bir BIOS ayarı falan vardır. MSI yazın. Özellikle MSI Malezya yazın. En hızlı onlar geri dönüş sağlıyordu.

Evet BIOS'u dün güncelledim 23 Ocakta olanı. MSI Türkiye hiçbir şey bilmiyor MSI globol forumda da buna benzer bir şey gördüm başka bir modelde yaşamışlar aynı sorunu MSI Malezya'ya mail yoluyla mı ulaşayayım? Victus 16 modelinde de Type-C'den şarj ediyordum AC adaptör performansı almıyordum ama normal kullanımda da kasma donma olmazdı normal pil performansını alır şarjıda düşmezdi.

Evet BIOS'u dün güncelledim 23 Ocakta olanı. MSI Türkiye hiçbir şey bilmiyor MSI globol forumda da buna benzer bir şey gördüm başka bir modelde yaşamışlar aynı sorunu MSI Malezya'ya mail yoluyla mı ulaşayayım? Victus 16 modelinde de Type-C'den şarj ediyordum AC adaptör performansı almıyordum ama normal kullanımda da kasma donma olmazdı normal pil performansını alır şarjıda düşmezdi.

Evet ben mail olarak Malezya yazmanızı tavsiye ederim. İngiltere, ABD de olur elbette.
Siz MSI Center üzerinden her şeyi güncellediniz mi? True color falan yüklediniz mi?
Driver bakınca Thunderbolt 4 sürümü sadece Windows 10 da var. 11 garip şekilde güncelleme yok. Doğrusu gerekli olup olmadığını da bilmiyorum. Benim üründe üreticinin verdiği arayüzde Thunderbolt 4 dahil güncelleme yapmıştım diye hatırlıyorum.
Normalde söylediğiniz gibi basit şekilde çalışmalı. BIOS yine de göz atın. Güç seçeneği varsa AC/DC gibi.

Farklı adaptör denediniz mi?

100 wat üzeri adaptörler çok pahalı elimde yok başka model ama bu adaptörü birçok cihazda denedim hepsini sorunsuz çalıştırdı.
Msi'ın bios ayarlarını kontrol edebilmek için bir uygulaması var mı? Asus'da MyAsus var mesela, oradan pd şarjı aç kapa yapabiliyordum. Böyle bir şey varsa deneyebilirsiniz.

MSI'ın BIOS ayarlarını kontrol edebilmek için bir uygulaması var mı? ASUS'da MyASUS var mesela, oradan pd şarjı aç kapa yapabiliyordum. Böyle bir şey varsa deneyebilirsiniz.

MSI Center'ı var ona baktım öyle bir ayar yoktu bir de BIOS'u kurcaladım, şarj modu diye bir şey vardı normal deydi Fast şarja aldım ama değişen bir şey olmadı FC 25'te pilde 60 FPS alıyorum ancak Type-C ile şarj ederken 30 bile stabil almıyorum ki normal kullanımda bile takılmalar oluyor o yüzden Type-C ile şarj ederken bir kçşeye bırakıp şarj olmasını beklerim ya da AC adaptör taşıyacağız artık. MSI servislerine mail attım ama çözüm bulacaklarını sanmıyorum. Bilgisayar şarjda diye yüksek performansa geçiyor sonra acaba yeterli voltajı alamayınca afallıyor mu anlamadım aklıma başka bir şey gelmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı