MSI Vortex 3840x2160 ve 4K Mönitör FPS Farkı

Bora Güven

Hectopat
Daha fazla  
2 hafta kadar önce bir oyun bilgisayarı satın aldım. Toplamanın daha mantıklı olduğunu biliyordum ama kişisel nedenlerimden ve taşınılabilir olması zorunluluğundan MSI Vortex adlı ürünü seçtim. Sistemin basitçe özellikleri şu şekilde...
  • Processor: Intel Core i7-6700K Quad Core Processor (4-4.2GHz) | Motherboard: Z170 chipset
  • Graphics Card: NVIDIA's Latest Dual GeForce GTX 1070 [SLI] 16G GDDR5 (8GB x2)
  • RAM: 32GB (16GB x2) DDR4 2133MHz | Hard Drive: Super RAID 4 512GB SSD (PCIE Gen3 x4) [256GB x2] + 1TB (SATA) 7200RPM
Soruma gelicek olursak: Şu anda 3840x2160 çözünürlüğünde aldığım FPS beni tatmin etmiyor. 4k monitörler arasında FPS farkı var mıdır yoksa tüm 4k monitörlerde aynı veya benzer bir değer mi alırım? Şu an ekran 41 inch(Evet şaka yapmıyorum cidden 41 inch ve televizyon değil... )(bkz: PHILIPS 41 inch) ve baya bir büyük bu başlı başına FPS üzerinde etki yaratır mı yoksa önemli olan çözünürlük müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli olan çözünürlük, hangi oyunda kaç FPS alıp problem yaşıyorsunuz?

SLI profili bir çok oyunda problemli yada hiç çalışmayabiliyor. Keşke 1070 SLI yerine 1080 olan bir model alsaydanız, muhtemelen çok daha rahat ederdiniz ama yine de birçok yeni oyunda, ultra ayarlarda, 4k çözünürlükte 60 FPS stabil performans vermezdi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı