MSI uzantılı dosyadan sisteme virüs bulaştı

Eki Görüntüle 2342389

Hocam hem silip hem yedek oluşturuluyor Malwarebytes ile tam tarama yapın bir de ESET Smart Security premium kurun temp mail ile geçici mail ile kayıt olun 30 günlük deneme lisansı alarak etkinleştirin sonra veritabanını güncelleştirip kapsamlı tarama ile bütün disklerinizi tarayın.
bu silip yedek oluşturmayı halen tam anlayamadım biraz bakındım ama.. şimdi ben kurtuldum mu bu meretten yoksa format şart mı? İzleniyor muyum 😂

Malwarebytes bitecek gibi değil hocam 11 saattir devam ediyor tam taramaya 😊

Hocam muhtemelen çok fazla dosyanız olduğu için bırakın tarasın elbet bitecek dünyanın sonuna kadar tarama yapacak değil ya :) eğer içinize sinmez ise önerim yüksek hızlı bir taşınabilir SSD alıp ona yedeklemek daha doğru olacaktır bunu alışkanlık haline getirirseniz çok rahat edersiniz böyle bir durum olursa tereddüt etmeden temiz kurulum yapabilirsiniz mesela haftanın bir gününü seçin 2 haftada bir 1 haftada bir çalışmalarınız ne kadar sık oluyor ne kadar çok veri yazıyor iseniz haftanın o bir günü yedek almayı planlayın önemli olan verilerinizi sürekli yedek alın :)

Ağzına sağlık hocam çok teşekkürler tüm tavsiyelerin için… açıkçası 7/24 remote işleyen bir iş olduğu için format vs şanslarım yok kasperskydan sonra mw de bitince esete de göz atarım. Sonra riskini alıcaz artık galiba :/ Şimdilik login vs olmuyorum önemli yerlere bakalım umarım kurtulmuştur makine :)
Hocam muhtemelen çok fazla dosyanız olduğu için bırakın tarasın elbet bitecek dünyanın sonuna kadar tarama yapacak değil ya :) eğer içinize sinmez ise önerim yüksek hızlı bir taşınabilir SSD alıp ona yedeklemek daha doğru olacaktır bunu alışkanlık haline getirirseniz çok rahat edersiniz böyle bir durum olursa tereddüt etmeden temiz kurulum yapabilirsiniz mesela haftanın bir gününü seçin 2 haftada bir 1 haftada bir çalışmalarınız ne kadar sık oluyor ne kadar çok veri yazıyor iseniz haftanın o bir günü yedek almayı planlayın önemli olan verilerinizi sürekli yedek alın :)

Hocam en iyisi ne olur ne olmaz yedek al format at Malwarebytes ESET ile de taradın mı :)
Hocam konuyla alakasız fakat aciliyetten soruyorum. Malwarebytes ile taradığımda msi uzantılı bir dosya virüs olarak görünüyor. Adı "3438B.msi" C:/WINDOWS/INSTALLER konumunda bulunmakta. Silsem bilgisayarım zarar görür mü ya da bu gerçekten bir virüs müdür?

Hocam konuyla alakasız fakat aciliyetten soruyorum. Malwarebytes ile taradığımda MSI uzantılı bir dosya virüs olarak görünüyor. Adı "3438b.MSI" C:/WINDOWS/INSTALLER konumunda bulunmakta. Silsem bilgisayarım zarar görür mü ya da bu gerçekten bir virüs müdür?

VirusTotal üzerine at tarat linki paylaş yeni konu aç yardımcı olurlar hocam net bir şey söyleyemem adına bakacak olursak virüs gibi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı