MSI "There isn't any Bıos File in this USB key" BIOS güncelleme sorunu

Script

Kilopat
Katılım
5 Ekim 2017
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI H110M Pro-VD anakartım var. BIOS güncellemek istiyorum ama olmuyor. MSI sitesinden anakartın en güncel BIOS sürümünü indiriyorum. Flash belleğe RAR dosyasından çıkartıp sadece dosyayı atıyorum. Daha sonra yeniden başlatıp BIOS'a gelip M-flash özelliğine tıklıyorum ve bu hatayı veriyor; "There isn't any Bıos File in this USB key (root folder.)".
Flash belleği de görüyor. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Neden alindin ki sen simdi? Gocunmaya gerek yok. Birisi senden daha detayli arastirip bir şeyler yazdi diye boyle uzulmek ne bileyim, manasiz geldi. Baslik benim, ben en iyisini bilirim, benden daha derin arastirma yapamaz kimse diyorsan buyur Mod'lara sikayet et aglayarak, silsinler postu.
Hadi kardes, laf kalabaligi yapmayi birak da ihtiyaci olan insanlar bilgiden faydalansinlar.
 
Yukarıda cevap yazıldı zaten. Ben gereksiz mesaj yazdığın için uyarıyorum sadece, üzülmek alınmak, çocuk davranışları sergileyen ben değilim. Kurallar gereği de sizi rapor ettim zaten, bu olması gereken.
 
Rufus ile bootlable usb yapamayip konu hakkinda sorun yasayan varsa yardimci olmak amaciyla arastirmalarimin sonucunu buraya yazmak istedim:
Oncelikle anakart MSI oldugu icin ve yukarida arkadasimizin soyledigi gibi Experín yeni BIOS yazdirabilecek bir ekibi, butcesi ve kapasitesi olmadigi icin AMI BIOS'un sayfasinda verilen toollar ile olan bir BIOSú modlamislar, iste boot logo uretici adi vs. cok da zor seyler degil, herneyse, demek istedigim MSIín sayfasindan indireceginiz son versiyon BIOS %90 calisacaktir, tabiki yine de risk sizin.

Oncelikle indirmemiz gereken bazi seyler var: Bootable flash yonteminden biraz daha farkli bir yontem ile UEFI Shell Flash Tool kullanacagiz: bunun icin de yine en az 1Gb bir FAT32 formatlanmis bir USB diské ihtiyacimiz olacak:


sonrasinda flash diské:
1- http://download.msi.com/nb_drivers/ap/efi_auto.zip
bu zipin icindekileri oldugu gibi atiyoruz.
Klasor hiyerarsisi EFI>BOOT seklinde olacak
daha sonra MSIín urun sayfasindan son cikan FWýi BOOT klasoru icersine atiyoruz:

2- MSI Global
ve son olarak BIOS Ureticisinin sayfasindaki BIOS Flash Toolú indiriyoruz ve zipten cikartiyoruz,

3- AMI | Power - Manage - Secure | Download License Agreement
Zipín icinde ihtiyacimiz olan bir dosya var:
Aptio_V_AMI_Firmware_Update_Utility\AMI AFU for Aptio V\afu\afuefi\64 klasorunun icindeki zipí de acip icinden cikan klasorun icersindeki AfuEfix64.efi yí de Flash bellegimizin icersindeki BOOT klasoru icersine atiyoruz.

bilgisayarimiza restart atip BIOSá giriyoruz, ayarlardan FAST BOOTú ve SECURE BOOTú disable etmenizi tavsiye ederim oncelikle daha sonra BOOT menusune gidiyoruz ve en altta UEFI SHELL satirini bulup basiyoruz.

Script arkadasimizin attigi ekran goruntusu oraya ait.
UEFI Shell yuklenmesini bekliyoruz ve sonra 2 ihtimal var karsilasilinabilinecek:
1.si FS3 icersine otomatik gecip uygun bios yok diyecek
2.si BIOSú otomatik bulup guncelleyecek.

1. senaryo ile karsilasildigi durumda FS3 icersinde kalmis olacagiz ls ya da dir komutu ile dosyalari goruntuleyip BOOT klasorune gecmemiz gerekiyor, BOOT klasorune gectikten sonra guncel fw icin
AfuEfix64 E7996IMS.2H0
yazip enterá basip bekliyoruz. islem bittikten sonra quit yazip UEFI Shell'den BIOSá gecip degisiklikleri kaydedip restart atip BIOSá tekrar girip kontrol ediyoruz. :)

Bu kadar.

Eger ku yukarida verditim efi-auto.zipín icersinden cikan EFI Shell calismazsa suraya da custom bir UEFI Shell upgrade komutu iceren scriptín linkini birakiyorum:
bunu da ayni sekilde icinden cikanlari komple flashá atiyoruz. Bu UEFI Shell otomatik yukleyip uygun firmware yok uyarisi verip FS3un icine atiyor sizi, yani 1.senaryo direk.

Umarim yardimci olabilmisimdir.

Kolay gelsin simdiden :)
üstad ben bunu yaptım fakat, Error: Unable to open specified file hatası alıyorum. sebebi nedir? anakart modelim bu konudaki ile aynı. şimdiden teşekkürler
ve şöyle bir hata alıyorum. aşırı gıcığıma gitti ya. yardımcı olursanız çok sevinirim
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210222_065645.jpg
    IMG_20210222_065645.jpg
    58,8 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleme:
üstad ben bunu yaptım fakat, Error: Unable to open specified file hatası alıyorum. sebebi nedir? anakart modelim bu konudaki ile aynı. şimdiden teşekkürler
ve şöyle bir hata alıyorum. aşırı gıcığıma gitti ya. yardımcı olursanız çok sevinirim
Hocam USB'de 1 den fazla firmware varmis, guncel olmayanini silip tekrar deneyin. 1 tane olmasi gerekiyor sadece.
 
USB tanımayan Sistem değil BIOS ayarını doğru yapmamışsınızdır. Legacy moda geçip dene.

Legacy moda nereden geçebilirim hocam? USB legacy zaten açıkmış. Bu arada yoruyorum seni kusura bakma çok uyuz oldum bu bilgisayarın şu şeylerine...
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20210515_162231.jpg
    IMG_20210515_162231.jpg
    54,6 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_20210515_162227.jpg
    IMG_20210515_162227.jpg
    51,8 KB · Görüntüleme: 53

Geri
Yukarı