MSI Trident X Plus 9SF-087EU alınır mı?

nitro07

Decapat
i9 9900K işlemci, 64 GB RAM, 1TB HDD, 1 TB SSD, 11 GB RTX2080 Ti ve Windows 10 içeriyor.

Merhaba arkadaşlar. Kullanım amacı oyun olmak birlikte render vs ihtiyaç duyulmayan bir masaüstü araştırıyorum.Hayal mi olur gerçekleşir mi henüz bir fikrim yok 😊 birkaç gündür bu sistem üzerinde yoğunlaşıp araştırmalar yapıyorum. Özelliklerini inceleyip araştırdığımda;

-Işlemci 2018 Ekim ayında piyasaya sürülmüş. 9.nesil, 3.6 hızında ve 5GHz’ye kadar çıkan, 8 çekirdek, Intel’in sunmuş olduğu kulvardaki Intel’in en iyi hıza ulaşabilen işlemcisi olarak göze çarpıyor. Oyun testlerinde maksimum değerlerde 55-60 sıcaklık değerleri var.

-Ekran kartı için RTX modeli GTX modellerine nazaran daha uzun ömürlü olduğu güzel yönlerinden bir tanesi.

-1TB SSD ve 1TB HDD oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum.

-Sistemin yükseltilebilmesi, kasanın kompakt tasarımı aydınlatması ve cam panel olarak değiştirilebilmesi artı özelliklerinden.

-2 yıl garantisi var.

-Kafama takılan husus bu kadar iyi sistem özelliklerini barındırırken neden mesela RAM için 3200 MHz tercih edilmemiş? 64 GB 2666 MHz DDR 4 olması hayli hayli yeter olarak mı düşünülmüş? Evet bazı oyunlara etkisi yokken bazı oyunlara gerçekten etkisi olabiliyor.

Sonuç olarak bu özellikte bir bilgisayarı oyun odaklı düşünür müsünüz ya da şu özelliği daha iyi olabilirdi dediğiniz bir özellik var mıdır? Eminim bu özelliklerde gözü kapalı alırım keyfime bakarım diyenleriniz vardır. Fikirlerini ve yorumlarını bekliyorum 😊

Dosya Ekleri

• 2112 (1).jpg
    2112 (1).jpg
    35 KB · Görüntüleme: 47
  • 2121.jpg
    2121.jpg
    20,9 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle hazır sistem alacağınıza aynı parayla çok daha iyi bir sistem kurulur. Sadece oyun oynanacak demişsiniz dolayısıyla 16 GB RAM'den fazlasını alsanız bile bir fark görmeyeceksiniz. Ve sanırım Intel işlemci istiyorsunuz. Bütçenizi söylerseniz daha iyi bir sistem yapılabilir.

Böyle hazır sistem alacağınıza aynı parayla çok daha iyi bir sistem kurulur. Sadece oyun oynanacak demişsiniz dolayısıyla 16 GB RAM'den fazlasını alsanız bile bir fark görmeyeceksiniz. Ve sanırım Intel işlemci istiyorsunuz. Bütçenizi söylerseniz daha iyi bir sistem yapılabilir.

evet Ryzen lerde muhakkak iyidir, tercihim Intel yönünde. Bütçem minumum 20K maksimum 30K 'ya kadar çıkar.Ama ekran kartı olmazsa olmazlardan biliyorsunuz onu es geçmeyelim.
Hocam 64gb ram i ne yapacaksınız? 😂

yarın bir gün herhangi bir oyun için minumum bu özelliklerde demezler tabi ki ama bir köşede dursun istiyor insan. 6-7 sene süre zarfında ne olur hangisi tutulur artık bekleyip görmek gerekir :)

Son düzenleme:
Ekran kartsız sistem toplanmaz zaten bu bütçeye :D Sanıyorum monitör almıyorsunuz, o halde aşağıdaki sistemi öneririm:
G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 F4-3600C16D-32GTZNC Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 16 GB'tan fazlası gereksiz dedim biliyorum fakat bu bütçede bir sisteme 16 GB biraz küfür gibi olurdu :)
Ekran kartı konusunda iki önerim var. Eğer bütün ışıklandırma senkronize olsun istiyorsanız Asus olanı, ışıklandırma pek önemli değil diyorsanız ve sıvı soğutmalı bir model istiyorsanız Aorus olanı alın.

Toplam 29.000 TL'yi aşmıyor. Yalan yok parçaları seçerken ağzımın suyu aktı :D

Ekran kartsız sistem toplanmaz zaten bu bütçeye :D Sanıyorum monitör almıyorsunuz, o halde aşağıdaki sistemi öneririm:
G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 F4-3600C16D-32GTZNC Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe 16 GB'tan fazlası gereksiz dedim biliyorum fakat bu bütçede bir sisteme 16 GB biraz küfür gibi olurdu :)
Ekran kartı konusunda iki önerim var. Eğer bütün ışıklandırma senkronize olsun istiyorsanız Asus olanı, ışıklandırma pek önemli değil diyorsanız ve sıvı soğutmalı bir model istiyorsanız Aorus olanı alın.

Toplam 29.000 TL'yi aşmıyor. Yalan yok parçaları seçerken ağzımın suyu aktı :D

gercekten guzel bir sistem toplamıssınız. tesekkur ederim . ancak neden ekran kartı için 356 bit değilde 256 bit ve Ti modeli değil? FPS olarak Ti modelinin daha iyi sonuçlar aldığını söyleyemez miyiz?

Ekran kartlarındaki bit değerlerine bakmak tarih oldu. Üreticiler daha az bit değerlerine daha yüksek bant genişliği sığdırabiliyorlar. O yüzden ekran kartı alımında bit değerleri önemsenmemeli.

2080S ve 2080 Ti arasındaki performans farkı, fiyatını hak etmeyecek kadar az. Benim size önerdiğim kartlar kadar iyi soğutmalı bir 2080 Ti almak için 11.600 TL vermelisiniz. Benim önerdiğim ekran kartları ise 7.600 TL civarı. 4.000 TL fazladan verip de sadece 10 FPS kazanabiliyorsunuz, kesinlikle mantıklı bir alışveriş değil.

tamam hocam dikkate alayım söylediklerinizi.daha önceki 10-15 sene beni idare edebilen bilgisayarımda toplama bir bilgisayardı. Ekran halihazırda var evet onu belirtmedim. 1 hafta falan oldu aldım, bunu kullanıyorum ve memnunum

Tercihen onu verip 165 hz bir mönitörle 0.5 ms tepki süresiyle daha iyi sonuçlar alabilirim diye düşünüyorum.

Bu sisteme alabilirseniz en az 2K bir monitör gider. 1080p'de heba olur. İsterseniz bazı parçalardan kısarak 2K monitörlü bir sistem de toplayabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı