MSI Tomahawk(B450) overclock

REB3L

Kilopat
Sistemim:
MSI Tomahawk B450 arsenal Gaming.
Ryzen 5 3600.
Crucial 2x8 3000 MHz RAM.
650 Watt PSU 80 Plus Xigmatek.
500 GB SSD M.2.
1 TB HDD.
GTX 1650 Gaming X 4 GB.

Overclock için nereden nasıl başlamalıyım fikirlerinizi bekliyorum. Stok soğurucu mevcut.
@Vorplody Yardımınızı bekliyorum.

@HABAR bir kaç haftalığına Shimada'lığı bıraktım, yakında görkemli bir dönüş yapmayı planlıyorum😄

Neye overclock yapmak istiyorsun? Bence RAM'lerden başla. O işlemciye core performance boost yeterli olacaktır ama benim gibi daha fazlasını istiyorsan PC geçince daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle Thaiphoon Burner indirip uygulamanın üst menüsünden "read" deyip görselleri ekler misin?

Ben kendi serüvenimden çıkardığım dersi söyleyeyim. İşlemcine stok soğutucu ile OC yaparsan fazla ısınacaktır. Ancak ayarlarını auto yapma. Benim ayarlarım BIOS'ta şu an 3.6 ghz ve 1.1v şeklinde. İşlemcim boştayken 40 yükteyken 65 derece ortalama görüyor. Ramlerini 3000mhz'e çekip dediğim ayarları yaparsan bence soğutucu alana kadar hakkı bu oluyor 😀 Birde şunu söyleyeyim 3600 zaten güçlü bir işlemci, ben rx 5700xt ekran kartı kullanıyorum ve çok rahat besliyor.

@HABAR bir kaç haftalığına Shimada'lığı bıraktım, yakında görkemli bir dönüş yapmayı planlıyorum😄

Neye overclock yapmak istiyorsun? Bence RAM'lerden başla. O işlemciye core performance boost yeterli olacaktır ama benim gibi daha fazlasını istiyorsan PC geçince daha detaylı yardımcı olmaya çalışırım.

Öncelikle Thaiphoon Burner indirip uygulamanın üst menüsünden "read" deyip görselleri ekler misin?
hemen yapıyorum

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    63,8 KB · Görüntüleme: 90

Hocacim, Micron E-Die cıktı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı