MSI X570 A-PRO ve Ryzen 5 3600X sisteme RAM önerisi

Çift kanal kullanıyorum hocam 2x8 olarak ama aşırı derece sık sık drop giriyor RAM'lerden başka sebep bulamadım açıkcası.

Hocam bir sürü şeyden drop girebilir monitörden bile girebilir kesin sorunun RAM'da olup olmadığını anlamadan bence almayın paranıza yazık olur

3200MHz CL16 hızlarında bunu; (2x16)

3600MHz CL16 hızlarında ise bunu alabilirsiniz; (2x8)

Micron B-die çipler kullanıyor. Gayet kaliteli ve kolaylıkla hız aşırtabilirsiniz.
Hocam ram aşırtma konuusunda pek bir bilgim yok açıkcası :) ama araştıracağım cl değerini düşürmek mümkün mü ?
Hocam bir sürü şeyden drop girebilir monitörde bile girebilir kesin sorunun RAM'da olup olmadığını anlamadan bence almayın paranıza yazık olur
Haklınız hocam sebep bulamıyorum nededini bulabilmem için tavsiye edebileceğiniz bireşy var mı ?

Hocam RAM aşırtma konuusunda pek bir bilgim yok açıkcası :) ama araştıracağım CL değerini düşürmek mümkün mü?

Haklınız hocam sebep bulamıyorum nededini bulabilmem için tavsiye edebileceğiniz bireşy var mı?

Hocam tüm sistemi monitör dahil yazabilir misiniz?

Hocam tüm sistemi monitör dahil yazabilir misiniz?

ASUS TUF GAMING 24.5" VG259QM 280Hz, Ryzen 5 3600x, Msi x570 a pro, Palit 3070 gamerock, teamgroup 3600mhz cl19 2x8gb ram, 750w high power +80 smart power.​

Bu arada 2k oyuncusu değilim :) Ekran kartını çok ucuz bulduğum için aldım taşlanmamak adına söylüyorum :). sistemim bu hocam.

ASUS TUF GAMING 24.5" VG259QM 280Hz, Ryzen 5 3600X, MSI X570A PRO, Palit 3070 gamerock, teamgroup 3600MHz CL19 2x8GB RAM, 750W High Power +80 Smart Power.​

Bu arada 2K oyuncusu değilim :) Ekran kartını çok ucuz bulduğum için aldım taşlanmamak adına söylüyorum :). Sistemim bu hocam.

Hocam Ryzen 5 3600X RTX 3070'e 1080P de ciddi bir darboğaz yapar 2K'da ise az da olsa yine yapar ondan dolayı büyük ihtimalle ve monitörünüz 1080P monitör ya da işlemcinizi değiştirmeniz lazım bence 3600X'i satıp 5600X alın

Hocam Ryzen 5 3600X RTX 3070'e 1080P de ciddi bir darboğaz yapar 2K'da ise az da olsa yine yapar ondan dolayı büyük ihtimalle ve monitörünüz 1080P monitör ya da işlemcinizi değiştirmeniz lazım bence 3600X'i satıp 5600X alın
Doğru diyorsun hocam, olmadı ram'e haryacağım para ile işlemci upgrade etmek daha mantıklı o halde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı