MSI vs Asus

Makaleler
7
Evet şu sistemi toplamak istiyorum :
  • MSI B150M Bazooka
  • MSI RX 470 8 GB
  • İ5 6500
  • Samsung 750 Evo 250 GB
  • Corsair Vengeance 8 GB 2400 MHZ CL 14 RAM
  • Aerocool V3X Red Devil Advance 600W 80+
Ancak Asus'un şık tasarımlı ekran kartını görünce içime şüphe düştü.
Sizce Asus mu almalıyım yoksa MSI mı?
Asus alırsam RX 470 8 GB'ı yok 4 GB alacağım.
Ayrıca Asus alırsam anakartı da Asus alırım. Yani sadece ekran kartı değil. Bu yüzden MSI B150M Bazooka'ya denk bir Asus anakart önerir misiniz? Ama performans açısından ya denk olsun ya da fazla.
Ben Asus B150M Pro Gaming düşünüyorum olur mu?
Bir de Asus'un Strix ve düz seçenekleri var bunlar ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan bilgisayar fiyatllarına göre konuşuyorum;
MSI RX470 8GB - 995TL
MSI RX480 8GB - 1150TL

MSI alıcak olursan RX480 8GB almanı tavsiye ederim arada 155TL var ve buna değer.

ASUS konusuna gelecek olursak bir çok kişi ASUS un ekran kartlarındaki soğutma sisteminin birçok markaya göre daha iyi olduğunu söylüyor. Bir ASUS kullanıcısı olarak bende ASUS öneririm. ASUS alacaksan ASUS anakart alacaksın diye bir zorunluluk yok. ASUS un Strix serisi oyun odaklı ürünlerden oluşur.

Bana kalırsa AMD alacağım diyorsan Sapphire al. Çoğu kişi memnun olduğunu söylüyor ve NVIDIA kart üretmeyen bir marka.

Kardeşim imkanın var ise ve Anakartı Msi almak istiyorsan Anakartı MSI Z170M MORTAR al. Eğer almazsan benim gibi bazooka alırsan ilerde benim gibi pişman olursun çünkü ramlerini 2133 mhz dan yukarı çalıştıramazsın. Ama eğer mortar alırsan 2400mhz 2666mhz yada 3000 mhz vs ram bile alsan XMP ile ramlerin frekansını bios dan çok kolay şekilde yükseltebilirsin. Video da nasıl yapılacağı gösteriliyor istersen 3000 mhz ram ile eğer anakartın bazooka gibi 2133 mhz üzeri çalıştıramayan bir anakart ise 2133 mhz dan yukarı alamazsın. Ayrıyeten imkanın var ise bu rami öneririm CL değeri (gecikme süresi ) daha az senin ki 14 bu 12 Kingston HyperX Savage 8GB Bellek - HX424C12SB2/8 RAM

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Kardeşim imkanın var ise ve Anakartı Msi almak istiyorsan Anakartı MSI Z170M MORTAR al. Eğer almazsan benim gibi bazooka alırsan ilerde benim gibi pişman olursun çünkü ramlerini 2133 mhz dan yukarı çalıştıramazsın. Ama eğer mortar alırsan 2400mhz 2666mhz yada 3000 mhz vs ram bile alsan XMP ile ramlerin frekansını bios dan çok kolay şekilde yükseltebilirsin. Video da nasıl yapılacağı gösteriliyor istersen 3000 mhz ram ile eğer anakartın bazooka gibi 2133 mhz üzeri çalıştıramayan bir anakart ise 2133 mhz dan yukarı alamazsın. Ayrıyeten imkanın var ise bu rami öneririm CL değeri (gecikme süresi ) daha az senin ki 14 bu 12 Kingston HyperX Savage 8GB Bellek - HX424C12SB2/8 RAM

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

işlemisi i5 6500 overclock lu anakart alması biraz mantıksız olur i5 6600k alırsa Z170M alması tabikide daha iyi olur

Yalnız burda değinmek istediğim nokta şu. O kadar param yok!? Zaten ileride RAM takviyesi yapacağım 8 GB daha.
:D:D
Kardeş O.C etmeyeceğim anakarta Mortar pahalı olmaz mı?
Tabikide iyi bir anakart almak isterim ancak param yok. RAM'leride arttırma fikrim yok fazla?
Anakart önerisi alamadım?

Son düzenleme:
Yalnız burda değinmek istediğim nokta şu. O kadar param yok!? Zaten ileride RAM takviyesi yapacağım 8 GB daha.
:D:D
Kardeş O.C etmeyeceğim anakarta Mortar gereksiz olmaz mı?
Tabikide iyi bir anakart almak isterim ancak param yok. RAM'leride öyle yok 2400 yok şu bu olsun demem. Yeter bana.
Anakart önerisi alamadım?
Kardeşim zaten mesajımı okursan imkanın var ise dedim peki senin için yeterli ise Msi b150m bazooka işini görür kardeşim.

Kardeşim zaten mesajımı okursan imkanın var ise dedim peki senin için yeterli ise Msi b150m bazooka işini görür kardeşim.

Kusura bakmayın dikkat etmemişim. Amacım sitem değildi fikirleriniz önemli tabi benim için.
Sanırım mecburi kesenin ağzını açıcaz.
  • Asus B150M Pro Gaming (Yorumlarınızı bekliyorum anakart hakkında.)
  • Asus Strix RX 480 8 GB
  • İ5 6500
  • Samsung 750 Evo 250 GB
  • Corsair Vengeance 8 GB 2400 MHZ CL 14 RAM
  • Aerocool V3X Red Devil Advance 600W 80+
Bunu düşünüyorum. 300 TL daha fazla vericeğim diğer sisteme göre. Size Asus Strix RX 480 8 GB'a bu PSU yeter mi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı