MSI X570 anakartta EZ Debug, VGA ve GPU ışığı yaniyor

xxxanilxxx

Decapat
Daha fazla  
RAM
16gb
Ekran kartı
2060
Anakart
Msi x570
İşlemci
R7 3700x
Öncelikle merhaba. 2 gün once sistemime restart attim ve acilirken mainbord vs. 15 saniye sonra kapatilacak yazan bir hata aldim, 3 4 kez restart attim ama duzelmedi ve artik ekran acilmamaya basladi, anakarttaki LED'lerde önce VGA bazen sonra GPU isigi yaniyor, akla gelebilecek her şeyi yaptim RAM'leri silme soket degistirme vb. ama cozum bulamadim. Yardimci olursaniz cok sevinirim! Önemli kasadan gucu kestigimde ekran kartinin isigi 13 14 saniye sonra kapaniyor.

Msi x570 in huyudur cpu pinleri anakart soketinin için de oynamış, cpu yu sağ a sola hafif oynat . ( Çok hafifce yada tık lamak ) .
Elinde başka cpu varsa onunla dene , eğer ki gene aynı hatayı veriyorsa senin anakart hakkın rahmeti ne kavuşmuş demektir. Msi x570 100/1 olasılık la fabrikasyon cpu soket dişi pinleri sağ dan sol a egik olur o da sana denk gelmis olasılığı var . ( Nerden biliyorsun dersen aynı sorunu yaşadım elimde 3 tane işlemci var dı hepsiyle denedim çalışmadı vatan pc ye götürüp kontrol ettirdim 8 adet dişi pin eğik hiç bir sekil de cpu ya temas etmiyor du ) . Daha önce çalışıyor du da şimdi neden çalışmıyor diye bilirsin sıcak dan soket genleşip daha sonra daralıyor sonra da iler de tamamamen teması kesebilir.

Msi x570 in huyudur cpu pinleri anakart soketinin için de oynamış, cpu yu sağ a sola hafif oynat . ( Çok hafifce yada tık lamak ) .
Elinde başka cpu varsa onunla dene , eğer ki gene aynı hatayı veriyorsa senin anakart hakkın rahmeti ne kavuşmuş demektir. Msi x570 100/1 olasılık la fabrikasyon cpu soket dişi pinleri sağ dan sol a egik olur o da sana denk gelmis olasılığı var . ( Nerden biliyorsun dersen aynı sorunu yaşadım elimde 3 tane işlemci var dı hepsiyle denedim çalışmadı vatan pc ye götürüp kontrol ettirdim 8 adet dişi pin eğik hiç bir sekil de cpu ya temas etmiyor du ) . Daha önce çalışıyor du da şimdi neden çalışmıyor diye bilirsin sıcak dan soket genleşip daha sonra daralıyor sonra da iler de tamamamen teması kesebilir.
Başka bir işlemciyle veya anakartla deneme şansım yok , ariza vermese 1 gün sonra 3 yildir degismemis termal macunu degistirecektim ama nasip olmadi :D tavsiye için tesekkurler yarin sokup deniyecegim olmazsa yetkili servise goturecegim .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı