MSI X470 Gaming Pro anakart 8 pin CPU kablosunu takınca çalışmıyor

Eastblood BeaTz

Decapat
Anakartım MSI X470 Gaming Pro. Bugun yeni topladım kasayı. Olayın garip yönü şu, KCAS 750W gold PSU var. 8 pini takınca power start vermıyor. 4 pin çalışıyor.
Bu power mı yoksa anakart mı kaynaklı veya böyle çalışsa sorun olur mu? Artıları ve eksileri nelerdir? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Aerocool Quartz 750w 80+ gol modüler
AEROCOOL 750W 80+ Gold Aktif PFC RGB Fanlı Modüler Güç Kaynağı AE-KCAS750GM
Kasa ve power o şekilde aldım kutusu yok powerın. Kasanın içinde Bağlı şekildde geldi.
Bu modelde CPU için 4+4 pin verilmiş. Sağlıklı olması açısından ben 8+4 takın derim lakin bunun için başka PSU almanız gerekebilir.
AEROCOOL 750W 80+ Gold Aktif PFC RGB Fanlı Modüler Güç Kaynağı AE-KCAS750GM mofel bu kasa içinde montajlı şekilde Geldi
https://www.userbenchmark.com/UserRun/13992739
benchmark testi bu şekilde işlemci 3.4 lakin turbuda bu düşüyor 3.3 oluyor

Son düzenleme:
bendede aorus x470 gaming ultra var islemcisiz bir calistirayim fanlara anakart isiklarina bakayim dedim bi turlu guc veremedim ramlerin rgbleri yaniyor ekran karti guc isigida ayni sekil yaniyor anakartta 2x4 cpu giris var ikini taktim diyemi acaba

bende de aynı anakart var psu da 1 adet cpu 8 pin çıkışı var.
2 adet 8+8 pcı ekspres var pcı ekpres takınca çalışmıyor. sadece 8 pin cpu ile çalışıyor. herhangi bir sıkıntı yok ama overclok yapmak istediğimizde işlemciye yeterli gücü sadece oradan verebiliyoruz. bence overclok yapmayacaksan takmana gerek yok kafanı yorma.
yok yapıcam diyorsan dönüştürücü alıp bi dene. yeni psu bence gereksiz bir gider olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…